Skocz do zawartości

Gotowanie w garkuchni


Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Manewry w Żaganiu.

Są jakieś źródła pisane na temat co/ile/jak długo dotyczące gotowania dla woja?

Nie chodzi mi o przepisy typu dwa koty zalać wrzątkiem"

Jestem ciekaw czy jakaś armia miała swoje książki kucharskie"
Jeśli tak,to prosiłbym o linki itp bo manewry w weekend a trzeba zakupy zrobić
Napisano
http://joyoffieldrations.blogspot.com/2013/01/cooking-in-trenches-german-army-1915.html


http://www.amazon.co.uk/British-Army-Cook-Book-1914/dp/1445643421

http://www.amazon.co.uk/British-Army-Cook-Book-1914/dp/1445643421

http://www.italian-food-lovers.com/2007/02/gastronomic-library-us-army-white-house-uk-royal-cookery-and-us-firefighters/
Napisano
Jest też coś takiego jak Gospodarka kuchenna w oddziałach Wojska Polskiego". Pozycja z 47 roku, fajna rzecz, bo oprócz przepisów jest omówiona cała organizacja kuchni i inne kwestie jak jadłospisy, świeżość produktów etc. Mam gdzieś egzemplarz, ale z racji przeprowadzki niestety szybko do niego nie dotrę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie