tyfus Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 tak, tylko media sztucznie pompują za pomocą edaktorków", którzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą byle pisać, sztucznie wyolbrzymiają sprawę, tylko po to, by po raz kolejny udowodnić i uzmysłowić obywatelom ajjaśniejszej RP", że wszelkiej maści detektoryści (*) to banda złodziei i bydlaków grabiących naszą historię i na dodatek myślący tylko i wyłącznie o mamonie i nabiciu kabzy.* - nie mylić poszukiwaczy" z detektorami z komunii i innej gimbazy, która w życi była i kakę widziała - oni kompletnie nie posiadają wiedzy, ale chcą wiedzieć co to jest i ile to warte?".
abcd Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 Tak chłodnym antykwarycznym okiem cena 1/2 bulli z XV wieku bo o niej mowa nie przekroczyłaby 200 Euro.
tyfus Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 @abcd - ciekawy zabytek ale nie jest bezcenny nie ma dużej wartości materialnej" - d o k ł a d n i e...o wiele cenniejsze są plomby z gmerkiem, bo ile osób może się posługiwać tym samym znakiem/symbolem? co najmniej jedna a kto wie czy tylko nie jedna... gmerk był specyficznym podpisem" konkretnego wytwórcy i można powiedzieć, że taka plomba jest unikatem.takich plomb już kilka na allezło widziałem, schodziły jak ciepłe bułki za sporą kasę ale nie czytałem i nie słyszałem, żeby ktoś za to eknął"... i o co chodzi? odnoszę wrażenie, że ktoś strzela po omacku i na ślepo, byle dowalić i udowodnić (jak napisałem powyżej).a sprzedający nie musi wiedzieć (lub nie chce/ nie interesuje się) co sprzedaje... ważne, że kupujący wie co kupuje...
Erih Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 Loslau, u nas też musi, ale naród jakiś niedzisiejszy, sami się podkładają pod paragraf.
viator01 Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 W tym przypadku nie wyglądało, że sprzedający się podłożył. Jakieś poszlaki typu przedmiot wygląda jakby leżał w ziemi" wystarczyły, żeby wszem i wobec ogłosić, że sprzedający i kupujący popełnili przestępstwo.
Kasjan2000 Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 Jeszcze daleko nam do normalności - ale to dobry przykład że to co robimy w sieci zostawia ślad jak po tankowcu. I praktycznie nic się nie przedawnia i nie przepada. Policja ma kolejny sukces - szkoda że tak szybko nie łapią psychopatów obcinających głowy (no ale tu już nie ma tak łatwo, bo to nie 38-letnia zastraszona kobietka i sprzedawca prubujący pare groszy zarobić)
slaweqsb Napisano 14 Luty 2016 Napisano 14 Luty 2016 A jak się ta sprawa ma do sprawy zaginionego" i odnalezionego obrazu Gęsiarka".
bjar_1 Napisano 16 Kwiecień 2016 Napisano 16 Kwiecień 2016 http://dzieje.pl/dziedzictwo-kulturowe/gdansk-archeolog-potwierdzila-autentycznosc-xv-wiecznej-bulli-sprzedanej-na-au
G1ml1 Napisano 2 Lipiec 2016 Napisano 2 Lipiec 2016 http://www.poranny.pl/wiadomosci/bialystok/a/bulla-papieska-zostanie-w-gdansku-tak-chce-sad,10344812/:)
Kasjan2000 Napisano 2 Lipiec 2016 Napisano 2 Lipiec 2016 Teraz złodziejska swołocz z muzeów żre się o bulle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.