MarekA Napisano 17 Sierpień 2017 Napisano 17 Sierpień 2017 Najpewniej przeglądarka automatycznie zaktualizowała się do najnowszej wersji, która zawiera błąd.
bobi10 Napisano 17 Sierpień 2017 Napisano 17 Sierpień 2017 Ale ma to miejsce na wielu komputerach ( dotyczy Chroma ).Choć może coś w tym być . Pewnie by trzeba cofnąć najnowsze aktualizacje i wtedy sprawdzić ?
roonin Napisano 17 Sierpień 2017 Napisano 17 Sierpień 2017 Potwierdzam, u mnie to samo. Już myślałem że coś naszmonciłem ale skoro u was to samo.... Ja zainstalowałem Foksa dodatkowo i tam działa.
bobi10 Napisano 18 Sierpień 2017 Napisano 18 Sierpień 2017 Nie pomogło wywalenie ostatnich aktualizacji . Nadal kicha .
vis1939 Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Mam ciężki problem z dziwnymi konstrukcjami przy starej linii kolejowej.Chodzi mianowicie o te wycięte w przylegającym do torowiska lesie kwadraty, że są to drogi to wiem - tylko nie wiem po co.Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest to przy przedwojennych zakładach zbrojeniowych.
zebu74 Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 wg mnie to pasy ppoż,występują powszechnie przy liniach kolejowych i drogach.http://pl.wikipedia.org/wiki/Pas_przeciwpo%C5%BCarowyPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:30 13-10-2017
mietek Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 Dodam, dla tych co nie pamietaja. Pasy te byly konieczne gdyz jezdzily pociagi z lokomotywami parowymi, te zas sypały iskrami no i były pożary.W sumie nie wiem dlaczego teraz sa nadal? Ze ludzie wyrzucą niedopałek z okna?
bjar_1 Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 Ryja chyba z przyzwyczajenia, bo odnawiane są nawet przy takich liniach, na których nie jeżdżą już osobówki.
Czlowieksniegu Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 A może dla zapewnienia choćby ułudy dojazdu w sytuacji W.
vis1939 Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 Nie wpadł bym na to, że to przeciwpożarowe bo te ze skanów ostatnio były odnawiane może z 50 lat temu:) No ale skoro nie ma torów, to po co tam orać.
wojtek1234321 Napisano 13 Październik 2017 Napisano 13 Październik 2017 bjar_1 napisał:Ryja chyba z przyzwyczajenia, bo odnawiane są nawet przy takich liniach, na których nie jeżdżą już osobówki."mietek napisał:Pasy te byly konieczne gdyz jezdzily pociagi z lokomotywami parowymi, te zas sypały iskrami no i były pożary."W wypadku pasów przeciwpożarowych wzdłuż torów to nie tylko chodzi o to że lokomotywy sypały iskrami i pasażer mógł wyrzucić niedopałek. Jak wiadomo szyny i koła pociągów to żelazo. Podczas hamowania osie mogą również sypać snopami iskier całkiem zdrowo. Następna sprawa to przy pociągach może czasami w niektórych sytuacjach i wagonach dojść do zablokowania hamulców na osiach i wtedy mamy klocki hamulcowe czerwone i też sypią iskrami, czasami grzeją się maźnice na osiach (łożyska) i to może również sypać iskrami. I właśnie dlatego są utrzymywane pasy przeciwpożarowe przy torach.
nexo Napisano 8 Listopad 2017 Napisano 8 Listopad 2017 @wojtek1234321 Dokładnie, iskra spod kół pociągu towarowego była przyzyną największego pożaru w Polsce. Było to w 1992 roku w Kuźni Raciborskiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.