Jacek Dąbrowski Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Napisano 23 Grudzień 2015 cytata Jak wieść gminna niesie w dniu 18 listopada 2015 r. Mazowiecki WKZ przy pomocy KPP Białobrzegi po 19 latach odzyskał dla zbiorów publicznych transporter Sd.Kfz. 251/7 o numerze burtowym "411. Pojazd ten został wydobyty w dniu 30.08.1996 r. z rzeki Pilicy koło miejscowości Wyśmierzyce.Na razie nie znamy szczegółów odzyskania pojazdu, ani jego nowych zdjęć, ale będziemy informować o nowych ustaleniach.P.S. To już drugi transporter (po Sd.Kfz. 251/1 z Muzeum Wojska Polskiego) odzyskany w tym roku dla zbiorów publicznych dzięki staraniom Fundacji Thesaurus."Czy Ktos wreszcie może klienta przebadać?http://www.facebook.com/Fundacja-Thesaurus-262907580458580/?fref=tsPozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2015 Napisano 23 Grudzień 2015 Ciul...Ja tam nie bywam, ale podpuszczony przez Cibie zajrzałem i...On(i) się zastanawiają, czy Macierewicza do proroka zgłosić?
Jacek Dąbrowski Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Napisano 23 Grudzień 2015 Z kolegami ustalili my że za takie bohaterskie czyny trza by pomnika pryszczatemu postawić. Albo miesięcznice obchodzić (marsz , te sprawy , panienki , gorzała).Yetti , padła propozycja abyś zajął się ściepą na pomnik aMy zrobimy marsza. Pozdrawiam
les05 Napisano 23 Grudzień 2015 Napisano 23 Grudzień 2015 sorry, że nie w głównym nurcie, ale ja sapera w MWP obejrzę, jeśli będzie taka okazja, oczywiście ze wstrętem i obrzydzeniem, juści :)
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2015 Napisano 23 Grudzień 2015 Nie ma bata...Po pierwsze primo- to Twój kolega...Po drugie primo- to po Twojej linii partyjnej te marsze...Po trzecie primo- to Ty pamiętasz Gomułkę, ja się już na przełom z Tow. Edwardem załapałem...A po czwarte primo- przyjdzie Patron i Ci do rzyci nakopie...
Jacek Dąbrowski Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Napisano 23 Grudzień 2015 No , no , bez takich mnie tu . Bohaterów? Patronem? Na Patrona Piotrus też może coś mieć i też od Niego odzyska cołka.Pozdrawiam
PATRON Napisano 24 Grudzień 2015 Napisano 24 Grudzień 2015 Chwilowo do odzysku ode mnie to jest tylko surowiec wtórny w postaci stłuczki szklanej kolorowej lub makulatuty zadrukowanej :-) :-)
Jacek Dąbrowski Napisano 24 Grudzień 2015 Autor Napisano 24 Grudzień 2015 Jak sam słusznie zauważyłes , chwilowo. :D Nie ma ludzi niewinnych , są tylko zle przesłuchani.PozdrawiamWesołych i Spokojnych Swiąt
Czlowieksniegu Napisano 24 Grudzień 2015 Napisano 24 Grudzień 2015 Jacek, a zwróciłeś uwagę namakulatuty zadrukowanej"ciekawe, czyje teczki szykuje do przemiału...Poprzednie, czy jeszcze poprzednie...
Jacek Dąbrowski Napisano 24 Grudzień 2015 Autor Napisano 24 Grudzień 2015 Jak wieść gminna niesie pryszczata kuszetka wystąpiła do Prokuratury aby Huty zwróciły Chwata oraz reszty sprzętów.Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 24 Grudzień 2015 Napisano 24 Grudzień 2015 Apacz- w Wigilę podobno i zwierzęta ludzkim głosem mówią...
Jacek Dąbrowski Napisano 24 Grudzień 2015 Autor Napisano 24 Grudzień 2015 Yetti , znasz bajkę o Tymitumie?Pozdrawiam
Tankist Napisano 26 Grudzień 2015 Napisano 26 Grudzień 2015 Na razie nie znamy szczegółów odzyskania pojazdu, ani jego nowych zdjęć, ale będziemy informować o nowych ustaleniach."Na razie, to jest jak w radzieckim dowcipie o rowerach w Moskwie :))
polsmol Napisano 27 Grudzień 2015 Napisano 27 Grudzień 2015 wieść gminna" to raczej słabe źródło, ale chętnie dowidziałbym się co się z tym pojazdem dzieje.
Woodhaven Napisano 27 Grudzień 2015 Napisano 27 Grudzień 2015 He, he, .... pryszczaty to wiosny nie przetrzyma bez maści na ból dupy..... oj będzie szczypać, oj będzie.
jarat88 Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Moze odcinek z Poszukiwanie Skarbow " cos wniesie:-D
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Napisano 28 Grudzień 2015 Wod , nie pisz takich rzeczy.Przez Ciebie do wiosny zginie kolejny kawałek Puszczy Kampinoskiej wycięty na potrzeby produkcji papieru do drukarki. TEJ drukarki.Pozdrawiam
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Napisano 28 Grudzień 2015 Tu zdjęcie tylko częsci wniosku o odebranie Sapera".Wiem że tomów było kilka. :DPozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Jacuś- to fobia, czy odrzucone zaloty?
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Napisano 28 Grudzień 2015 Raczej fascynacja rzetelną pracą i wiedzą. :DPoczekaj trochę. Sam będziesz chciał dołączyć do klubu fascynatów. :DPozdrawiam
les05 Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 kol.J.Dąbrowski apeluję o więcej umiaru. Kolega zachowuje się tak, jakby sraw odrzucił oświadczyny i teraz kolega na nim się mści. Szklanka zimnej wody może pomóc, przecież jest więcej chłopców w naszym pueblo, sorry ja odpadam :)
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Grudzień 2015 Autor Napisano 28 Grudzień 2015 Kolego Les05 nie odwracaj sraw-a ogonem. Miałes w innym poscie dać zdjęcia z wydobycia Tygrysa na Mazowszu. A tam cisza jak po smierci organisty. A co do oswiadczyn to niestety nasz kolega Adam Z mnie wyprzedził. :DPozdrawiam
les05 Napisano 28 Grudzień 2015 Napisano 28 Grudzień 2015 Dobrze jest czytać, ale jeszcze lepiej jest czytać ze zrozumieniem. Kilka dni temu pytałem kol. czy widział zdjęcia z wydobycia, i tyle. Przypuszczałem, w swej naiwności, że kol. widział i coś o nich napisze. Bo, że zdjęcia miały być wydrukowane, to pisałem. A że nie poszły do druku, można się tylko domyślać powodów. Sprawa wcześniej czy później zostanie wyjaśniona i zdjęcia wypłyną.
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Napisano 31 Grudzień 2015 Nowe oświadczenie mojego funfla". Fundacja Thesaurus28 grudnia o 22:21 ·Prostując wieść gminną możemy już dzisiaj wyjawić, że w dniu 13 listopada 2015 r. Mazowiecki WKZ wydał decyzję o przekazaniu transportera, a w dniu 18 listopada 2015 r. KPP Białobrzegi dokonało zajęcia transportera Sd.Kfz. 251/7 o numerze burtowym "411 u panów Kęszyckich oraz jego przekazania konserwatorowi.Dłuuugo to trwało, ale wreszcie... " Tak więc na ten Nowy Rok życzę Sobie i Wam Wszystkim pooglądania Sapera" . :D W Muzeum Państwowym.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.