Skocz do zawartości

Dla początkującego

malcolm82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów. W końcu zdecydowałem sie złapać bakcyja poszukiwacza czynnego i nabyć na początek jakiś prosty i niedrogi wykrywacz. Mam pytanie do doświadczonych kolegów czy mieli kiedyś styczność z wykrywaczami oferowanymi przez firme Gold Century? Znalazłem ich wykrywacze w bardzo atrakcyjnych cenach z dwuletnią gwarancją. Poniżej konkretne modele jakimi byłbym ewentualnie zainteresowany.
Zerknijcie w specyfikacje i ogolnie na to co to moze być i rzućcie proszę jakąś opinią na temat tych dokładnie wykrywaczy.
Zaznaczam chcę sprobować czy wkręcą mnie wykopki więc nie chce duzo inwestować a mysle że głownie na moim terenie będę w stanie znaleść monety i jakąś drobnice militarna.

GC-1036 detektor z dyskryminacją
GC-1023, detektor z dyskryminacją
detektor GC1010 z LCD

Kolego Yeti owszem sprawdzałem ale nie doszukałem sie nigdzie porównania wprost tych dwóch wykrywek. A jak zaznaczyłem jestem totalnym świerzakiem i nie potrafie po specyfikacjach wskazać co jest lepsze. Licze więc na pomoc kolegów z doświadczeniem. W zasadzie to liczę jedynie na wskazanie który byłby lepszy dla początkującego głownie w kwestii szukania monet i drobnych militariów. Z góry dzięki za radę.

Jak głównie malizna i drobne fanty, to szukaj używki ACE 250, na pierwszy ogień spokojnie wystarczy. Plusy są takie że jest prosty w obsłudze i lekki, co jest ważne żeby nie zrazić się na początku hobby. Gdy już się zakręcisz i za jakiś czas będziesz kombinował nad czymś innym to zawsze się na żółtka znajdzie amator.

ps: http://www.youtube.com/watch?v=v7kPsFVCACo tu jest mistrzowski sprzęt 6 minuta filmu i jakie opanowanie obsługującego :D

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:14 11-12-2015

O widzisz kolego to coś dla mnie! Niedrogie i proste w obsłudze :D Tylko traf tym monetę :P
A tak poważnie to z tego co widzę nie ma szans za kwotę poniżej 600 pln (za nowy) lub 350-400 (za używke) kupić coś co da frajdę z poszukiwań. Nie mówię już o jeszcze mniejszych pieniądzach.

Jakieś zblazowanie przez Was przemawia. Chinol na początek nie jest takim głupim pomysłem . Podobnie , jak malcolm82 nie wiedziałem , czy zaszczepię się i dlatego kupiłem za 100 zł jakiegoś używanego CS'a .Wbrew powszechnym opiniom nie był taki tragiczny.Po roku wiedziałem ,że bawi mnie to i dzięki sugestiom dwóch Białych Seps grasujących tu regularnie kupiłem zabytkowego " Orzełka .
Chinola sprezentowałem koledze i sądzę , że już wkrótce kupi coś lepszego :)

Malcolm82 , zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj ,że gwarancja " to nie wszystko. Lepiej kupić sprzęt dobrze wykonany, niezawodny, do którego jest jakiś serwis niż męczyć się z nowym badziewiem z dwuletnią gwarancją .
Po pierwszym , tanim sprzęcie pomyśl o White's Eagle Spectrum, będziesz miał rozwiązany problem i z monetkami i militarką . A opinie ,że jest to wykrywacz bardzo trudny do opanowania są wyssane z brudnego palucha :)

Et,mój pierwszy to była samoróba za 117zeta:)

Zwrócił się więc używany smętek który się zwrócił więc dokupiłem proxe:)

Z chinolem latałem,sam złom by pokrył jego cene i jeszcze:)

Tyle że teraz papier droższy niż złom:/

Idel napisał : Nie wziąłbym Ultry za dopłatą. To strasznie stary ramot i do tego brzydko wykonany. na początek zainwestuj w ACE250 lub Minelaba X-Terrę 305"

A ja nie wziąłbym używanego Acze 250(no chyba ,że za darmo) bo jak się popsuje to słono zapłacisz za naprawę o i ile w ogóle będzie opłacalna.

Ten stary ramot" - Ultra II posiada tryb statyczny i dynamiczny.Sprawdzony przyzwoity sprzęt posiada od dawna dobre opinie użytkowników.Ważnym atutem jest istniejący tani polski serwis producenta.Cytat ze strony producenta: Większość drobnych napraw wykonujemy za darmo nawet po dwuletnim okresie gwarancyjnym!" A ja ze swojego doświadczenia wiem ,że to prawda i nie tylko ja.Jakby to było mało to jak ludziom psuły się Argo v2 to niejednemu wymienił go na nowego Argo v3.Dał komuś coś za darmo serwis Garretta,albo Minelaba? Może choć coś naprawił za darmo po gwarancji ? :) To były oczywiście pytania retoryczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie