malcolm82 Napisano 10 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2015 Witam szanownych kolegów. W końcu zdecydowałem sie złapać bakcyja poszukiwacza czynnego i nabyć na początek jakiś prosty i niedrogi wykrywacz. Mam pytanie do doświadczonych kolegów czy mieli kiedyś styczność z wykrywaczami oferowanymi przez firme Gold Century? Znalazłem ich wykrywacze w bardzo atrakcyjnych cenach z dwuletnią gwarancją. Poniżej konkretne modele jakimi byłbym ewentualnie zainteresowany.Zerknijcie w specyfikacje i ogolnie na to co to moze być i rzućcie proszę jakąś opinią na temat tych dokładnie wykrywaczy.Zaznaczam chcę sprobować czy wkręcą mnie wykopki więc nie chce duzo inwestować a mysle że głownie na moim terenie będę w stanie znaleść monety i jakąś drobnice militarna.GC-1036 detektor z dyskryminacjąGC-1023, detektor z dyskryminacją detektor GC1010 z LCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 Nie wkręcisz się...Ale za to nabierzesz kondycji i muskulatury... może również zahaczysz o choroby umysłowe lub choć" depresję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 10 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2015 To aż taka lipa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 Tak,lipa.Jeśli ma być tanio to szukaj używek Garrett ACE 150,250,Rutus Solaris,Ultra II.Te dwa rutusy nie są już produkowane i nie ma do nich innych sond poza standardowymi CC24cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2015 A co powiecie o Salamandra S5 OMEGA 2700 ?Lepsze toto od Garrett Ace 150? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Napiszemy http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=Salamandra+S5&ws=txt&id_forum=all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2015 Kolego Yeti owszem sprawdzałem ale nie doszukałem sie nigdzie porównania wprost tych dwóch wykrywek. A jak zaznaczyłem jestem totalnym świerzakiem i nie potrafie po specyfikacjach wskazać co jest lepsze. Licze więc na pomoc kolegów z doświadczeniem. W zasadzie to liczę jedynie na wskazanie który byłby lepszy dla początkującego głownie w kwestii szukania monet i drobnych militariów. Z góry dzięki za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jak głównie malizna i drobne fanty, to szukaj używki ACE 250, na pierwszy ogień spokojnie wystarczy. Plusy są takie że jest prosty w obsłudze i lekki, co jest ważne żeby nie zrazić się na początku hobby. Gdy już się zakręcisz i za jakiś czas będziesz kombinował nad czymś innym to zawsze się na żółtka znajdzie amator.ps: http://www.youtube.com/watch?v=v7kPsFVCACo tu jest mistrzowski sprzęt 6 minuta filmu i jakie opanowanie obsługującego :DPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:14 11-12-2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2015 O widzisz kolego to coś dla mnie! Niedrogie i proste w obsłudze :D Tylko traf tym monetę :PA tak poważnie to z tego co widzę nie ma szans za kwotę poniżej 600 pln (za nowy) lub 350-400 (za używke) kupić coś co da frajdę z poszukiwań. Nie mówię już o jeszcze mniejszych pieniądzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 600 pln (za nowy) lub 350-400 (za używke)"Nie chciałbym Cię martwić lub zniechęcać, ale...Przymierzałem się/przymierzam do zakupu dla Szkodnika... I jakoś nic, co ma ęce i nogi" za powyższe kwoty nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2015 No to narazie troche zmartwiłeś bo na szczęscie nie zniechęcam się tak szybko. Mam jeszcze plan B :D A swoją drogą wyliczał ktoś kiedyś czy opłaca się złożyć wykrywke samemu? Tzn oczywiscie jesli sie ma pojęcie o elektronice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Ale ja się nie staram Cię dobić...Po prostu- widziałem już fefnaście albo więcej wątków o różnych wynalazkach z ryżu i paproci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkasz Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jak masz zielone pojęcie to składaj sam. Na pewno zmieścisz się w podanej kwocie a sprzęt będzie o niebo lepszy od tych chińczyków.Oczywiście trochę musisz się znać :)Pozdrawiam Brodkasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Na all. w tej chwili jest Rutus Ultra II za 338 zł,ale pozostały jeszcze 2 dni do końca aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 do 600pln na monety nowy wykrywacz firmowy mocno niedoceniony minelab go-find 20 a na militarke traper-saper pierwszy to dynamik drugi to Pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Nie wziąłby Ultry za dopłatą. To strasznie stary ramot i do tego brzydko wykonany. na początek zainwestuj w ACE250 lub Minelaba X-Terrę 305. Ze wskazanie na Terrkę. Na pewno nie pożałujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 wskazanieM" - coś mi m" w klawikaturze nie łączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 11 Grudzień 2015 Share Napisano 11 Grudzień 2015 Jakieś zblazowanie przez Was przemawia. Chinol na początek nie jest takim głupim pomysłem . Podobnie , jak malcolm82 nie wiedziałem , czy zaszczepię się i dlatego kupiłem za 100 zł jakiegoś używanego CS'a .Wbrew powszechnym opiniom nie był taki tragiczny.Po roku wiedziałem ,że bawi mnie to i dzięki sugestiom dwóch Białych Seps grasujących tu regularnie kupiłem zabytkowego " Orzełka . Chinola sprezentowałem koledze i sądzę , że już wkrótce kupi coś lepszego :)Malcolm82 , zrobisz jak uważasz, ale pamiętaj ,że gwarancja " to nie wszystko. Lepiej kupić sprzęt dobrze wykonany, niezawodny, do którego jest jakiś serwis niż męczyć się z nowym badziewiem z dwuletnią gwarancją . Po pierwszym , tanim sprzęcie pomyśl o White's Eagle Spectrum, będziesz miał rozwiązany problem i z monetkami i militarką . A opinie ,że jest to wykrywacz bardzo trudny do opanowania są wyssane z brudnego palucha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 Ta chinola od razu niech z chinką w zestawie szuka...Ace nie koniecznie 250, poszukaj używaną 150 bo z tym będziesz miał efekty i na sezon zapoznawczy w zupełności wystarczy a i się nie zrazisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 Et,mój pierwszy to była samoróba za 117zeta:)Zwrócił się więc używany smętek który się zwrócił więc dokupiłem proxe:)Z chinolem latałem,sam złom by pokrył jego cene i jeszcze:)Tyle że teraz papier droższy niż złom:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 W sumie coraz większa rzesza poszukiwaczy, sądzę że powinniśmy zawsze radzić coś ze stajni MD ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malcolm82 Napisano 12 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2015 Dzięki Panowie właśnie o takie rady mi chodziło. Myślę że najpoźniej na wiosnę dołączę do grona czynnych poszukiwaczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 13 Grudzień 2015 Share Napisano 13 Grudzień 2015 Idel napisał : Nie wziąłbym Ultry za dopłatą. To strasznie stary ramot i do tego brzydko wykonany. na początek zainwestuj w ACE250 lub Minelaba X-Terrę 305"A ja nie wziąłbym używanego Acze 250(no chyba ,że za darmo) bo jak się popsuje to słono zapłacisz za naprawę o i ile w ogóle będzie opłacalna. Ten stary ramot" - Ultra II posiada tryb statyczny i dynamiczny.Sprawdzony przyzwoity sprzęt posiada od dawna dobre opinie użytkowników.Ważnym atutem jest istniejący tani polski serwis producenta.Cytat ze strony producenta: Większość drobnych napraw wykonujemy za darmo nawet po dwuletnim okresie gwarancyjnym!" A ja ze swojego doświadczenia wiem ,że to prawda i nie tylko ja.Jakby to było mało to jak ludziom psuły się Argo v2 to niejednemu wymienił go na nowego Argo v3.Dał komuś coś za darmo serwis Garretta,albo Minelaba? Może choć coś naprawił za darmo po gwarancji ? :) To były oczywiście pytania retoryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stan63 Napisano 13 Grudzień 2015 Share Napisano 13 Grudzień 2015 Nie bardzo ogarniam,na początek weź ACE 150 czy 250.Za parę miesięcy będzie ten sam problem,co wybrać? Może od razu coś lepszego?Syn miał rutusa, nie powala ale o niebo lepszy od proponowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 13 Grudzień 2015 Share Napisano 13 Grudzień 2015 Kolego Szukanko, jak się ma garreta, to kwestia serwisu nie istnieje zwyczajnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.