Skocz do zawartości

Wojna z islamistami

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 960
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem co ty balansie ogladales, ale bez przedstawienia konkretnych zrodel, to co najwyzej male dzieci mozesz straszyc Basajewem.

Dotyczy to rowniez bredni typu yl najgroźniejszym terrorystą w historii, co nawet ONZ i Departament Stanu USA przyznał".

ONZ nigdy nie zajmowal sie Basajewem, to po pierwsze.

Po drugie Departament Stanu nic nie przyznal" odnosnie Basajewa.
W 2003 roku (jak jeszcze kwitla milosc miedzy USA i Rosjia) Sekretarz Stanu
Gen. C. Powell na wniosek Rosji umiescil 3 czeczenskie organizacje terrorystyczne
na liscie tzw. zagrozen dla bezpieczenstwa USA. Znalazla sie tam oczywiscie grupa samobojcow Basajewa (Riyad-us Saliheen), ale o nim samym nawet nie wspomnial.

We are very sensitive to the threat that Chechen terrorists present to Russia. I've spoken with Mr. Ivanov [that is, Russian Foreign Minister Igor Ivanov] about it many times and with Mr. Putin many times. Recently, we added three organizations to our terrorist list, three Chechen organizations."

http://www.jamestown.org/programs/nc/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=1729&tx_ttnews%5BbackPid%5D=185&no_cache=1

Pozwole sobie dodac, ze Prezydent Maschadow okreslil Basajewa mianem wieloletniego etatowego pracownika GRU". Sam Basajew zreszta przyznal, ze zostal wyszkolony przez GRU i FSB i scisle z nimi wspolpracowal w trakcie wojny abchaskiej.
Tak wiec smialo mozna stwierdzic, ze terrorysta Basajew jest produktem" rosyjskich tajnych sluzb.

Jesli zas chodzi o to kto jest najgrozniejszym terrorysta swiata, to jest nim towarzysz, pulkownik putler. W porownaniu z tym zbrodniarzem taki Basajew to pikus.

Co do Syrii, to:

Życzę powodzenia Kurdom w walce o własne państwo.
Życzę powodzenia FSA w walce ze rzeznikiem Assadem,
i imperialistyczną ruska agresją na Syrię.
Życzę Europie opamiętania i zdrowego rozsądku.

I tyle w temacie...

@rotsen5, zaloz swoja prywatna sekte, to moze ktos ciebie wybierze na papierza".

Ostatnie zdjęcie 5-​latki. Chwilę później zginęła od rosyjskiego pocisku...

Matka małej Raghat była pewna, że wioska znajduje się w bezpiecznej odległości od działań ISIS. Niestety, atak przyszedł z innej strony - na wioskę Habeet we wrześniu spadły pociski, a dziewczynka stała się jedną z pierwszych cywilnych ofiar rosyjskich bombardowań. Chwilę przed atakiem, mama zrobiła 5-latce zdjęcie. Nie wiedziała, że będzie to ostatnia pamiątka po córeczce. Rodzinną tragedię, do której doszło we wrześniu, opisali teraz dziennikarze brytyjskiego The Guardian".

5-letnia Raghat kochała śpiewać, lubiła malować paznokcie, droczyć się ze swoją młodszą siostrą i wygłupiać się przed obiektywem aparatu. Kilka minut przez bombardowaniem, matka dziewczynki zrobiła jej zdjęcie, na którym szczęśliwa 5-latka chwali się swoją nową bransoletką i świeżo pomalowanymi paznokciami.

- Zabrałam swoje dzieci do Syrii tylko na sześć dni - mówi dziennikowi The Guardian" matka 5-latki, Suheer. Gdy na swoim telefonie włącza filmik, na którym widać małą Raghat, zaczyna płakać - łzy z jej policzków wyciera 4-letni syn Hossein, który sam jest za mały na to, aby w pełni zrozumieć, co stało się z jego starszą siostrą.

- Kiedy zakończyło się bombardowanie, znalazłam Raghat w ramionach kuzyna - opowiada Suheer. Mężczyzna próbował ochronić 5-latkę przed śmiercią. Zginęli oboje

- Następnego dnia mieliśmy wracać do domu - dodaje ze smutkiem matka dziewczynki.

Syryjczycy twierdzą, że Rosjanie nie przez przypadek zaatakowali cywilną wioskę. Są pewni, że w ten sposób Rosja chciała uderzyć w tych, którzy sprzeciwiają się prezydentowi Baszarowi Assadowi, wspieranemu przez Moskwę.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ostatnie-zdjecie-5-latki-Chwile-pozniej-zginela-od-rosyjskiego-pocisku,wid,18025318,wiadomosc.html

Kolejna ofiara towarzysza putlera:(

Zacznę od tego bydlaka Basajewa - wywiad z nim przeprowadziła jakaś dziennikarka z TVP1 - zapamiętałem go doskonale, bo ten wywiad był dla mnie przełomem. Bo do czasu tego wywiadu byłem sympatykiem Czeczenów - myślałem, że walczą o własne państwo. A ten wywiad właśnie uświadomił mi, że tak naprawdę prowadzą wojnę religijną z cywilizowanym światem!

A po tym przyszła Dubrowka i przede wszystkim Biesłan. Biesłan, gdzie ci fanatyczni barbarzyńcy najpierw zgotowali prawdziwe piekło dzieciom zgromadzonym przez nich na sali gimnastycznej, a później te psie syny strzelały tymże dzieciom w plecy, gdy te dzieci próbowały się ratować ucieczką. Niech ich piekło pochłonie i tych, którzy ich jeszcze śmią tu bronić!

A do tej propagandówki, jaką zapodał tu fanatyczny islamista - niejaki @kindzal - to ile w tym prawdy, a ile propagandy?

Bardzo możliwe, że faktycznie zginęła, bo na każdej wojnie giną też cywile - wiedzą coś o tym Amerykanie, którzy ostatnio wprowadzali demokrację" w takich krajach jak: Jugosławia, Afganistan, Irak, Egipt, Libia, czy ostatnio Syria. I tak przy okazji mają na sumieniu tysiące cywili, w tym dzieci...

Ja doskonale zdają sobie sprawę z tego, że islamski fanatyk, niejaki @kindzal wścieka się na Ruskich, bo mu skutecznie bombardują konwoje ze skradzioną Syrii ropą

http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/rosjanie-zbombardowali-konwoj-ropy-isis-tuz-przy-granicy-turcji-video

Ale może niech się najpierw wypowie - co mu w duszy gra", że nie widzi tego, że jego kumple właśnie tysiącami gwałcą i mordują Chrześcijanki, Jazydki i Alawitki, w tym nawet 9-cio letnie dzieci, w Iraku i Syrii...

Ty balansie nie mysl sobie, ze ja bede tu wybielal Yankesow, bo tez maja swoje za uszami, ale daleko im do prawdziwych moskiewskich rzeznikow!

Lepiej mi powiedz co z tym swiatem sie porobilo, ze rodowici ruscy z Daeszu podrzynaja gardla ich czeczenskim kumplom?
Mowa oczywiscie o niejakim Jihadi Vladzie"

http://kresy24.pl/75813/islamisci-dokonali-egzekucji-kolejnych-5-ciu-rosjan/

Kresy24 i wszystko jasne! To ja już wolę prawdy" niejakiego Łysenki... Inna sprawa, że link dotyczy Czeczenów, a nie Rosjan.

Swoją drogą, to dziwnie milczysz na temat traktowania kobiet i dzieci pochodzących z mniejszości religijnych, z terenów Syrii czy Iraku. Z terenów gdzie Amerykanie postanowili zaprowadzić demokrację", a które to kobiety i ich dzieci są obecnie tysiącami gwałcone, a następnie mordowane w wyjątkowo zresztą barbarzyński sposób, przez tą dzicz.

Ja wiem @kindzal, że my chrześcijanie też mamy sporo za pazurkami - np. słynne abijajcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich". Tyle tylko, że to miało miejsce w ŚREDNIOWIECZU, a wy - islamscy fanatycy, chcecie właśnie koniecznie cofnąć Nas/Europę do średniowiecza. Na to nigdy zgody nie będzie!

Yeti napisał: Balans- a co opat opat Arnould Amaury, ma do tego, że Czeczen/Rosjanin został zarżnięty przez neofitę/Rosjanina?"

Jeżeli chodzi o słowo opat", to miałem kiedyś w pracy takiego jednego, który miał takie swoje powiedzenie kłopot to jest jak wloz i opod".
Co do reszty, to dopytaj niejakiego @kindzala, bo on tu na forum reprezentuje skrajnych islamistów, szariat, huryski i takie tam podobne...

@kindzal, dalej mi nie odpowiedziałeś na proste pytanie - dlaczego milczysz na temat mordowanych tysiącami przez twoich kumpli w Iraku i Syrii: szyitów, chrześcijan, jazydów, czy alawitów. Albo na temat mordowanych właśnie przez Turcję Kurdów.

I kto tu jest imperium zła???

http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/lider-panstwa-islamskiego-leczyl-sie-w-turcji-pomagali-mu-amerykanie-iranska-agencja-fars

A może Yeti odpowie za ciebie?

@Yeti jest dorosly, wiec zapewne sam sie za siebie wypowie;)

A ty drogi Balansie przyjmij do wiadomosci to co napisalem w poscie z dnia: 2015-12-02 13:07:03

Zatem kumpli z Daeszu, FSB i innych noworoSSji szukaj sobie gdzie indziej...a najlepiej wroc na lono matuszki rossiji.
tam ciebie czekaja wielkie honory i kilogramy medali za wierna sluzbe;)

Przyjmij rowniez do wiadomosci, ze to wlasnie Turcja szkoli i udziela wsparcia militarnego oraz finansowego Kurdom w Syrii i Iraku - ktore wkrotce rozpoczna bitwe o Mosul.

Sputniki i RTRy takich informacji nie zapodaja, wiec polecam lepsze zrodla, z ktorych sie miedzy innym dowiesz, ze Kobane zdobyly sprzymierzone sily kurdysko-syryjskie, albo, ze w FSA, Ahrar al sham, JaN i kurdyjskich jednostakch sluzy wiecej Czeczenow niz w Daeszu:

http://www.youtube.com/watch?v=63zG2pqpKKY

O tym, ze stolice Daeszu-Rakke oblegaja wspolne sily kurdyjsko-arabsko-turkmenskie wystepujace pod nazwa SDF
tez zapewne w RTR nie mowili? Wiadomo, ze propagandowa maszynka putlera pracuje dla...putlera.

Ktory zreszta ze swoja spolka wieloma nicmi jest powiazany z Daeszem, o czym zapewne tez nie slyszales?

http://niezalezna.pl/73671-byly-oficer-fsb-ujawnia-rosja-zaangazowana-w-rozruchy-w-londynie-ataki-w-paryzu-isis

Co do mniejszosci narodowych i religijnych: przyjmij tu rowniez do wiadomosci, ze potepiam jakiekolwiek formy przesladowan tych grup. Nie tylko w Syrii, Iraku i rosji zreszta.

Reasumujac: wbrew usilnym staraniom twoich kumpli z kremlina, ropa z Saudii i Kataru juz wkrotce poplynie do Turcji, Europy i Polski, a kacapom zostanie klientela typu Luganda, Donbabwe, Abchazja, Kuba, Polnocna Korea i inne takie twory.

http://energetyka.defence24.pl/267774,arabia-saudyjska-rozpoczela-dostawy-ropy-do-polski-rosja-zaniepokojona

Na dodatek po cenach rynkowych, a nie cenach ktore putler sobie wymyslil, a durny Pawlak zatwierdzil:

http://energetyka.defence24.pl/280658,opec-srednia-cena-ropy-spadla-ponizej-35

I wbrew gromkim zapowiedziom i zaklinaniom ekonomii rezim putlera padnie na pysk. I co ty biedaku wtedy zrobisz z tymi wszystkimi medalami? Odpowiedzi sam sobie udziel, aczkolwiek znam kilka skupow zlomu w twojej okolicy;)

Talibów jak i ISSIS stworzyli amerykanie,issis miał jakoby byc przeciw wagą dl talibów,co wyszło widzimy sami.
Może usa chce emigraantami osłabic Europę,fakteem jest ze kto to by nie był udało się mu.
Zachód przygodę z muzułamnami zaczął doś dawno,pierwsi byli Niemcy którzy sprowadzili tureckich gastarbeiterów,inni sądzili że taka role jak Turcy spełnią choćby arabowie.
Nie wzięto pod uwagę że to nacja leni i obiboków,zresztą w ich mniemaniu świat tak powinien wygladać!
Oni przybywając do Europy nie myślą o gościnie,o tym że Europa tak miłosierna i zajmie sie nimi.
Oni uważają ze to jest zasrany obowiązek Europejczyków,a jako ze jesteśmy iewierne psy" musimy im płacić haracz i tak też to traktują.
Żądaniom nie będzie końca,ten typ tak ma.
Między bajki włożyc mżonki o integracji!

USA wcześniej mudżahedinów jako psikus dla Kremla stworzyło"..

Dwa- z tymi Arabami i Europą się nie rozpędzaj... Poczytaj, choćby, o wojnie w Algierii, gdzie po stronie Paryża stanęli również muzułmańscy rojaliści, o masakrze w Setif, o Masakrze paryskiej, o Czarnych Stopach... I, jak po podpisaniu, traktatu pokojowego potraktowano we Francji i rdzennych francuskich eks-kolonistów i lojalistycznych Arabów...
O OAS itp nie ma powodu wspominać...

Prawda jest poniekąd taka, że samiśmy narozrabiali, stworzyliśmy potwora", znakomitą większość tambylców sami zmusiliśmy do jasnej deklaracji po której stronie barykady chcą zostać, a siedzieć na niej okrakiem się nie da...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:56 13-12-2015

Panowie, czy mi cos padlo na oczy? A moze ten rusek sie przejezyczyl? Rosja wspiera FSA?

Szef sztabu generalnego sił zbrojnych Rosji oznajmił, że rosyjskie lotnictwo dokonuje w Syrii kilkadziesiąt nalotów dziennie, wspierając Wolną Armię Syryjską prowadzącą walkę z Państwem Islamskim.

- Liczebność jednostek Wolnej Armii Syryjskiej stale rośnie. Aby ją wesprzeć, rosyjskie lotnictwo przeprowadza 30-40 nalotów dziennie. Jest ona też zaopatrywana w broń, amunicję i wspierana materialnie - poinformował Gierasimow podczas spotkania z zagranicznymi attache wojskowymi akredytowanymi w Rosji.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-mocno-zdenerwowana-na-NATO-Gierasimow-najwiekszym-zagrozeniem-jest-obecnie-terroryzm,wid,18043755,wiadomosc.html?ticaid=1161e0

Po przeczytaniu tego oswiadczenia doslownie zbaranialem;))

A czytal Ty dalsza czesc artykula?

Po raz pierwszy o dostawach rosyjskiego uzbrojenia dla WAS poinformował prezydent Władimir Putin. Mówił też o tym, że strona rosyjska przyczynia się do zjednoczenia sił prezydenta Baszara el-Asada i Wolnej Armii Syryjskiej. Jednak tego samego dnia rzecznik prasowy Kremla Dmitrij Pieskow oznajmił, że Rosja nie dostarcza broni opozycji syryjskiej, lecz siłom rządowym, a obu udziela wsparcia powietrznego. Jego słowa zostały odebrane jako próba uprzedzenia reakcji reżimu Asada, który uważa WAS i inne ugrupowania opozycyjne za terrorystów.

Tu masz zreszta ta wypowiedz w rezimowej telewizji putlerowskiej:

https://ruptly.tv/vod/view/39466/russia-30-40-daily-strikes-supporting-fsa-anti-militant-operation-gerasimov

Rosja użyła w Syrii zabronionych bomb kasetowych!

Rosyjskie lotnictwo zrzuciło na syryjskich cywilów bomby kasetowe, których zakazują międzynarodowe konwencje – alarmują obrońcy praw człowieka z Human Rights Watch.

W raporcie opublikowanym przez tę organizację podano, że w dniu 30 września br. rosyjskie samoloty zrzuciły bomby kasetowe co najmniej 20 razy. W wyniku tych uderzeń zginęło 35 cywilów, w tym dzieci. Dwa z tych ataków były skierowane m.in. na obóz uchodźców, a jeden – na szkołę pod Damaszkiem.

http://kresy24.pl/76267/rosja-uzyla-w-syrii-zabronionych-bomb-kasetowych-foto/

Szkoly, szpitale, obozy dla uchodzcow... wot cala putlerowska ruSSnia.

Racje mial Gen. S. Patton mowiac:

Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie. My nie możemy zrozumieć Rosjanina bardziej niż Chińczyka czy Japończyka i od kiedy mam z nimi do czynienia, nie miałem żadnego szczególnego pożądania zrozumienia ich poza obliczeniami jak dużo ołowiu lub stali trzeba zużyć, aby ich zabić. W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie