kindzal Napisano 2 Grudzień 2015 Napisano 2 Grudzień 2015 Nie wiem co ty balansie ogladales, ale bez przedstawienia konkretnych zrodel, to co najwyzej male dzieci mozesz straszyc Basajewem.Dotyczy to rowniez bredni typu yl najgroźniejszym terrorystą w historii, co nawet ONZ i Departament Stanu USA przyznał".ONZ nigdy nie zajmowal sie Basajewem, to po pierwsze.Po drugie Departament Stanu nic nie przyznal" odnosnie Basajewa.W 2003 roku (jak jeszcze kwitla milosc miedzy USA i Rosjia) Sekretarz Stanu Gen. C. Powell na wniosek Rosji umiescil 3 czeczenskie organizacje terrorystyczne na liscie tzw. zagrozen dla bezpieczenstwa USA. Znalazla sie tam oczywiscie grupa samobojcow Basajewa (Riyad-us Saliheen), ale o nim samym nawet nie wspomnial.We are very sensitive to the threat that Chechen terrorists present to Russia. I've spoken with Mr. Ivanov [that is, Russian Foreign Minister Igor Ivanov] about it many times and with Mr. Putin many times. Recently, we added three organizations to our terrorist list, three Chechen organizations."http://www.jamestown.org/programs/nc/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=1729&tx_ttnews%5BbackPid%5D=185&no_cache=1Pozwole sobie dodac, ze Prezydent Maschadow okreslil Basajewa mianem wieloletniego etatowego pracownika GRU". Sam Basajew zreszta przyznal, ze zostal wyszkolony przez GRU i FSB i scisle z nimi wspolpracowal w trakcie wojny abchaskiej.Tak wiec smialo mozna stwierdzic, ze terrorysta Basajew jest produktem" rosyjskich tajnych sluzb.Jesli zas chodzi o to kto jest najgrozniejszym terrorysta swiata, to jest nim towarzysz, pulkownik putler. W porownaniu z tym zbrodniarzem taki Basajew to pikus.Co do Syrii, to:Życzę powodzenia Kurdom w walce o własne państwo.Życzę powodzenia FSA w walce ze rzeznikiem Assadem, i imperialistyczną ruska agresją na Syrię. Życzę Europie opamiętania i zdrowego rozsądku.I tyle w temacie...@rotsen5, zaloz swoja prywatna sekte, to moze ktos ciebie wybierze na papierza".
kindzal Napisano 6 Grudzień 2015 Napisano 6 Grudzień 2015 Ostatnie zdjęcie 5-latki. Chwilę później zginęła od rosyjskiego pocisku...Matka małej Raghat była pewna, że wioska znajduje się w bezpiecznej odległości od działań ISIS. Niestety, atak przyszedł z innej strony - na wioskę Habeet we wrześniu spadły pociski, a dziewczynka stała się jedną z pierwszych cywilnych ofiar rosyjskich bombardowań. Chwilę przed atakiem, mama zrobiła 5-latce zdjęcie. Nie wiedziała, że będzie to ostatnia pamiątka po córeczce. Rodzinną tragedię, do której doszło we wrześniu, opisali teraz dziennikarze brytyjskiego The Guardian".5-letnia Raghat kochała śpiewać, lubiła malować paznokcie, droczyć się ze swoją młodszą siostrą i wygłupiać się przed obiektywem aparatu. Kilka minut przez bombardowaniem, matka dziewczynki zrobiła jej zdjęcie, na którym szczęśliwa 5-latka chwali się swoją nową bransoletką i świeżo pomalowanymi paznokciami. - Zabrałam swoje dzieci do Syrii tylko na sześć dni - mówi dziennikowi The Guardian" matka 5-latki, Suheer. Gdy na swoim telefonie włącza filmik, na którym widać małą Raghat, zaczyna płakać - łzy z jej policzków wyciera 4-letni syn Hossein, który sam jest za mały na to, aby w pełni zrozumieć, co stało się z jego starszą siostrą. - Kiedy zakończyło się bombardowanie, znalazłam Raghat w ramionach kuzyna - opowiada Suheer. Mężczyzna próbował ochronić 5-latkę przed śmiercią. Zginęli oboje - Następnego dnia mieliśmy wracać do domu - dodaje ze smutkiem matka dziewczynki. Syryjczycy twierdzą, że Rosjanie nie przez przypadek zaatakowali cywilną wioskę. Są pewni, że w ten sposób Rosja chciała uderzyć w tych, którzy sprzeciwiają się prezydentowi Baszarowi Assadowi, wspieranemu przez Moskwę.http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ostatnie-zdjecie-5-latki-Chwile-pozniej-zginela-od-rosyjskiego-pocisku,wid,18025318,wiadomosc.htmlKolejna ofiara towarzysza putlera:(
balans Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Zacznę od tego bydlaka Basajewa - wywiad z nim przeprowadziła jakaś dziennikarka z TVP1 - zapamiętałem go doskonale, bo ten wywiad był dla mnie przełomem. Bo do czasu tego wywiadu byłem sympatykiem Czeczenów - myślałem, że walczą o własne państwo. A ten wywiad właśnie uświadomił mi, że tak naprawdę prowadzą wojnę religijną z cywilizowanym światem!A po tym przyszła Dubrowka i przede wszystkim Biesłan. Biesłan, gdzie ci fanatyczni barbarzyńcy najpierw zgotowali prawdziwe piekło dzieciom zgromadzonym przez nich na sali gimnastycznej, a później te psie syny strzelały tymże dzieciom w plecy, gdy te dzieci próbowały się ratować ucieczką. Niech ich piekło pochłonie i tych, którzy ich jeszcze śmią tu bronić!A do tej propagandówki, jaką zapodał tu fanatyczny islamista - niejaki @kindzal - to ile w tym prawdy, a ile propagandy?Bardzo możliwe, że faktycznie zginęła, bo na każdej wojnie giną też cywile - wiedzą coś o tym Amerykanie, którzy ostatnio wprowadzali demokrację" w takich krajach jak: Jugosławia, Afganistan, Irak, Egipt, Libia, czy ostatnio Syria. I tak przy okazji mają na sumieniu tysiące cywili, w tym dzieci...Ja doskonale zdają sobie sprawę z tego, że islamski fanatyk, niejaki @kindzal wścieka się na Ruskich, bo mu skutecznie bombardują konwoje ze skradzioną Syrii ropąhttp://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/rosjanie-zbombardowali-konwoj-ropy-isis-tuz-przy-granicy-turcji-videoAle może niech się najpierw wypowie - co mu w duszy gra", że nie widzi tego, że jego kumple właśnie tysiącami gwałcą i mordują Chrześcijanki, Jazydki i Alawitki, w tym nawet 9-cio letnie dzieci, w Iraku i Syrii...
kindzal Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Ty balansie nie mysl sobie, ze ja bede tu wybielal Yankesow, bo tez maja swoje za uszami, ale daleko im do prawdziwych moskiewskich rzeznikow!Lepiej mi powiedz co z tym swiatem sie porobilo, ze rodowici ruscy z Daeszu podrzynaja gardla ich czeczenskim kumplom?Mowa oczywiscie o niejakim Jihadi Vladzie" http://kresy24.pl/75813/islamisci-dokonali-egzekucji-kolejnych-5-ciu-rosjan/
balans Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Kresy24 i wszystko jasne! To ja już wolę prawdy" niejakiego Łysenki... Inna sprawa, że link dotyczy Czeczenów, a nie Rosjan.Swoją drogą, to dziwnie milczysz na temat traktowania kobiet i dzieci pochodzących z mniejszości religijnych, z terenów Syrii czy Iraku. Z terenów gdzie Amerykanie postanowili zaprowadzić demokrację", a które to kobiety i ich dzieci są obecnie tysiącami gwałcone, a następnie mordowane w wyjątkowo zresztą barbarzyński sposób, przez tą dzicz.Ja wiem @kindzal, że my chrześcijanie też mamy sporo za pazurkami - np. słynne abijajcie wszystkich, Bóg rozpozna swoich". Tyle tylko, że to miało miejsce w ŚREDNIOWIECZU, a wy - islamscy fanatycy, chcecie właśnie koniecznie cofnąć Nas/Europę do średniowiecza. Na to nigdy zgody nie będzie!
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Balans- a co opat opat Arnould Amaury, ma do tego, że Czeczen/Rosjanin został zarżnięty przez neofitę/Rosjanina?Że niby się sami wytrzebią?Coś mi się wydaje, że może faktycznie Kadyrowa do mocniejszej reakcji zmusili...
balans Napisano 9 Grudzień 2015 Napisano 9 Grudzień 2015 Yeti napisał: Balans- a co opat opat Arnould Amaury, ma do tego, że Czeczen/Rosjanin został zarżnięty przez neofitę/Rosjanina?"Jeżeli chodzi o słowo opat", to miałem kiedyś w pracy takiego jednego, który miał takie swoje powiedzenie kłopot to jest jak wloz i opod". Co do reszty, to dopytaj niejakiego @kindzala, bo on tu na forum reprezentuje skrajnych islamistów, szariat, huryski i takie tam podobne...
kindzal Napisano 9 Grudzień 2015 Napisano 9 Grudzień 2015 Nie, to napisal bolszewicki troll Balans, ktory reprezentuje tutaj V kolumne rosyjska w Polsce.
Czlowieksniegu Napisano 9 Grudzień 2015 Napisano 9 Grudzień 2015 Kindżał- masz rację, rodzynki są przereklamowane...Odnoszę przy okazji wrażenie, że jak mawiał wieszcz Balans pisze co wie, ale czy wie, co pisze?"
rotsen5 Napisano 9 Grudzień 2015 Autor Napisano 9 Grudzień 2015 kindzal szykuję sobie ładny strój zgadnij jaki http://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/4608-finowie-na-skraju-zalamania-ludzie-patroluja-ulice-bo-imigranci-gwalca-nieletnie-dziewczyny
kindzal Napisano 9 Grudzień 2015 Napisano 9 Grudzień 2015 Piekne wdzianko rotsen5Bedzie Ci pasowac jak ulal:)
balans Napisano 10 Grudzień 2015 Napisano 10 Grudzień 2015 @kindzal, dalej mi nie odpowiedziałeś na proste pytanie - dlaczego milczysz na temat mordowanych tysiącami przez twoich kumpli w Iraku i Syrii: szyitów, chrześcijan, jazydów, czy alawitów. Albo na temat mordowanych właśnie przez Turcję Kurdów.I kto tu jest imperium zła???http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/lider-panstwa-islamskiego-leczyl-sie-w-turcji-pomagali-mu-amerykanie-iranska-agencja-farsA może Yeti odpowie za ciebie?
kindzal Napisano 10 Grudzień 2015 Napisano 10 Grudzień 2015 @Yeti jest dorosly, wiec zapewne sam sie za siebie wypowie;)A ty drogi Balansie przyjmij do wiadomosci to co napisalem w poscie z dnia: 2015-12-02 13:07:03Zatem kumpli z Daeszu, FSB i innych noworoSSji szukaj sobie gdzie indziej...a najlepiej wroc na lono matuszki rossiji.tam ciebie czekaja wielkie honory i kilogramy medali za wierna sluzbe;) Przyjmij rowniez do wiadomosci, ze to wlasnie Turcja szkoli i udziela wsparcia militarnego oraz finansowego Kurdom w Syrii i Iraku - ktore wkrotce rozpoczna bitwe o Mosul.Sputniki i RTRy takich informacji nie zapodaja, wiec polecam lepsze zrodla, z ktorych sie miedzy innym dowiesz, ze Kobane zdobyly sprzymierzone sily kurdysko-syryjskie, albo, ze w FSA, Ahrar al sham, JaN i kurdyjskich jednostakch sluzy wiecej Czeczenow niz w Daeszu:http://www.youtube.com/watch?v=63zG2pqpKKYO tym, ze stolice Daeszu-Rakke oblegaja wspolne sily kurdyjsko-arabsko-turkmenskie wystepujace pod nazwa SDF tez zapewne w RTR nie mowili? Wiadomo, ze propagandowa maszynka putlera pracuje dla...putlera.Ktory zreszta ze swoja spolka wieloma nicmi jest powiazany z Daeszem, o czym zapewne tez nie slyszales?http://niezalezna.pl/73671-byly-oficer-fsb-ujawnia-rosja-zaangazowana-w-rozruchy-w-londynie-ataki-w-paryzu-isisCo do mniejszosci narodowych i religijnych: przyjmij tu rowniez do wiadomosci, ze potepiam jakiekolwiek formy przesladowan tych grup. Nie tylko w Syrii, Iraku i rosji zreszta.Reasumujac: wbrew usilnym staraniom twoich kumpli z kremlina, ropa z Saudii i Kataru juz wkrotce poplynie do Turcji, Europy i Polski, a kacapom zostanie klientela typu Luganda, Donbabwe, Abchazja, Kuba, Polnocna Korea i inne takie twory.http://energetyka.defence24.pl/267774,arabia-saudyjska-rozpoczela-dostawy-ropy-do-polski-rosja-zaniepokojonaNa dodatek po cenach rynkowych, a nie cenach ktore putler sobie wymyslil, a durny Pawlak zatwierdzil:http://energetyka.defence24.pl/280658,opec-srednia-cena-ropy-spadla-ponizej-35I wbrew gromkim zapowiedziom i zaklinaniom ekonomii rezim putlera padnie na pysk. I co ty biedaku wtedy zrobisz z tymi wszystkimi medalami? Odpowiedzi sam sobie udziel, aczkolwiek znam kilka skupow zlomu w twojej okolicy;)
Horseman Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Talibów jak i ISSIS stworzyli amerykanie,issis miał jakoby byc przeciw wagą dl talibów,co wyszło widzimy sami.Może usa chce emigraantami osłabic Europę,fakteem jest ze kto to by nie był udało się mu.Zachód przygodę z muzułamnami zaczął doś dawno,pierwsi byli Niemcy którzy sprowadzili tureckich gastarbeiterów,inni sądzili że taka role jak Turcy spełnią choćby arabowie.Nie wzięto pod uwagę że to nacja leni i obiboków,zresztą w ich mniemaniu świat tak powinien wygladać!Oni przybywając do Europy nie myślą o gościnie,o tym że Europa tak miłosierna i zajmie sie nimi.Oni uważają ze to jest zasrany obowiązek Europejczyków,a jako ze jesteśmy iewierne psy" musimy im płacić haracz i tak też to traktują.Żądaniom nie będzie końca,ten typ tak ma.Między bajki włożyc mżonki o integracji!
Czlowieksniegu Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 USA wcześniej mudżahedinów jako psikus dla Kremla stworzyło"..Dwa- z tymi Arabami i Europą się nie rozpędzaj... Poczytaj, choćby, o wojnie w Algierii, gdzie po stronie Paryża stanęli również muzułmańscy rojaliści, o masakrze w Setif, o Masakrze paryskiej, o Czarnych Stopach... I, jak po podpisaniu, traktatu pokojowego potraktowano we Francji i rdzennych francuskich eks-kolonistów i lojalistycznych Arabów...O OAS itp nie ma powodu wspominać...Prawda jest poniekąd taka, że samiśmy narozrabiali, stworzyliśmy potwora", znakomitą większość tambylców sami zmusiliśmy do jasnej deklaracji po której stronie barykady chcą zostać, a siedzieć na niej okrakiem się nie da...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:56 13-12-2015
kindzal Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Panowie, czy mi cos padlo na oczy? A moze ten rusek sie przejezyczyl? Rosja wspiera FSA?Szef sztabu generalnego sił zbrojnych Rosji oznajmił, że rosyjskie lotnictwo dokonuje w Syrii kilkadziesiąt nalotów dziennie, wspierając Wolną Armię Syryjską prowadzącą walkę z Państwem Islamskim.- Liczebność jednostek Wolnej Armii Syryjskiej stale rośnie. Aby ją wesprzeć, rosyjskie lotnictwo przeprowadza 30-40 nalotów dziennie. Jest ona też zaopatrywana w broń, amunicję i wspierana materialnie - poinformował Gierasimow podczas spotkania z zagranicznymi attache wojskowymi akredytowanymi w Rosji.http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-mocno-zdenerwowana-na-NATO-Gierasimow-najwiekszym-zagrozeniem-jest-obecnie-terroryzm,wid,18043755,wiadomosc.html?ticaid=1161e0Po przeczytaniu tego oswiadczenia doslownie zbaranialem;))
Czlowieksniegu Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Kindżał- a źródło śnurka widział?Może się okazać, że szef sztabu o legalnej armii syryjskiej mówił, ale tłumaczenie jest niekoniecznie...
kindzal Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 A czytal Ty dalsza czesc artykula?Po raz pierwszy o dostawach rosyjskiego uzbrojenia dla WAS poinformował prezydent Władimir Putin. Mówił też o tym, że strona rosyjska przyczynia się do zjednoczenia sił prezydenta Baszara el-Asada i Wolnej Armii Syryjskiej. Jednak tego samego dnia rzecznik prasowy Kremla Dmitrij Pieskow oznajmił, że Rosja nie dostarcza broni opozycji syryjskiej, lecz siłom rządowym, a obu udziela wsparcia powietrznego. Jego słowa zostały odebrane jako próba uprzedzenia reakcji reżimu Asada, który uważa WAS i inne ugrupowania opozycyjne za terrorystów. Tu masz zreszta ta wypowiedz w rezimowej telewizji putlerowskiej:https://ruptly.tv/vod/view/39466/russia-30-40-daily-strikes-supporting-fsa-anti-militant-operation-gerasimov
kindzal Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Rosja użyła w Syrii zabronionych bomb kasetowych! Rosyjskie lotnictwo zrzuciło na syryjskich cywilów bomby kasetowe, których zakazują międzynarodowe konwencje – alarmują obrońcy praw człowieka z Human Rights Watch.W raporcie opublikowanym przez tę organizację podano, że w dniu 30 września br. rosyjskie samoloty zrzuciły bomby kasetowe co najmniej 20 razy. W wyniku tych uderzeń zginęło 35 cywilów, w tym dzieci. Dwa z tych ataków były skierowane m.in. na obóz uchodźców, a jeden – na szkołę pod Damaszkiem.http://kresy24.pl/76267/rosja-uzyla-w-syrii-zabronionych-bomb-kasetowych-foto/Szkoly, szpitale, obozy dla uchodzcow... wot cala putlerowska ruSSnia.Racje mial Gen. S. Patton mowiac:Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie. My nie możemy zrozumieć Rosjanina bardziej niż Chińczyka czy Japończyka i od kiedy mam z nimi do czynienia, nie miałem żadnego szczególnego pożądania zrozumienia ich poza obliczeniami jak dużo ołowiu lub stali trzeba zużyć, aby ich zabić. W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami."
Czlowieksniegu Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Kindżał- obaj wiemy, że to takie przyganiał kocioł garnkowi...Ja, dla przykładu, ostatnio przez przypadek jakieś wspominki o b. Jugosławii czytałem... Niby nie związane, ale podobnie jak w przypadku B. Wschodu dużo dziwnych i zakazanych broni/amunicji było tam stosowane...
kindzal Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Sorry Yeti, ale jakos sobie nie przypominam zeby w Jugoslawi ktos zrzucal bomby kasetowe na szoly lub obozy dla uczodzcow?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.