tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 zbilżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 sprzęgło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 przeguby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 sygnaturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 i jeszcze kute grabie, łańcuszek od esa i klucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 następne wpisy na zasadzie sprzedać/kupić itp. na priv" - nagradzam.po raz kolejny (i ostatni) upominam ciebie, abyś zapoznał się z regulaminem Forum.Jeżeli to takie trudne, to skrócę ci drogę: Forum to nie bazar! i jakiekolwiek oferty/propozycje itp. są zabronione ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 tyfus, sorry ale klamoty od syrenki są za darmo, szkoda żeby poszły na marne, dlatego napisałem że jak ktoś chce to niech da znać, nie są na sprzedaż ani na handel, są za darmo !!! :) I jak musisz to przywal mi karteczkę ale to było typowo bezinteresownie pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Pytanie, jak odczyścić tak duże przedmioty aby nie uszkodzić resztek farby, może piaskowanie? jaką farbą pomalować ? Na niektórych przedmiotach ciemna zieleń, ale gdzie dostać taki kolor ? Wszystkie elementy ( oprócz nieszczęsnego pierścienia PZ IV o który tyle zamieszania ) będą zawieszone na ścianie, zapodam fotki, o ile wał napędowy nie okaże się od Stara 266 :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Piaskując bankowo oszczędzisz farbę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 16 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2015 bjar_1, wiem że piaskowanie to zrobi, bo to ostateczność. Koła od RSO mogę spokojnie piaskować, pancerna stal :) ale wał, czy zdemontować przeguby krzyżakowe ? Cóż pod koniec września wszystko idzie do piaskowania i na podkład, kolor końcowy jeszcze do wyboru.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 20 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2015 zapominałem o kółeczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 a kolega to co zbiera bo tak z kontekstu to ciężko wyłapać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Maszyny rolnicze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Wrzesień 2015 Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Kolego tomek1974 jak sprawa z tym mundurem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 21 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Praktycznie zbieram wszystkie ciekawsze starocie, bo inaczej powędrują do huty, a swój urok mają. Na bieganie po polach nie mam już czasu... Mam kilka pustych pomieszczeń, chciałbym założyć jakieś małe muzeum z gratami z mojego regionu ot tyle. Sprawa munduru w toku :) Po sfinalizowaniu obiecuję fotki :) pzdr Kolego kindzal, co złego w uratowaniu tego kółeczka ? Dzięki takiemu zainteresowaniu wyczaiłem silnik Diesla z lat 20 na chodzie, na wózku z kołami od jakiegoś niemieckiego czołgu " jak to określił obecny właściciel, silnik pali od zakręcenia :) Jadę to obejrzeć, podobno ma piękną mosiężną tabliczkę znamieniową. Jedni zbierają łuski i urwiłąpki, inni monety, a ja polubiłem takie klamoty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 14 Październik 2015 Autor Share Napisano 14 Październik 2015 Witam, dzisiejszy zakup, silnik ( jednak benzynowy ) L.A. Lister, dość duża konstrukcja, sprawny, na solidnej ramie, 4 kompletne koła od RSO z piastami i łożyskami, 5 jako wieniec skrętny. Teraz to wszystko przywieźć do domu :) Dodatkowo kilka kompletnych maszyn rolniczych z lat 1920/1930 :) i młockarnia niemiecka. Po wszystkim zamieszczę dokładne zdjęcia, te zrobione bardzo póżno, po zakończeniu negocjacji :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 14 Październik 2015 Autor Share Napisano 14 Październik 2015 tabliczka znamieniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 14 Październik 2015 Autor Share Napisano 14 Październik 2015 rama. Dodam, że wg opowiadania historii tego silnika, w 1946 złożony z części w G-D, koła od rozbitego RSO ( na opowieść o tym RSO natknąłem się 2 lata temu i na dwa kółeczka od niego ) ciekawi mnie ta rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 14 Październik 2015 Autor Share Napisano 14 Październik 2015 a to dostałem w gratisie :) 1958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 14 Październik 2015 Autor Share Napisano 14 Październik 2015 A tego u nas przedwczoraj wyszło masę w kilku różnych wyschniętych bagienkach. Akurat po tego przyjechali saperzy, wrzucili na kipę":) pokręcili się z piszczałką ( masa sygnałów ) no i pojechali, właściciel odpuścił sobie na razie dalsze pogłębianie stawu w szukaniu wody hehe pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 31 Październik 2015 Autor Share Napisano 31 Październik 2015 Witam po przerwie, dziś byłem u jednego gościa, podobno ma wojskowy samochód :) Na miejscu PORAŻKA !!!!!!!!!!!! Na podwórku i w obejściu masę wszystkiego, zaniedbane, zdezelowane, porasta mchem od UAZa, ciągnika DEUTZ, pługa od pierwszego URSUSA do tytułowego GMC, nie będę się rozpisywał, na chwile obecną zero gadki z klientem, 60latek twierdzi że części nie sprzeda bo odda na złom, a reszta niech stoi... ( i rdzewieje ) serce mi się kroi jak o tym pomyślę. Kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 31 Październik 2015 Autor Share Napisano 31 Październik 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 31 Październik 2015 Autor Share Napisano 31 Październik 2015 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 31 Październik 2015 Autor Share Napisano 31 Październik 2015 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1974 Napisano 31 Październik 2015 Autor Share Napisano 31 Październik 2015 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.