leszek01 64 Posted June 22, 2016 Chyba jednak krzyż. :-)) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Edmundo 30 Posted June 22, 2016 Fakt, krzyż i na bank tak jak napisałeś czarny w cienkiej białej obwódce (co po powiększeniu wyraźnie widać) a więc oznaczenie przynależności do armii niemieckiej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted June 22, 2016 A ja myślałem, że chociaż jednego rannego z podkulonymi nogami można by było przewieźć TKS-ką, jeśli by wyrzuciło się skrzynkę z amunicją :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Edmundo 30 Posted June 22, 2016 Pewnie dało by się i dwóch na górnym pancerzu no i kilu na ciągniętej przyczepce czy furmance ale to taki żart. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted June 23, 2016 Dziękuję Kolegom za komentarze do mojego angielskiego poczucia humoru :)Wracając do TKS-ów, to właśnie 7 Batalion Pancerny z Grodna posiadał na stanie 79 czołgów TKS i 25 wozów pancernych wz.34. Zdjęcie zrobione przed bramą koszar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszek01 64 Posted June 23, 2016 Nie chcę być upierdliwy , ale ta fotka powinna być w wątku o bramach koszarowych http://odkrywca.pl/bramy-koszarowe-wp,696393.html#696393 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 1, 2016 Ponieważ Kolega leszek01 upomniał mnie" :) , że fotka z poprzedniego mojego wpisu powinna znaleźć się w temacie o bramach koszarowych, to w bieżącym wpisie postaram się poprawić :)Zamieszczam obrazek z tankietką TKS (ale nie będę się upierał jeśli ktoś mi powie, że jest to ygrys" ponieważ nie znam się na tym :)Jak widać na załączonym obrazku, przedstawiciel narodu wybranego, całe życie miał pecha. Najpierw zamieszkał pod numerem 13, a potem przyjechał do niego (a raczej po niego) w zdobycznej tankietce TKS inny przedstawiciel narodu, który uważał się za wybrany.Samo życie - czyli w jego przypadku zadziałało prawo Murphy'ego :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 11, 2016 Polish Army tankettes TKS in Poland 1939. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mi.Der 3 Posted July 17, 2016 To wyjątkowo słaba reprodukcja znanej fotki Hugo Jaegera. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейные польские танкетки TKS на железнодорожной платформе. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS в Вермахте.Подкова на счастье прилагается... Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS в составе немецкой армии. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS и её мехвод. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS с немецкими опознавательными знаками. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS,используемая для буксировки орудия РАК-35. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейная польская танкетка TKS,перевооруженная пулеметом MG-34 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wa1aw 0 Posted July 23, 2016 Трофейные польские танкетки TKS в составе Вермахта во время парада в Варшаве.1940 год. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bodziu000000 349 Posted July 25, 2016 WRÓĆMY DO NIEZNANYCH ZDJĘĆ.TKS w podwarszawskim Raszynie Quote Share this post Link to post Share on other sites
bodziu000000 349 Posted September 5, 2016 według opisu pod Mokrą Quote Share this post Link to post Share on other sites