Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 433
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Fakt, krzyż i na bank tak jak napisałeś czarny w cienkiej białej obwódce (co po powiększeniu wyraźnie widać) a więc oznaczenie przynależności do armii niemieckiej.
Napisano
A ja myślałem, że chociaż jednego rannego z podkulonymi nogami można by było przewieźć TKS-ką, jeśli by wyrzuciło się skrzynkę z amunicją :)
Napisano

Dziękuję Kolegom za komentarze do mojego angielskiego poczucia humoru :)

Wracając do TKS-ów, to właśnie 7 Batalion Pancerny z Grodna posiadał na stanie 79 czołgów TKS i 25 wozów pancernych wz.34.

Zdjęcie zrobione przed bramą koszar.

• 2 weeks later...
Napisano

Ponieważ Kolega leszek01 upomniał mnie" :) , że fotka z poprzedniego mojego wpisu powinna znaleźć się w temacie o bramach koszarowych, to w bieżącym wpisie postaram się poprawić :)

Zamieszczam obrazek z tankietką TKS (ale nie będę się upierał jeśli ktoś mi powie, że jest to ygrys" ponieważ nie znam się na tym :)

Jak widać na załączonym obrazku, przedstawiciel narodu wybranego, całe życie miał pecha. Najpierw zamieszkał pod numerem 13, a potem przyjechał do niego (a raczej po niego) w zdobycznej tankietce TKS inny przedstawiciel narodu, który uważał się za wybrany.

Samo życie - czyli w jego przypadku zadziałało prawo Murphy'ego :(

• 2 weeks later...
Napisano

Трофейная польская танкетка TKS в Вермахте.Подкова на счастье прилагается...

Napisano

Трофейная польская танкетка TKS с немецкими опознавательными знаками.

Napisano

Трофейная польская танкетка TKS,используемая для буксировки орудия РАК-35.

Napisano

Трофейные польские танкетки TKS в составе Вермахта во время парада в Варшаве.1940 год.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...