Mi.Der Napisano 8 Kwiecień 2016 Napisano 8 Kwiecień 2016 Tak na oko, zdjęcie z 2016-03-10 23:13:31 to tankietka z działkiem z Tarnawatki koło Tomaszowa Lubelskiego. Cytuj
Mi.Der Napisano 8 Kwiecień 2016 Napisano 8 Kwiecień 2016 Korekta: tak to jest jak się pisze z pamięci... To tankietka z (podobno) szosy Kielce-Skarżysko. Cytuj
wa1aw Napisano 21 Czerwiec 2016 Napisano 21 Czerwiec 2016 Oryginalny opis zdjęcia: Необычный трофей, отбитый американцами у немцев. Это польская танкетка ТКS, после захвата Польши в 1939 году приспособленная немцами для своих нужд и отправленная на второстепенное направление, во Францию.W wolnym tłumaczeniu: Niezwykłe trofeum, odbite od Niemców przez Amerykanów. Jest to polska tankietka TKS, zdobyta w 1939 w Polsce, przystosowana przez Niemców i skierowana do Francji.PS. Ponieważ zajmuję się tematem o polskich pociągach sanitarnych, to w prezencie dla Kolegów czołgistów TKS z czerwonym krzyżem :)Pozdrawiam. Cytuj
leszek01 Napisano 22 Czerwiec 2016 Napisano 22 Czerwiec 2016 Wydaje mi się, że krzyż jest czarny. :-)) Cytuj
Edmundo Napisano 22 Czerwiec 2016 Napisano 22 Czerwiec 2016 I chyba nie krzyż a oznaczenie (znak taktyczny ?) na kształt litery T bo po cóż miałoby być malowane oznaczenie sanitarne (jeśli istotnie byłby to czerwony krzyż) na tyle wozu i do tego TKS-a. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi