pir77 Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Witam znalazłem tą odznakę w rejonie walk wrześniowych- czy jest to odznaka pułkowa? Wykonana przez W. Gontarczyk ul. Miodowa 19. Proszę o pomoc w identyfikacji.
bjar_1 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Chyba niezbyt miło skoro już ją sprzedajesz na allegro... Żenada...
viator01 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 No cóż - kolejny analfabeta mający problemy z regulaminem
bjar_1 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 I dobrze. Kmiot nie umie docenić takiego czegoś jak polska odznaka pułkowa, to niech idzie w inne, lepsze ręce...
viator01 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Nie wiem, czy ten pazerny typ za tyle zdoła ją sprzedać - o ile pamiętam ostatnio za mniejsze kwoty szły. Widocznie na dobre alusy zbiera.
rodan Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 No właśnie Bjar.Kupi ją ktoś do swojej kolekcji,ktoś kogo ona interesuje i ktoś komu brakuje akurat jej.Po co ma leżeć w szufladzie z zardzewiałymi łuskami,zbierać kurz?Prawdziwy pasjonat doceni i wzbogaci kolekcję.Ale żeby od razu Kmiot?Bez urazy,ale ten który ją kupi na pewno ją doceni.
sztorm83 Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Masakra! :( Czasem staram się wytłumaczyć sobie, że ok, niektórzy po prostu kupują wykrywacz w celach zarobkowych. Jednak w takich sytuacjach jak ta nie potrafię ogarnąć jak można coś takiego przeliczać na mamonę" :/ Nie chce nikogo oceniać, ale ja nie potrafiłbym spojrzeć w lustro gdybym opchnął (nie ważne za ile) przedmiot o tak olbrzymim znaczeniu historycznym. Chyba wolałbym oddać do muzeum, ale dla niektórych byłbym pewnie wtedy frajerem" ;)
Kriczer Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Skutki popularyzacji wykrywaczy wśród zidiociałego plebsu szukającego łatwych pieniędzy i mających głęboko gdzieś wszelakie aspekty historyczne...Kanarki w miarę tanie, łatwo dostępne...liczba takich osobników niestety rośnie
Erih Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bardzo się panowie spieszycie z ocenianiem. Mam znajomego, numizmatyka. Monety pozyskuje zarówno poszukując, jak i nabywając. Wszystko co znajdzie, a znajduje sporo różności, a co nie jest monetą, upłynnia- a pozyskane w ten sposób środki inwestuje w powiększanie kolekcji monet. Gdyby w ręce wpadło mu Virtuti samego Piłsudskiego- sprzedałby momentalnie aby zakupić kolejne egzemplarze do swojej kolekcji..
rodan Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Logicznie rzecz biorąc.Mam trzy Pantery. Nie chcę czwartej.Sprzedaję dwie i kupuje? 7TP. Czy taki tok rozumowania jest logiczny? To zależy z jakiej strony patrzymy i jak na to patrzą inni. W czasach w których żyjemy-To ynek" dyktuje warunki.Wszelkie sentymenta etc.Pozostają głęboko w ziemi.
pir77 Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Witam znalazłem tą odznakę w rejonie walk wrześniowych- czy jest to odznaka pułkowa? Wykonana przez W. Gontarczyk ul. Miodowa 19. Proszę o pomoc w identyfikacji.
Question
pir77
Witam znalazłem tą odznakę w rejonie walk wrześniowych- czy jest to odznaka pułkowa? Wykonana przez W. Gontarczyk ul. Miodowa 19. Proszę o pomoc w identyfikacji.
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.