Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na UPAinie bez zmian, czyli ich sytuacja się tylko pogarsza - co zresztą dużo wcześniej tu zapowiadałem...

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/w-kijowie-wybuchly-zamieszki/zf53lp

Czekają ich teraz kolejne wojny, kolejne majdany, terror neo-banderowski, katastrofa ekonomiczna i być może nawet rozpad ich państwa.

Większość Ukraińców to zapewne przyzwoici ludzie, a nie banderowcy. Ale USA w ramach swojej globalnej polityki, postanowiły zaprowadzić tam demokrację" - taką, jaką wcześniej zaprowadzili np. w Afganistanie, Iraku, Libii, czy Syrii. I zafundowali im rządy neo-banderowskich oligarchów, czyli Ukraińcy wpadli z deszczu pod rynnę.

No cóż, mają pecha...
  • Odpowiedzi 481
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Woytas napisał: Jak hitlerowcy - tylko wypełniali rozkazy. A ruski mon dalej brnie w kłamstwo."

Ja mogę zrozumieć, że komuś Rosja kojarzy się ze Stalinem, ale że z Hitlerem? To z kim Ci się kol. Woytas kojarzą Banderowcy? Pewnie z Matką Teresą, albo z tą drugą od Aniołów"...

P.S.
Przecież nikt tu nie neguje tego, że tam w Donbasie są też rosyjscy ochotnicy, a w tym pewnie też ci urlopowani". Podobnie zresztą jak po drugiej stronie są amerykańscy ochotnicy, zresztą też prywatnie bo z prywatnej firmy ochroniarskiej".

Inna sprawa, że Poroszenko stwierdził, że pojmali tych ruskich żołnierzy dziesiątki, a przedstawił tylko dwóch. No to gdzie jest reszta?
Napisano
Popieram Cię całkowicie Yeti! Tylko uważaj, bo Woytas też jest tu moderatorem i możesz za krytykowanie trollowania [ostatni jego wpis] zarobić medal"...

A tak wracając do tematu- to UPAina jest już [z ekonomicznego punktu widzenia] trupem. I wcale mnie to nie cieszy, bo ja bym wolał, aby to był w miarę normalny, stabilny i przewidywalny kraj, a nie jakaś zbankrutowana, neo-banderowska tragifarsa, z którą Polska będzie miała w przyszłości poważne problemy.

http://wiadomosci.onet.pl/miedwiediew-zajmiemy-twarda-postawe-w-razie-niewyplacalnosci-ukrainy/2zjknz
Napisano
Czekam, czekam i doczekać się nie mogę złapanych najemników z Polski, z Ameryki i nie wiadomo skąd jeszcze - ale jakoś rosjanie nie potrafią się pochwalić złapaniem jakiegokolwiek. Cuda? Cienie? Tacy dobrzy? Pewnie jak ruperty w Normandii.
A ruskiego wojska już tyle wpadło, że wstyd dalej kłamać. Latem były wywiady ze spadochroniarzami, którzy rzekomo zabłądzili w rejonie granicy, był popalony czołgista, teraz mamy niechcianych specnazowców, którzy nie wiedzieli, że od grudnia są na urlopie. Strasznie wolno poczta u nich działa. Książeczki wojskowe też bez wpisów o przeniesieniu do rezerwy.
Napisano

Ołeh Kuzminych, cyborg" pojmany przez donieckich separatystów, po blisko 4 miesiącach niewoli został zwolniony. Teraz prezydent Ukrainy odznaczył go medalem za odwagę.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17970208,_Cyborg__Kuzminych__torturowany_na_drastycznym_filmie.html?lokale=katowice#BoxNewsImg

A po drugiej stronie mamy wykańczanie iepokornych" - Jeden z dowódców separatystów na wschodzie Ukrainy, Aleksiej Mozgowoj, zginął wraz z kilkorgiem towarzyszy w ataku na jego samochód ok. 40 km od Ługańska - poinformowały separatystyczne władze.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zamach-na-Ukrainie-Nie-zyje-jeden-z-dowodcow-separatystow,wid,17563649,wiadomosc.html?ticaid=114eb1

Napisano

Tymczasem w Groznym... zjazd nocnych szakali.

No i zgadnijcie kto tam jest czlonkiem tej bandy?
Cale szefostwo miejscowej UBecji wraz z glownym czeczenskim sprzedawczykiem kafirowem na czele;)

Napisano
To chyba jasne co WTF:

http://www.nacjonalista.pl/2014/09/13/rosjanie-w-batalionie-azow-dowodca-o-europejskich-ochotnikach-to-elita/

Dowódca pułku Andrij Bielecki w wywiadzie dla portalu Liga.net podkreślił, na marginesie różnych reportaży zachodnich mediów, iż symbol formacji nie ma nic wspólnego z nazizmem, symbolizuje litery hasła „Idea Nacji”, a on sam nie zamierza w szaleństwie politycznej poprawności za niego przepraszać. Według jego szacunków 70% żołnierzy ma wyższe wykształcenie.

---------------------------------------------------------------------

Ehmmm...sami poeci, dziennikarze i politolodzy;)
Napisano
Kindżał- ja wiem, skąd i dlaczego I + N...

Tyle, że się zaplątali- znakomita większość popiera Moskwę, przypominając Wołyń, 1943, itp...
Jednocześnie nie przeszkadza im to popierać np, w ramach słowiańskiej Europy, działań Ukraińców...
I tak, jak rozumiem, że nie można ( stety lub nie ) żyć historią Kresów, tak nie łapię jak można jednocześnie popierać i Putlera, i Poroszenkę...
Napisano
Tu opisali miejsce pracy" balans'a.
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-srodek-wschod/aktualnosci/news-kremlowskie-trolle-na-froncie-wojny-propagandowej,nId,1826782
Napisano
Widzę, że bez balansa żyć tu nie możecie. A balansowi akurat przeszła ochota na dalsze dyskutowanie z fanatycznymi sympatykami Bandery i OUN/UPA...

Swoją drogą, to gdzie jesteś Yeti? Słynny w kraju i okolicy pogromco smoków i łowco trolli"! Dlaczego milczysz, jak jakiś zapchlony neo-banderowiec wypisuje tu, że balans nadaje z Kremla!?

Gdzie jesteście wy wszyscy sympatycy banderowców, którzy głosiliście tu na forum: rychły upadek rubla, następnie upadek Putina i ostateczny rozpad Rosji? No to sobie poczytajcie na biznesowych stronach, co się ostatnio porobiło z rublem...

W odróżnieniu zresztą od tej waszej hrywny, która niedługo będzie miała wartość makulatury...

P.S.
Nigdy tu na forum nie nawoływałem do przyjaźni z Rosją, ale jestem przeciwnikiem ustawiania sobie Rosji jako wroga. Tym bardziej, że zarówno wrogów [banderowców], jak i krajów nam nieżyczliwych [USA, Niemcy, Izrael] mamy pod dostatkiem...

To co mnie napawa wręcz obrzydzeniem, to wasalizm i służalczość naszych elit" wobec obcych dworów, ale my tak już mamy w genach i to od kilku wieków zresztą...

Ja pewnie tego już nie dożyję, ale za kilkanaście lat będziecie mieć tu prawdziwe multi-kulti - w tym kilka milionów emigrantów z Ukrainy na Zakierzoniu i tak z pół miliona różnych czarnych i ciapatych islamistów z Afryki, Bliskiego Wschodu i Kaukazu.

Szczęść Boże...
Napisano
@maruder78 - potrafisz coś merytorycznego napisać w temacie? Czy tylko jesteś w stanie wydalić z siebie banderowskie pierdnięcie!?
Napisano
Балансь,w temacie? O czym tu pisac, juz wszystko zostalo napisane wczesniej przez innych, i to dziesiatki razy. Kazdego kto widzi w ruskim agresora, nazywasz banderowcą. Uwierzysz, ze jak nigdy zadnego Ukrainca nawet na oczy nie widzialem? Ruskich i owszem. Moja rodzina tez ich zna, i ma podobne zdanie co i ja, oraz wielu na tym forum. Nie wiem na którym miejscu wśród światowych państw mącicieli, zajmuje Rosja, ale na pewno jest w pierwszej trójce. Razem z USA

PS.
Балансь, pisze sie ze znakiem miękkim na końcu? Wybacz nie znam az tak j.rosyjskiego...
Napisano

Nie wiem jak się pisze po rosyjsku alans", ale wiem jak się pisze po polsku...

Wiem też, że to nie Rosjanie obalili legalne władze w Kijowie.

Wiem też, że to nie Rosjanie jeździli na Majdan i oszukiwali Ukraińców, głosząc tam hasła w rodzaju: Tak, Europa czeka na Was z otwartymi ramionami i jak tylko obalicie rząd, to rzeka ojro do was popłynie i zapanuje powszechny dobrobyt...".

Wiem też, że to Polska na tej awanturze najwięcej straciła i to nie tylko finansowo i gospodarczo, ale również politycznie - Grupa Wyszehradzka praktycznie się już rozpadła i nawet Ukraina się już z nami nie liczy.

Wiem też, że ten cały pucz doprowadził do władzy skrajnych nacjonalistów, którzy mają pretensje terytorialne praktycznie do wszystkich swoich sąsiadów, w tym do Polski [vide mapka].

Mało?

Napisano
Баланс, mało. Ale wiesz kto zaatakował suwerenne państwo, jakim jest Ukraina? To państwo zaczyna sie na literkę R, sorry r.
Tu chodzi o okreslenie, jasno, kto jest agresorem, w tym konflikcie. Większsc, w tym, watku wie kto kogo najechał, tylko niektóry sie tego wypieraja. Mysle, ze ty tez musisz to wiedziec. Chyba ze nasz 17 wrzesnia 1939 tez widzisz roche" inaczej?
Napisano
Balans wyraźnie dał wam - sympatykom banderowców, do zrozumienia, że nie jest już zainteresowany dalszą dyskusją z sympatykami zbrodniarzy z pod znaku OUN/UPA. A wy - sympatycy Bandery, dalej swoje, czyli dalej alans"...

No to sobie zakonotujcie, że balans jest przeciwny popieraniu przez Polskę banderowskich bandytów [wczoraj ostrzeliwali kopalnie w Donbasie i prawie 1000 górników zostało uwięzionych pod ziemią]. A to między innymi z tego powodu, że jak banderowcy dostaną kiedyś rozkaz: ezać Lachiv", to będą rezać i ręka im nie zadrży. A my ich jeszcze szkolimy i uzbrajamy...

Balans uważa, że ta cała giedroyciowa" polityka wschodnia polskich? władz, zupełnie się nie sprawdza. A wręcz przeciwnie, bo prowadzi nasz kraj na manowce. Wystarczy tylko wspomnieć o tym, jak nasi przyjaciele" Litwini traktują polską mniejszość u siebie i jak właśnie próbują zlikwidować polskie szkolnictwo na Litwie. A nasze? władze milczą...

P.S.
Tak się złożyło, że balans pochodzi z rodziny, z której co najmniej od 1846 roku zawsze ktoś szedł do szeregu na ochotnika, gdy wzywano do walki o Polskę. A to do walki z Austriakami, a to z Rosjanami, a to z Niemcami, czy też z Sowietami. Balans dzisiaj bardzo ubolewa nad tym, że Polska zamiast zadbać o swoje interesy, dba o cudze, a swoich obywateli traktuje jak dawniej traktowano chłopów pańszczyźnianych. A do tego na arenie międzynarodowej robi za Papkina!

Parafrazując klasyka - chyba jednak NIE OTAKE POLSKIE" chodziło?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie