balans Napisano 22 Maj 2015 Napisano 22 Maj 2015 Na UPAinie bez zmian, czyli ich sytuacja się tylko pogarsza - co zresztą dużo wcześniej tu zapowiadałem...http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/w-kijowie-wybuchly-zamieszki/zf53lpCzekają ich teraz kolejne wojny, kolejne majdany, terror neo-banderowski, katastrofa ekonomiczna i być może nawet rozpad ich państwa. Większość Ukraińców to zapewne przyzwoici ludzie, a nie banderowcy. Ale USA w ramach swojej globalnej polityki, postanowiły zaprowadzić tam demokrację" - taką, jaką wcześniej zaprowadzili np. w Afganistanie, Iraku, Libii, czy Syrii. I zafundowali im rządy neo-banderowskich oligarchów, czyli Ukraińcy wpadli z deszczu pod rynnę.No cóż, mają pecha...
woytas Napisano 22 Maj 2015 Napisano 22 Maj 2015 Jak hitlerowcy - tylko wypełniali rozkazy. A ruski mon dalej brnie w kłamstwo.
balans Napisano 23 Maj 2015 Napisano 23 Maj 2015 Woytas napisał: Jak hitlerowcy - tylko wypełniali rozkazy. A ruski mon dalej brnie w kłamstwo."Ja mogę zrozumieć, że komuś Rosja kojarzy się ze Stalinem, ale że z Hitlerem? To z kim Ci się kol. Woytas kojarzą Banderowcy? Pewnie z Matką Teresą, albo z tą drugą od Aniołów"...P.S.Przecież nikt tu nie neguje tego, że tam w Donbasie są też rosyjscy ochotnicy, a w tym pewnie też ci urlopowani". Podobnie zresztą jak po drugiej stronie są amerykańscy ochotnicy, zresztą też prywatnie bo z prywatnej firmy ochroniarskiej".Inna sprawa, że Poroszenko stwierdził, że pojmali tych ruskich żołnierzy dziesiątki, a przedstawił tylko dwóch. No to gdzie jest reszta?
balans Napisano 23 Maj 2015 Napisano 23 Maj 2015 Popieram Cię całkowicie Yeti! Tylko uważaj, bo Woytas też jest tu moderatorem i możesz za krytykowanie trollowania [ostatni jego wpis] zarobić medal"...A tak wracając do tematu- to UPAina jest już [z ekonomicznego punktu widzenia] trupem. I wcale mnie to nie cieszy, bo ja bym wolał, aby to był w miarę normalny, stabilny i przewidywalny kraj, a nie jakaś zbankrutowana, neo-banderowska tragifarsa, z którą Polska będzie miała w przyszłości poważne problemy.http://wiadomosci.onet.pl/miedwiediew-zajmiemy-twarda-postawe-w-razie-niewyplacalnosci-ukrainy/2zjknz
woytas Napisano 23 Maj 2015 Napisano 23 Maj 2015 Czekam, czekam i doczekać się nie mogę złapanych najemników z Polski, z Ameryki i nie wiadomo skąd jeszcze - ale jakoś rosjanie nie potrafią się pochwalić złapaniem jakiegokolwiek. Cuda? Cienie? Tacy dobrzy? Pewnie jak ruperty w Normandii.A ruskiego wojska już tyle wpadło, że wstyd dalej kłamać. Latem były wywiady ze spadochroniarzami, którzy rzekomo zabłądzili w rejonie granicy, był popalony czołgista, teraz mamy niechcianych specnazowców, którzy nie wiedzieli, że od grudnia są na urlopie. Strasznie wolno poczta u nich działa. Książeczki wojskowe też bez wpisów o przeniesieniu do rezerwy.
woytas Napisano 23 Maj 2015 Napisano 23 Maj 2015 Ołeh Kuzminych, cyborg" pojmany przez donieckich separatystów, po blisko 4 miesiącach niewoli został zwolniony. Teraz prezydent Ukrainy odznaczył go medalem za odwagę.http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17970208,_Cyborg__Kuzminych__torturowany_na_drastycznym_filmie.html?lokale=katowice#BoxNewsImgA po drugiej stronie mamy wykańczanie iepokornych" - Jeden z dowódców separatystów na wschodzie Ukrainy, Aleksiej Mozgowoj, zginął wraz z kilkorgiem towarzyszy w ataku na jego samochód ok. 40 km od Ługańska - poinformowały separatystyczne władze. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Zamach-na-Ukrainie-Nie-zyje-jeden-z-dowodcow-separatystow,wid,17563649,wiadomosc.html?ticaid=114eb1
kindzal Napisano 24 Maj 2015 Autor Napisano 24 Maj 2015 Tymczasem w Groznym... zjazd nocnych szakali.No i zgadnijcie kto tam jest czlonkiem tej bandy?Cale szefostwo miejscowej UBecji wraz z glownym czeczenskim sprzedawczykiem kafirowem na czele;)
kindzal Napisano 26 Maj 2015 Autor Napisano 26 Maj 2015 To chyba jasne co WTF:http://www.nacjonalista.pl/2014/09/13/rosjanie-w-batalionie-azow-dowodca-o-europejskich-ochotnikach-to-elita/Dowódca pułku Andrij Bielecki w wywiadzie dla portalu Liga.net podkreślił, na marginesie różnych reportaży zachodnich mediów, iż symbol formacji nie ma nic wspólnego z nazizmem, symbolizuje litery hasła „Idea Nacji”, a on sam nie zamierza w szaleństwie politycznej poprawności za niego przepraszać. Według jego szacunków 70% żołnierzy ma wyższe wykształcenie.---------------------------------------------------------------------Ehmmm...sami poeci, dziennikarze i politolodzy;)
Czlowieksniegu Napisano 27 Maj 2015 Napisano 27 Maj 2015 Kindżał- ja wiem, skąd i dlaczego I + N...Tyle, że się zaplątali- znakomita większość popiera Moskwę, przypominając Wołyń, 1943, itp...Jednocześnie nie przeszkadza im to popierać np, w ramach słowiańskiej Europy, działań Ukraińców...I tak, jak rozumiem, że nie można ( stety lub nie ) żyć historią Kresów, tak nie łapię jak można jednocześnie popierać i Putlera, i Poroszenkę...
kindzal Napisano 27 Maj 2015 Autor Napisano 27 Maj 2015 Yeti, to jest tzw. wysza szkola jazdy" ;)P.S. Podobno schizofrenie da sie leczyc?
elpasys Napisano 29 Maj 2015 Napisano 29 Maj 2015 Tu opisali miejsce pracy" balans'a.http://fakty.interia.pl/raporty/raport-srodek-wschod/aktualnosci/news-kremlowskie-trolle-na-froncie-wojny-propagandowej,nId,1826782
balans Napisano 31 Maj 2015 Napisano 31 Maj 2015 Widzę, że bez balansa żyć tu nie możecie. A balansowi akurat przeszła ochota na dalsze dyskutowanie z fanatycznymi sympatykami Bandery i OUN/UPA...Swoją drogą, to gdzie jesteś Yeti? Słynny w kraju i okolicy pogromco smoków i łowco trolli"! Dlaczego milczysz, jak jakiś zapchlony neo-banderowiec wypisuje tu, że balans nadaje z Kremla!?Gdzie jesteście wy wszyscy sympatycy banderowców, którzy głosiliście tu na forum: rychły upadek rubla, następnie upadek Putina i ostateczny rozpad Rosji? No to sobie poczytajcie na biznesowych stronach, co się ostatnio porobiło z rublem... W odróżnieniu zresztą od tej waszej hrywny, która niedługo będzie miała wartość makulatury...P.S.Nigdy tu na forum nie nawoływałem do przyjaźni z Rosją, ale jestem przeciwnikiem ustawiania sobie Rosji jako wroga. Tym bardziej, że zarówno wrogów [banderowców], jak i krajów nam nieżyczliwych [USA, Niemcy, Izrael] mamy pod dostatkiem...To co mnie napawa wręcz obrzydzeniem, to wasalizm i służalczość naszych elit" wobec obcych dworów, ale my tak już mamy w genach i to od kilku wieków zresztą... Ja pewnie tego już nie dożyję, ale za kilkanaście lat będziecie mieć tu prawdziwe multi-kulti - w tym kilka milionów emigrantów z Ukrainy na Zakierzoniu i tak z pół miliona różnych czarnych i ciapatych islamistów z Afryki, Bliskiego Wschodu i Kaukazu.Szczęść Boże...
balans Napisano 31 Maj 2015 Napisano 31 Maj 2015 @maruder78 - potrafisz coś merytorycznego napisać w temacie? Czy tylko jesteś w stanie wydalić z siebie banderowskie pierdnięcie!?
maruder78 Napisano 31 Maj 2015 Napisano 31 Maj 2015 Балансь,w temacie? O czym tu pisac, juz wszystko zostalo napisane wczesniej przez innych, i to dziesiatki razy. Kazdego kto widzi w ruskim agresora, nazywasz banderowcą. Uwierzysz, ze jak nigdy zadnego Ukrainca nawet na oczy nie widzialem? Ruskich i owszem. Moja rodzina tez ich zna, i ma podobne zdanie co i ja, oraz wielu na tym forum. Nie wiem na którym miejscu wśród światowych państw mącicieli, zajmuje Rosja, ale na pewno jest w pierwszej trójce. Razem z USAPS.Балансь, pisze sie ze znakiem miękkim na końcu? Wybacz nie znam az tak j.rosyjskiego...
balans Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Nie wiem jak się pisze po rosyjsku alans", ale wiem jak się pisze po polsku...Wiem też, że to nie Rosjanie obalili legalne władze w Kijowie.Wiem też, że to nie Rosjanie jeździli na Majdan i oszukiwali Ukraińców, głosząc tam hasła w rodzaju: Tak, Europa czeka na Was z otwartymi ramionami i jak tylko obalicie rząd, to rzeka ojro do was popłynie i zapanuje powszechny dobrobyt...".Wiem też, że to Polska na tej awanturze najwięcej straciła i to nie tylko finansowo i gospodarczo, ale również politycznie - Grupa Wyszehradzka praktycznie się już rozpadła i nawet Ukraina się już z nami nie liczy.Wiem też, że ten cały pucz doprowadził do władzy skrajnych nacjonalistów, którzy mają pretensje terytorialne praktycznie do wszystkich swoich sąsiadów, w tym do Polski [vide mapka].Mało?
maruder78 Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Баланс, mało. Ale wiesz kto zaatakował suwerenne państwo, jakim jest Ukraina? To państwo zaczyna sie na literkę R, sorry r.Tu chodzi o okreslenie, jasno, kto jest agresorem, w tym konflikcie. Większsc, w tym, watku wie kto kogo najechał, tylko niektóry sie tego wypieraja. Mysle, ze ty tez musisz to wiedziec. Chyba ze nasz 17 wrzesnia 1939 tez widzisz roche" inaczej?
mimir Napisano 1 Czerwiec 2015 Napisano 1 Czerwiec 2015 Balans idąc twoim tokiem rozumowania to nadal powinniśmy tkwić w RWPG i Układzie Warszawskim.
elpasys Napisano 3 Czerwiec 2015 Napisano 3 Czerwiec 2015 Cytat: Swoją drogą, to gdzie jesteś Yeti?"Spytam więc: czy jest tak źle, że w tej kwestii jest tutaj aż dwóch balansów?
balans Napisano 4 Czerwiec 2015 Napisano 4 Czerwiec 2015 Balans wyraźnie dał wam - sympatykom banderowców, do zrozumienia, że nie jest już zainteresowany dalszą dyskusją z sympatykami zbrodniarzy z pod znaku OUN/UPA. A wy - sympatycy Bandery, dalej swoje, czyli dalej alans"...No to sobie zakonotujcie, że balans jest przeciwny popieraniu przez Polskę banderowskich bandytów [wczoraj ostrzeliwali kopalnie w Donbasie i prawie 1000 górników zostało uwięzionych pod ziemią]. A to między innymi z tego powodu, że jak banderowcy dostaną kiedyś rozkaz: ezać Lachiv", to będą rezać i ręka im nie zadrży. A my ich jeszcze szkolimy i uzbrajamy...Balans uważa, że ta cała giedroyciowa" polityka wschodnia polskich? władz, zupełnie się nie sprawdza. A wręcz przeciwnie, bo prowadzi nasz kraj na manowce. Wystarczy tylko wspomnieć o tym, jak nasi przyjaciele" Litwini traktują polską mniejszość u siebie i jak właśnie próbują zlikwidować polskie szkolnictwo na Litwie. A nasze? władze milczą...P.S.Tak się złożyło, że balans pochodzi z rodziny, z której co najmniej od 1846 roku zawsze ktoś szedł do szeregu na ochotnika, gdy wzywano do walki o Polskę. A to do walki z Austriakami, a to z Rosjanami, a to z Niemcami, czy też z Sowietami. Balans dzisiaj bardzo ubolewa nad tym, że Polska zamiast zadbać o swoje interesy, dba o cudze, a swoich obywateli traktuje jak dawniej traktowano chłopów pańszczyźnianych. A do tego na arenie międzynarodowej robi za Papkina!Parafrazując klasyka - chyba jednak NIE OTAKE POLSKIE" chodziło?
kindzal Napisano 4 Czerwiec 2015 Autor Napisano 4 Czerwiec 2015 Balans, ile razy mozna pisac jedno i to samo? Przeciez to juz sie robi nudne?Zmien chlopie ta plyte!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.