traper6 Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 Proszę o wytłumaczenie jak krowie na rowie co należy zrobić, bo to już mnie zaczyna wnerwiać.Mam problemy z pisaniem maili, rozmowy na GG itp.Gdy cokolwiek piszę to patrzę się na klawiaturę, nie na monitor. W trakcie pisania kursor przeskakuje mi w dowolne miejsce i w środku napisanego wcześniej tekstu, piszę ciąg dalszy swoich myśli. Sporadycznie się zdarza, że się zatrzymuje i klepię a sucho" w klawiaturę.Co powinienem zrobić ?
bassista Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Mialem tak na laptopie, jak mocniej wcisnalem klawisze w okolicy touchpada to on reagowal tak jakbym po nim palcem przejechal. Tak jakby byla zbyt wiotka plyta trzymajaca klawisze ze jak sie mocniej je wcisnelo to sie z touchpadem minimalnie wyginala
sonicsquad Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Przeskanować kompa pod względem wirusów i innego świństwa. Odinstalować sterowniki klawiatury PS2 plus mychy i zainstalować na nowo. Zawsze można zrobić reinstal :D
bassista Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Jak dasz rade sprobuj:- w ustawieniach wylacz dzialanie touchpada i uzywaj myszki- jak tamto nie pomoze podlacz zewnetrzna klawiature bez touchpada
traper6 Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 Tak, laptop.2 razy wymianiałem w nim twardy dysk, i wszystko było instalowane od podstaw. A z klawierką dalej to samo.
sonicsquad Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Może być problem z klawiaturą a dokładnie z taśmą od niej.
Czlowieksniegu Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Gdy cokolwiek piszę to patrzę się na klawiaturę, nie na monitor."A gdybyś tak patrzył na monitor?W najgorszym razie zauważysz, że kursor Ci uciekł...
sonicsquad Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Możesz tez spróbować patrzeć na myszkę... :D
kopijnik2 Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 ...A gdybyś tak patrzył na monitor?... „Im bardziej Miś zaglądał do słoika, tym bardziej miodu tam nie było” :)jeżeli opisane zjawiska tylko wtedy gdy net jest włączonya nie na wordpadzie lub notatniku - bez netuto:ccleanerwinaso registry optimizeravast-----------------jeżeli avast wykryje coś" - sprawdzić typ-działanie na podstawie nazwypendrivy i inne zapisywalne nośniki też sprawdzić-----------------odinstalować torrenty i inne typu emule, bearshare programy
krzysiek9559 Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Traper6 prawdopodobnie Ci padła klawiatura jak mi w sony vaio, wymieniłem i wszystko ok, nie ukrywam że sobie wylałem piwko,,,, i padła, na nic czyszczenie suszenie itd, pisałeś co innego a wychodziły dziwactwa a kursor sobie chodził po ekranie jak chciał.
traper6 Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Napisano 1 Styczeń 2016 Powiem wprost. W święta zalałem laptopa alkoholem. Padła klawiatura, nie działa mi większość liter. Ale ogólnie komp pracuje, oglądam nawet filmy. (piszę teraz myszką przez translator google).Jak to naprawić ?
Czlowieksniegu Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Trzeba było słodkiego nie pić...Czysta swojska porządna sama by odparowała...
traper6 Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Napisano 1 Styczeń 2016 ...Wymiana klawiatury..." ?To jest laptop (Lenovo). Co mi po samym monitorze :) Znaczy się cały do wyrzucenia...?
traper6 Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Napisano 1 Styczeń 2016 Y. Właśnie że czysta żołądkowa. Ale Tobie i tak ten temat jest obcy
Czlowieksniegu Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Od razu do wyrzucenia...Może być za podstawkę, żebyś czego innego nie zalał..A np http://www.laptopshop.pl/Instrukcja-wymiany-klawiatury-w-laptopach-IBM-LENOVO-3000-C100-C200-N100-N200-Y530-G530-cinfo-pol-27.html
traper6 Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Napisano 1 Styczeń 2016 A znajdziesz mi coś na temat modelu T410 ? Ten z linku to antyk
woytas Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Ja zalałem browarem 2 dni po zakupie :)Se kupiłem klawiaturę i sam se wymieniłem Działa już 6 lat.Trap poszukaj na allegro klawiatury do swojego złoma. Potem jutub. Śrubokręt w dłoń i jedziesz.
Czlowieksniegu Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 traper6 (3871 / 329) 2016-01-01 10:07:55Koncert życzeń?Przytulić, podrapać po plecach, na kawę zaprosić...?
woytas Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=klawiatura+T410&sourceid=Mozilla-search&bmatch=s0-ele-1-4-1214
traper6 Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Napisano 1 Styczeń 2016 Świnia chyba szybciej rozumie fizykę kwantową niż ja budowę kompa. Z laptopem już piliśmy" nie raz, ale chyba teraz przyjął za dużą dawkę. Odkręciłem tylny panel do klawierki co by ją próbować przeczyścić,ale dałem se siana. Boję się w nim grzebać. Pójdę z nim do mechaniora.Dzięki Yeti, odgryzłeś się na mnie jak pies na kości :)
kapuchy Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Wyjałeś tą klawę? jesli tak, to nasyp na gazete ryżu, rozgarnij równo, połóż na nim klawę i obsyp ryżem z góry i zostaw na 24h. Gorzałka krzywdy klawie nie zrobi, ale trzeba wyciągnąć cała wilgoć, ryż jest najlepszy - komórki i smarty zalane tak się ratuje.
czarnamamba Napisano 1 Styczeń 2016 Napisano 1 Styczeń 2016 Tylko nie susz suszarką itp, zrób jak kapuchy radzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.