balans Napisano 9 Wrzesień 2015 Napisano 9 Wrzesień 2015 Ja tylko przedstawiłem swoją opinię - jest to suma mojego doświadczenia życiowego [urodziłem się jeszcze za Bieruta], jak i suma wszystkich moich nadziei i rozczarowań...Gdy wiał wiatr historii" to w szafie się nie chowałem, acz byłem już w tym wieku, że starałem się kalkulować ryzyko, a i tak swoje zaliczyłem.A teraz jakiś zbyt późno urodzony rewolucjonista" wyjeżdża mi od TW. A ja jestem przekonany, że gdybyś wtedy był na moim miejscu i tak na wejściu oberwał lolą", a później był zabierany z pod celi na przesłuchanie przez SB-ka, to byś się ze strachu pewnie posrał w gacie. A mnie nie złamali - TW więc poszukaj sobie kindzal we własnej rodzinie!
Erih Napisano 10 Wrzesień 2015 Napisano 10 Wrzesień 2015 Kindzal, balans, mleczko i spać- ponosi was.
balans Napisano 11 Wrzesień 2015 Napisano 11 Wrzesień 2015 Raczej browar, bo mleka nigdy nie lubiłem. A kogo ponosi, to chyba widać...
frost Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 No to szykuje się kolejny pochówek wojskowy :http://www.pap.pl/aktualnosci/news,427402,zmarl-czeslaw-kiszczak-byly-szef-msw-odpowiedzialny-za-stan-wojenny.html
kindzal Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 Juz widze jak Duda z ks. Isakowiczem chowaja ta kanalie z wojskowym ceremonialem...A Macierewicz, Kukiz i Morawiecki ida z kadzidlami w orszaku pogrzebnym?Nie te wladze i nie te czasy Panie;)
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 Do sprawy pochówku Kiszczaka natychmiast odniosło się MON:W związku ze śmiercią gen. w st. spocz. Czesława Kiszczaka Ministerstwo Obrony Narodowej informuje, że zmarłemu nie planuje przyznania miejsca pochówku na terenie Wojskowego Cmentarza na warszawskich Powązkach, a w uroczystościach pogrzebowych nie przewiduje się udziału wojskowej asysty honorowej.W uroczystościach pogrzebowych nie będzie uczestniczył minister obrony narodowej ani żaden inny oficjalny przedstawiciel resortu."http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19144005,czeslaw-kiszczak-nie-zyje.html?lokale=wroclaw#BoxNewsImgNiby i może racja...Ale nie dość, że był premierem, to i chyba nikt Kiszczaka nie zdegradował...
kindzal Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 Chyba sie jednak nie mylilem:Na koniec swojego urzędowania Tomasz Siemoniak zachował się tak, jak powinien. Kierowane przez niego MON bardzo wyraźnie dało do zrozumienia, że rodzina i miłośnicy Czesława Kiszczaka - szefa zbrodniczej bezpieki - nie mają co liczyć na honorowy pochówek. W związku ze śmiercią gen. w st. spocz. Czesława Kiszczaka Ministerstwo Obrony Narodowej informuje, że zmarłemu nie planuje przyznania miejsca pochówku na terenie Wojskowego Cmentarza na warszawskich Powązkach, a w uroczystościach pogrzebowych nie przewiduje się udziału wojskowej asysty honorowej. W uroczystościach pogrzebowych nie będzie uczestniczył minister obrony narodowej ani żaden inny oficjalny przedstawiciel resortu.Oświadczenie dotyczące Kiszczaka wydał dziś także szef IPN Łukasz Kamiński. Napisał: Na postać Czesława Kiszczaka patrzymy zwykle jako na współtwórcę stanu wojennego i najbliższego współpracownika Wojciecha Jaruzelskiego. Nie powinniśmy jednak zapominać, że swoją służbę komunistycznemu totalitaryzmowi rozpoczął już w 1945 roku w kierowanej bezpośrednio przez sowieckich oficerów okrutnej Informacji Wojskowej. Zajmował się zarówno rozpracowywaniem żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, jak i prowadzeniem śledztw przeciwko osobom podejrzanym o takie „przestępstwa” jak próba ucieczki do wolnego świata. Wierna służba systemowi komunistycznemu zaprowadziła go na szczyty hierarchii państwowej – pełnił funkcje szefa wywiadu wojskowego i Wojskowej Służby Wewnętrznej, wreszcie ministra spraw wewnętrznych. Kiszczak ponosi odpowiedzialność za wszystkie zbrodnie aparatu represji z lat 80. – za śmierć górników z „Wujka”, zamordowanie księdza Jerzego Popiełuszki i Grzegorza Przemyka, za dziesiątki innych ofiar, za cierpienie tysięcy represjonowanych i ich rodzin. I to właśnie o nich powinniśmy przede wszystkim dziś pamiętać.http://niezalezna.pl/72654-powazki-i-honory-nie-dla-kiszczaka-jest-oswiadczenie-ministerstwa-obrony-narodowej----------------------------------------------------------------------Proponuje male mauzoleum w okolicach Kremlina...
Czlowieksniegu Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 kindzal (4799 / 326) 2015-11-05 21:25:42Niech się tak Kamiński nie napina, bo mu żyłka strzeli...Tak czy inaczej za Wujka" MK został uniewinniony...
kindzal Napisano 5 Listopad 2015 Napisano 5 Listopad 2015 Nie jeden bandzior zostal uniewinniony" bo uklady, ukladziki, spalone akta, brak swiadkow, etc.Ale chyba wszyscy wiemy kim byl ten typ i czym sie zajmowal?
Erih Napisano 6 Listopad 2015 Napisano 6 Listopad 2015 Nie żebym zmarłego bronił, ale na ten przykład morderców Popiełuszki wsadzono z jego rozkazu. Za, jak to sam ponoć określił zbrodniczą nadgorliwość i nieudolność".Kiszczak przy takim Baryle to był nurt reformatorski w PZPR.PS To że za całokształt honorów mu odmówiono, w pełni rozumiem. Niemniej, jak i w wypadku pogrzebu gen. Jaruzelskiego, wszelkie zakłócanie pogrzebu będzie zwykłym... a nie będę klął na forum.
kindzal Napisano 7 Listopad 2015 Napisano 7 Listopad 2015 – Bóg ci zapłaci za wszystkie krzywdy, którymi niewdzięczny, niegodny Polak ci czynił – mówiła na cmentarzu wdowa po Kiszczaku. – Padają gdzieś tam słowa złe, nienawistne do ciebie. Ludzi pełnych zła, zakłamanych – dodawała.http://niezalezna.pl/72715-blyskawiczny-pogrzeb-kiszczaka-na-cmentarzu-padly-szokujace-slowa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.