Skocz do zawartości
  • 0

Gapa z armatami + barwy narodowe?

lain

Pytanie

Napisano

Szerokość 8cm.Z tyłu wydaje mi się że ślad po złamanej szpilce,w każdym razie brak wąsów.Okoliczności przyrody:ziemianka 2 wojenna.IOH i PFE nie dały rady.pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Stawiałbym na Łotwę, stylistyka zbliżona do orłów obcych nacji w niemieckiej służbie (występują takie z tarczą w szponach). Jest książka Wojsko Łotewskie 1918-1940 może znajdziesz tam jakiś ślad. Kontekst znaleziska też wskazywał by na tą nację.
Napisano

Ciężko było ale się udało :))))
Organizacja Eesti Kaitsevägi z miasta Petseri - Estonia.
Odezwij się do mnie na priv. Mój kolega z Estonii ma pytanie.

Napisano
Mogę się dowiedzieć czemu ciągle wywalacie mój post z ofertą nagrodzenia osoby która zidentyfikuje orła? Nie łamię przecież regulaminu.
Napisano
Ja tam się nie znam,ale zdaje się że forum to nie quiz audiotele na polsacie?
Zresztą kto Cię upoważnił do organizowania konkursów nagrodowych na prywatnym forum?
Napisano

Szerokość 8cm.Z tyłu wydaje mi się że ślad po złamanej szpilce,w każdym razie brak wąsów.Okoliczności przyrody:ziemianka 2 wojenna.IOH i PFE nie dały rady.pozdrawiam.

Napisano
Może kolory na tarczy nie są związane z narodowością. Dokładnie takie kolory w III Rzeszy przypisane były do rodzaju broni /pułk batalion/, w tym przypadku artylerii. Brak swastyki jednak zastanawia, może przedmiot jest wcześniejszy? http://commons.wikimedia.org/wiki/Flaggen_Nazi-Deutschlands
Napisano
Z czego wykonano to cudo po fotografii wygląda na szajsmetal ale na szajsmetalu trudno emalię położyć,chyba że to farba.Z identyfikacją za nagrodą bardzo dobry pomysł nikomu nie szkodzi a zabija nudę która ostatnio panuje na forum więc nie wiem skąd ta obstrukcja moderatorów.
Napisano
może Łotwa lub Węgry?w tym kierunku bym szukał .Odznaka jest naprawdę ciekawa wszystko wskazuje na artylerię,a te barwy niekoniecznie narodowe?ciężka sprawa ale szukałbym najwpierw w tych dwóch Krajach;-)
Napisano
no jak wywołują to trzeba się stawić : D
oj zalazło za skórę widzę... pamiętnyś.

no co tu dodawać chyba wszyscy widzą, że nie miałem racji:D jeżeli tego kolega lain potrzebuje dla uspokojenia swojego snu to proszę bardzo.

zdrav!
Napisano
okolice sobieszewa
hmmm
pamiętajmy o inwencji tworczej chińczyków
tyle powiem
te kanty na skrzydłach mało pasujaće do epoki (na jakimś kontenerze to ostatnio widziałem)
niezależnie czy mówimy o łotyszach litwinach czy kogo tam jeszcze sugerowano ukraińcach modnych ostatnio.
dla mnie to dupa jakaś i tyle, na ziemiance z IIw w okolicach sobieszewa wytargac odznake
to jak wygrac w totka :D
lipa jakas i tyle
nie wierzę ze to ma ręce i nogi ale ja tam jestem amator

zdrav!
R
Napisano
No tak,myślałem jeszcze o Finlandii i Słowacji,co nie zmienia faktu że nikt czegoś dokładnie takiego nie widział.Wież mi nim dodałem ten temat, szukaliśmy jej długo.Zakładam wersję odznaki pułkowej w.w. krajów lub gapy któregoś z Waffen-SS w.w.
Napisano
Tak,zalazło,napisałeś bezmyślny potok głupoty niepopartej niczym,zastanawiałem się czy pisząc to byłeś pijany.Poświęciłem jednak swój czas aby odnieść się do Twoich postów,na to już nie odpowiedziałeś.Mam nadzieję że w przyszłości najpierw pomyślisz nim zaniżysz poziom tego forum głupotami lub zniechęcisz kogoś mniej doświadczonego do zasięgania opinii na Odkrywcy.pozdrawiam.
Napisano
no i co by nie gadać lufy armatnie to raczej epoka Napoleona... trochę nie te czasy. Pióra ala PKP też słabo wyglądają. . jakiś groch z kapustą.
Napisano
a możliwe, że nie byłem całkiem trzeźwy, bo nie bardzo pamiętam okoliczności napisania swoich postów. rzeczywiście jak to teraz czytam to nawet dla mnie brzmi to niedorzecznie :D pozdro.
R
Napisano
Nie organizuję żadnych konkursów tylko próbuję zidentyfikować przedmiot i chcę nagrodzić osobę która mi pomoże.Mieści się to w ramach zainteresowań forumowych oraz uprzejmości między ludzkiej.Z drugiej strony nie wiem co to jest quiz audiotele na polsacie",więc nie mogę się do tego odnieść.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie