Skocz do zawartości

Oferty kupna/sprzedaży na odkrywca.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jako, że prosty człowiek jest na tym forum coś czego nie rozumiem. Spotkałem się na forum z paradoksem. Jest zakaz wystawiania ofert sprzedam/kupię. Z kolei następny punkt regulaminu mówi o tym, żeby tagować tematy [sprzedam]. Jest coś takiego?

....
Na Forum zabrania się:
...
- Zamieszczania ofert kupna lub sprzedaży.
..."

....
Każdy post mający na celu identyfikację pod kątem odsprzedaży musi zostać oznaczony tagiem [Sprzedaż]"

Może ja źle rozumiem, aczkolwiek nie wydaje mi się.
Napisano
Kolejna moja wątpliwość. Niejednokrotnie spotkałem się z problemem typu wycena. Jeżeli temat jest otagowany...chyba jako tako można wycenić przedmiot? Zdarza się, że jest temat Skorupa [sprzedaż]" i zapytanie ile to może być warte? Ktoś odpowiada cytatem z regulaminu, że forum to nie giełda. Dlaczego? Jeżeli poruszam nie wygodne tematy to nie odpowiadajcie
Napisano
Że się podepnę.
A czy nie można powiedzmy w dziale Towarzyskie" lub Dołek" założyć wątku Kupię, sprzedam, wymienię, usługi renowacyjne, itp."?
Powołać nowego Pana Moderatora, którego zadaniem było by tylko trzymanie tego wątku za ryj ?

Nawet można było by wprowadzić płatne ogłoszenia, co by gówniażeria nie dawała ogłoszeń w stylu Sprzedam 3 łuski od TT"

Wielu by było chętnych do skorzystania z tego wątku, a i jakaś kasa by wpłynęła na konto Odkrywcy. Czego, jak czego, ale od przypływu kasy to głowa nie boli :)
Napisano
Za chwilę będzie ten mnie oszukał a tamten okradł....

Panowie adresujecie swój apel do złych osób - chcecie giełdę? Piszcie do Bociana - on pociąga za sznurki i decyduje.
Napisano
Na innym forum tematycznym, gdzie udzielam się od lat kilku,
jest dział Sprzedam".
Wątki zakładają tam tylko osobnicy posiadający coś do upłynnienia, mogą oczywiście zawieszać zdjęcia i muszą , pod rygorem usunięcia wątku, podawać proponowaną cenę za fant.
Użytkownicy forum nie mogą pisać postów wewtych wątkach a kontakt na własną odpowiedzialność następuje na priv`a.
Każdy Użytkownik może w miesiącu założyć ograniczoną liczbę wątków sprzedażowych" bezpłatnie, jak ją przekroczy płaci ustalona sumę za sztuke wątka.

Myślę,że jest to dobre rozwiązanie problemu, gdyż nie ma kolekcjonerstwa bez sprzedaży-kupna-wymiany eksponatów.
Napisano
Obyma rencyma podpisuję się pod wypowiedzią Hansa.
Pisać bezpośrednio do Bociana, to trochę nie bardzo. Przeca to pominięcie drogi służbowej, a za to jest działa. Dlatego apel jest składany najpierw do Jaśnie nam panujących Panów Moderatorów.
A za pewne i tak Bocian czyta ten wątek.
I dziwi mnie to, że jeżeli ktoś chce komuś włożyć pieniądzory do ręki, to ta jest zamykana w pięść i dodatkowo przedramię się zgina w łokciu :)

W takim dziale można zamieścić klauzulę że portal Odkrywca" nie ponosi żadnej odpowiedzialności za treść ogłoszeń, oryginalność przedmiotów, finalizację transakcji etc. etc.
Wszystko wyłącznie na odpowiedzialność kupujących vs. sprzedających.

A może ogłosić referendum nad powstaniem takiego działu ?
Napisano
Z ciekawości- to herbata?

A tym portal "Odkrywca nie ponosi żadnej odpowiedzialności za treść ogłoszeń, oryginalność przedmiotów, finalizację transakcji etc. etc." mnie zabiłeś... na śmierć :-(
Napisano
Referendum? Co Ci da referendum jeżeli nie jest egzekwowane? Kto to jest bocian, że się go boicie? Czas zaznajomić się z tą stroną. Kto tu jest najważniejszy i jaki ma związek z redakcją? Jaki związek ma redakcja z forum?
Napisano
Kolega cofnie się na strony do roku 2004 i zacznie czytać jak powstało forum i kto je założył. Po jak ono wyglądało i jak zaprowadzono porządek. To tylko 10 lat do przejrzenia. Wszystko będzie jasne...
Napisano
dyskusja jest bezprzedmiotowa.

i tak jak ktoś chce sprzedawać, robi to na Alledrogo lub innych tego typu serwisach* - więc po co wyważać otwarte drzwi i jeszcze na Odkrywcy robić burdel?

Teoretycznie:
- ktoś coś wstawia i podaje cene
- ktoś inny się z nią nie zgadza i zaczynają się mundrości"... każdy wie jakie.

Zatrudnić nowego moda i przykuć go do klawiatury? obciąć mu powieki, żeby nie mógł spać coby opanować bajzel, który zawsze się tworzy przy tego typu rzeczach?

Był dział Ogłoszeń - wolny od cenzury i moderacji, tak aby każdy mógł to wykorzystać na właściwy sobie sposób... i co z tego wynikło? syf, kiła i mogiła - nie dziwię się, że Bocian zlikwidował ten przybytek umysłowej" rozpusty i schizofrenii.

*a wielu uważnie śledzi portal w poszukiwaniach interesujących ich rzeczy.

*druga rzecz, że ktoś wystawiający coś na ID na Forum i jeżeli przedmiot jest w czyimś zainteresowaniu - bywa zasypywany mailami z ofertami kupna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie