MarcinP Napisano 11 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2015 Bardzo przyjemna broń, mój SKS na Skarżysku smugową amunicją dawał radę na 900 metrów. China strzela bez zarzutu, ale o nie ten klimat". Ja zrobiłem właśnie zapasy polskich konserw 7,62x39 z 1996 (!) roku. Skąd taka świeżynka? Słynny przetarg Służby Więziennej - pozbyli się kałachów i zapasów amunicji doń. PS - coś mi tam doszło, jutro fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 11 Wrzesień 2015 Share Napisano 11 Wrzesień 2015 takie mam nowe....jutro jedzie się przestrzelać:)M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 11 Wrzesień 2015 Share Napisano 11 Wrzesień 2015 a w internacie piszą że robili to do 1940... to skąd ja mam nabite 1942?:)Wie ktoś ile tego zrobili w tym roku? Bo numer trzycyfrowy i to bardzo niski...M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 11 Wrzesień 2015 Share Napisano 11 Wrzesień 2015 to jeszcze taka rodzinka na koniec...:)M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siko Napisano 29 Wrzesień 2015 Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Rok 1942 to jest export do Portugalska, nie dlia niemeckej armii- WH (Wehrmacht heer) Dlia niemcow powinno znaczone tylko kodem producenta 660 + WaA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 Komisja Europejska szykuje jeszcze w tym roku nowe zapisy w prawie... Zakaz sprzedaży broni wyglądającej na wojskową oraz samoczynnej cywilom. Oczywiście nasze władze zachłysną się tą nowiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 O zdekowanej też coś tam było w tych zapowiadanych bredniach. Że niby zdekowaną można przywrócić do użycia. Terroryści z Mosinami 1891...M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 17 Listopad 2015 Share Napisano 17 Listopad 2015 http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/11/102c411c6c5784c0eee002974af22a36.png :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 19 Listopad 2015 Share Napisano 19 Listopad 2015 Ciężkie czasy nadchodzą a wszystko po to żeby czasem nie straszyć uchodźców lub się przed nimi bronić http://www.wykop.pl/ramka/2864695/ke-klepnela-nowa-dyrektywe-o-broni-beda-rozbrajac-europejczykow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Listopad 2015 Share Napisano 19 Listopad 2015 Szukam potwierdzenia tego i jedynie wykop. Tak miał wyglądać projekt.Oby to nie była prawda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Listopad 2015 Share Napisano 19 Listopad 2015 Posiedzenie KE jest dopiero jutro - co nie wyklucza, że takie debilizmy mogą zostać przyjęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 19 Listopad 2015 Share Napisano 19 Listopad 2015 http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-15-6111_en.htmoraz petycja:https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaku51 Napisano 20 Listopad 2015 Share Napisano 20 Listopad 2015 Szanowni,w kontekście poniższego cytatu :akazane zostanie posiadanie wszelkich karabinów i pistoletów samopowtarzalnych które „przypominają” broń automatyczną lub powstały w skutek przerobienia takiej czyli pozbawionych możłiwości strzelania ogniem ciągłym. W dodatku nakazuje się zniszczenie wszelkiej takiej broni. Tak więc do pieców hutniczych trafią przede wszystkim wszelkie wykorzystywane w sporcie karabinki typu AR, AK czy popularne „cześki”. Ponadto wszelkie RAK-i, PeeMy UZI, Skorpiony i inne powstałe w skutek TRWAŁEGO wykastrowania z możliwości strzelania ogniem ciągłym."jedna rzecz nie daje mi spokoju i prosiłbym o wypowiedź Kolegów z praktyką prawniczą:Czy Komisja ma prawo nakazać rekwizycję i utylizacje mojej prywatnej własności?Jest to przecież kwantyfikowalna w pieniądzu własność prywatna i jako taka nie powinna być raczej w takim zakresie obiektem decyzji kogokolwiek poza mną?Pozdrawiam licząc na zdrowy rozsądek parlamentarzystów a jeszcze bardziej na siłę lobby producentów,Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Nie licz na jakikolwiek rozsądek ze strony przedstawicieli tej złodziejskiej władzy, Zrobią wszystko w ten sposób aby cię tylko ugnoić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 21 Listopad 2015 Share Napisano 21 Listopad 2015 Fajny artykuł na ten temat http://www.wykop.pl/ramka/2868019/terrorysci-maja-nielegalna-bron-nalezy-wiec-zakazac-legalnej/ , ja jestem tym wszystkim przerażony , w takiej Rosji podobno złagodzono przepisy na posiadanie broni, no ale z procy chyba będę mógł strzelać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Ptaku, rób pozwolenie szkoleniowe - wtedy Ci nic nie ruszą, zresztą muzeów też nie będą chyba ograbiać ;)Ja robię szkoleniówkę, tak na wszelkij słuczaj.Taką oto skrzyneczkę nabyłem ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Jakaś zalutowana zawartość, co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Piękna chwila, kiedy ukazują się takie kartoniki... Każdy ma swoją karteczkę, pieczątki, swój zapach z epoki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Ja to jednak fetyszysta jestem. Nie wierzyłem, ze jeszcze mogę na TO natrafić! a co toto takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Ano czeska amunicja 7,62x25 do pistoletów maszynowych. Łódkowana po 8 sztuk. 5 łódek w pudełeczku, 57 pudełeczek, 2280 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Stalowa łuska, pocisk z rdzeniem ołowianym, mosiężny płaszcz. Prochu nasypane po czubek, z tetetki nie idzie tym strzelać, takie mocne, cholera! Czas na pepeszkę zapolować, widział gdzieś ktoś przerobioną na ogień pojedynczy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 Po co przerabiać jak ma fabrycznie zrobiony przełącznik ognia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Ano właśnie po to, by nie można było przełączyć. Mam pozwolenie kolekcjonerskie, nie mam magazynu broni, nie mam muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 http://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-2420-762-mm-PISTOLET-MASZYNOWY-PPSz-wz-41-WOJENNE-ROCZNIKI.htmlMuszę się do Ciebie do Srebrnej wybrać bo masz coraz ciekawsze fanty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 10 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2016 Poczekaj do lutego - M16A1 w oryginale się szykuje :)A sprzetmilitarny.pl ma pepeszki niestety w wersji full-auto ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.