Skocz do zawartości
  • 0

Koło gąsienica płyta pancerna

zundapp

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2/3 burty od T-26 model 1933. Tylko w tym modelu burta składała się z 2 elementów. "
E tam. :-P
Takie burty miały wszystkie T-26 (i pochodne), także dwuwieżowe, chemiczne itp. z nitowanymi kadłubami produkowane od 1932 do chyba 1938 roku.
Napisano
W tej chwili nie mam lepszych zdjęć. Widoczne fotki zostały ostatnio wykonane w miejscu gdzie te części leżą, a jeszcze ich nie zabrałem.
Napisano
oraz T 38 . tak że masz i kółko i klepkę . teraz musisz znaleźć coś większego z zewnętrza lub wnętrza to się ustali co dokładnie czy czołg czy ciągnik artyleryjski , ale zapewniam że i jedno i drugie ciekawe jako konstrukcje. Znalezione w terenie czy u chłopa w stodole ??
Napisano
Trudno coś na 100% powiedzieć ale płyta na pewno z czegoś na bazie Vickersa, przydała by się druga strona tej klepki i fotka całej płyty oraz szczegółów.
Napisano

2/3 burty od T-26 model 1933. Tylko w tym modelu burta składała się z 2 elementów. W Vickersie E, 7TP i pozostałych T-26 to były 3 płyty skręcane/nitowane/spawane w okolicy mocowania wózków jezdnych.

Napisano
Pięknie rozpoznane sam myślałem o t-37 o komsomolcu nie pomyślałem, to chyba najbardziej prawdopodobny posiadacz" tego koła.
Pozostała klepka do rozpoznania, chciałbym zobaczyć drugą stronę
Napisano
Płyta to część kadłuba czegoś podobnego do Vickersa, ale czy to Vickers, 7TP czy coś innego zapewnwne ustalą fachowcy.
Napisano
1 zdjęcie to boczna płyta pancerna T-26 albo czegoś na bazie vickersa E.

2 .Zdjecie 2 i 3 to prawdopodobnie koło napinające od tegoż czołgu .
Napisano
Sporo zależy od lokalizacji gdzie znaleziono te części, na pomorze raczej t37 i t38 nie dotarły no może pojedyncze egzemplarze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie