Czlowieksniegu Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 To są Szare Szeregi". Zobaczcie najnowszy zwiastun filmu Kamienie na szaniec"ośka" strzela, butelki lecą, więźniarka staje w płomieniach - to jedna z najważniejszych scen w filmowej historii trzech młodych przyjaciół z Kamieni na szaniec". Film w kinach będziemy mogli zobaczyć już 7 marca.- Dzisiaj często marzymy, żeby mieć jakieś ideały, ale nie zawsze to wychodzi. To będzie film o młodych ludziach, którzy takie ideały mieli - mówił Gazecie Wyborczej" reżyser filmu Robert Gliński. Podkreślał też, że jego Kamienie na szaniec" nie będą wierną adaptacją książki Aleksandra Kamińskiego pod tym samym tytułem, nazywanej przez ekipę filmową jedną z najsłynniejszych polskich książek XX wieku".Przed premierą filmu, która zaplanowano na 7 marca, w sieci opublikowano rozbudowany zwiastun tej wyczekiwanej przez widzów produkcji.Film opowiada historię trzech młodych przyjaciół: Alka, Zośki i Rudego. Harcerze, maturzyści warszawskiego liceum wkraczają w dorosłość w niezwykle dramatycznych czasach. Stają się żołnierzami, walczą ofiarnie i z honorem. Odchodzą jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec", dając wielką lekcję przyjaźni, honoru i miłości do ojczyzny.Główne role zagrali w filmie młodzi debiutanci. W Zośkę wcielił się Marcel Sabat, w Rudego - Tomasz Ziętek, a w Alka - Kamil Szeptycki. W obsadzie zobaczymy też m.in.: Artura Żmijewskiego, Andrzeja Chyrę, Mariana Dziędziela, Danutę Stenkę, Olgierda Łukaszewicza, Krzysztofa Globisza i Wojciecha Zielińskiego. Reżyser Robert Gliński (ur. 1952) ma w dorobku m.in. filmy: Niedzielne igraszki" (1983), Wszystko, co najważniejsze" (1992), Cześć, Tereska" (2001), Świnki" (2009). Jest dyrektorem Teatru Powszechnego im. Zygmunta Huebnera w Warszawie. Film opowiada historię trzech młodych przyjaciół: Alka, Zośki i Rudego. Harcerze, maturzyści warszawskiego liceum wkraczają w dorosłość w niezwykle dramatycznych czasach. Stają się żołnierzami, walczą ofiarnie i z honorem. Odchodzą jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec", dając wielką lekcję przyjaźni, honoru i miłości do ojczyzny.Główne role zagrali w filmie młodzi debiutanci. W Zośkę wcielił się Marcel Sabat, w Rudego - Tomasz Ziętek, a w Alka - Kamil Szeptycki. W obsadzie zobaczymy też m.in.: Artura Żmijewskiego, Andrzeja Chyrę, Mariana Dziędziela, Danutę Stenkę, Olgierda Łukaszewicza, Krzysztofa Globisza i Wojciecha Zielińskiego. Reżyser Robert Gliński (ur. 1952) ma w dorobku m.in. filmy: Niedzielne igraszki" (1983), Wszystko, co najważniejsze" (1992), Cześć, Tereska" (2001), Świnki" (2009). Jest dyrektorem Teatru Powszechnego im. Zygmunta Huebnera w Warszawie. http://www.youtube.com/watch?v=Vpn9QLMk9Jw#action=shareFilm opowiada historię trzech młodych przyjaciół: Alka, Zośki i Rudego. Harcerze, maturzyści warszawskiego liceum wkraczają w dorosłość w niezwykle dramatycznych czasach. Stają się żołnierzami, walczą ofiarnie i z honorem. Odchodzą jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec", dając wielką lekcję przyjaźni, honoru i miłości do ojczyzny.Główne role zagrali w filmie młodzi debiutanci. W Zośkę wcielił się Marcel Sabat, w Rudego - Tomasz Ziętek, a w Alka - Kamil Szeptycki. W obsadzie zobaczymy też m.in.: Artura Żmijewskiego, Andrzeja Chyrę, Mariana Dziędziela, Danutę Stenkę, Olgierda Łukaszewicza, Krzysztofa Globisza i Wojciecha Zielińskiego. Reżyser Robert Gliński (ur. 1952) ma w dorobku m.in. filmy: Niedzielne igraszki" (1983), Wszystko, co najważniejsze" (1992), Cześć, Tereska" (2001), Świnki" (2009). Jest dyrektorem Teatru Powszechnego im. Zygmunta Huebnera w Warszawie. Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75475,15295940,_To_sa_Szare_Szeregi___Zobaczcie_najnowszy_zwiastun.html#ixzz2qlhWFw46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 23 Styczeń 2014 Share Napisano 23 Styczeń 2014 plakat jak z harrego pottera :)http://www.filmweb.pl/news/PREMIERA%3A+Kultowi+bohaterowie+%22Kamieni+na+szaniec%22+na+oficjalnym+plakacie-101978# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Styczeń 2014 Share Napisano 24 Styczeń 2014 Już myślałem że Wesołowski będzie w głównych rolach:PAle patrząc na zwiastun..Poczekam na tinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 25 Styczeń 2014 Share Napisano 25 Styczeń 2014 Nie oglądałem to się nie będę wypowiadał - daru przewidywania przyszłości jak Hebda nie mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 http://film.onet.pl/kamienie-na-szaniec-nowe-kadry-z-filmu/ksk1xwidać, że dużo będzie tańczone i całowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 2 Luty 2014 Share Napisano 2 Luty 2014 Hebda na chwilę obecną to nie w tinie a z Galą można kupić sierpniowe niebo - film cienki jak barszcz (może dlatego że bez uszek) i ta cena 30zł hehe tylko za co ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Niedługo coś w klimacie MjakM osadzone w czasach okupacji powstanie,z całą plejadą aktorów jednej roli,obym się mylił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Przecież już powstało - Czas honoru" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dar28psk Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Obawiam się, że film nie będzie dobry, W trakcie produkcji wycofał się konsultant historyczny prof. Grzegorz Nowik, a rodziny autora i bohaterów Kamieni na szaniec" też nie oceniły filmu pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 http://wpolityce.pl/dzienniki/jeden-taki/74707-gdyby-kazda-generacja-miala-swoje-kamienie-na-szaniec-polska-bylaby-lepsza-recenzja-piotra-zarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczor82 Napisano 21 Luty 2014 Share Napisano 21 Luty 2014 Po tytule już myślałem że autor chce żeby każda generacja będzie wysyłać swoich dwudziestolatów na śmierć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 5 Marzec 2014 Share Napisano 5 Marzec 2014 Dwie recenzje:http://wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-marcina-wiklo/75694-seks-troche-krew-za-duzo-i-lzy-za-malo-czy-to-dobry-pomysl-na-ekranizacje-kamieni-na-szaniechttp://wpolityce.pl/artykuly/75711-sa-kamienie-gdzie-jest-szaniec-film-kamienie-na-szaniec-choc-wbija-w-fotel-i-nie-brak-mu-artystycznej-wartosci-nie-jest-opowiescia-o-bohaterach-ktorych-znamy-z-tekstu-kaminskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infaco Napisano 6 Marzec 2014 Share Napisano 6 Marzec 2014 Witam,byłem wczoraj na tym filmie i słysząc, czytając opinie, nie mówiąc już o plakacie (fatalny), spodziewałem się raczej kiepskiego widowiska. Oczywiście nie jest to w żadnym wypadku arcydzieło, można do wielu rzeczy się przyczepić( stoje, fryzury), ale jak na tak sporą krytykę, jaką otrzymał, to film można spokojnie obejrzeć.To jest oczywiście jedynie moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 3 Kwiecień 2014 Share Napisano 3 Kwiecień 2014 A tak odnośnie mundurów - to marzec '43 to nie troszku za szybko na Feldbluse M43, tym bardziej w Warszawie która byłą dość daleko za linią frontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 6 Kwiecień 2014 Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Infaco , poszedłeś na seans w sobotnie popołudnie, następnym razem postaraj się obejrzeć arcydzieła" w poniedziałkowe przedpołudnie, gwarantuje większy obiektywizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Infaco Napisano 11 Kwiecień 2014 Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Boer, na seansie byłem w innym czasie niż sobotnie popołudnie.Po prostu spodziewałem się, że film będzie dużo gorszy pamiętając takie arcydzieła" jak Bitwa pod Wiedniem.Ale to jest moja opiniaInfaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.