Skocz do zawartości
  • 0

Łuska mauser ?

Napoleon North

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolega Napoleon prosił o identyfikację łuski- w niczym nie złamał regulaminu. Wstyd powiedzieć, ale tylko kolega Vis zachował się godnie i dokonał identyfikacji, zwięźle i kulturalnie, bez zbędnych, aroganckich sugestii typu może czas wyfrunąć".
Napisano
Viator, pewnie jeszcze platerowana" nie zrozumiałeś? A kolega, za przeproszeniem, Kreatura, to takie wybitne fanty posiada, że zniszczona łuska to dla niego śmieć? Dla jednego śmieć, dla drugiego interesujący fant- z różnych powodów. Apeluję do Szanownych Kolegów o więcej kultury na forum.
Napisano
Aplyger
Uznałem, że platerowanie jest pojęciem jasnym. Podrzuciłem link do wątku na temat takiej samej łuski, żeby już skończyć ten i od Ciebie obrywam. I nie starałem się być arogancki. Vis siedzi na forum tyle, że ma wyrobione oko, a ja spojrzałem na pierwszą małą fotkę i zwątpiłem. Jak się takie destrukty identyfikuje, to trzeba podać wszystkie znane szczegóły. Więc się nie rzucaj na innych tylko sam spróbuj. To forum nie służy do pouczania tylko identyfikacji. Vis zakończył temat i to by wystarczyło.
Hebda zwrócił uwagę na całokształt aktywności kolegi i chyba dobrze, bo Napoleon już kojarzy pewne fakty, ale musi się starać samodzielnie działać.
Przepraszam za OT i się zamykam.
Napisano
Kolego Viator, to nie ja się rzucam" tylko wy na Napoleona. A Hebda na nic nie zwrócił uwagi", tylko zwyczajnie obsztorcował kolegę. I jakie to szczegóły" masz na myśli pisząc: Jak się takie destrukty identyfikuje, to trzeba podać wszystkie znane szczegóły"????? Napoleon zamieścił fotkę łuski i poprosił o identyfikację. Proste? Nawiasem mówiąc domniemywam, że gdyby kolega Napoleon posiadał wiedzę na temat wszystkich znanych szczegółów", to nie potrzebowałby pomocy tak nieżyczliwych ekspertów" jak Wy. Znakomita większość przedmiotów zamieszczanych na tym forum w dziale identyfikacji to destrukty. Również w dziale monet zdarzają się takie, które są gładkie z obu stron, ale mimo to są dopuszczane przez co mądrzejszych moderatorów, a i zdarza się, że są identyfikowane. A kolega Vis nie potrzebował wszystkich znanych szczegółów", by szybko zidentyfikować łuskę, za co należy mu się szacunek.
Napisano
Pomijajac zakladanie watkow z popularnymi smieciami jak srubki,gwozdzie itp
Dziwi mnie jedno.
Wrzucales juz do identyfikacji luski mauserowskie.Jestes na forujuz jakis czas.
Moze czas wyfrunac z gniazda gdzie info dostajesz na tacy i majac luske samemu poszukac informacji na jej temat.
Chyba ze to przez wakacje,gimbusy i moja cyfra jest wieksza niz twoja"
Napisano
czego ty oczekujesz od ludzi dodajesz jakieś śmieci i prosisz od id kawałka metalu który kiedyś był łuska, jak nie gwoździe i kawałki rdzy teraz to...masz stronę municion.org i sam spróbuj sobie odpowiedzieć na twoje pytanie....
Napisano

Kolego aplyger. Nie masz racji. Osobnik o nicku Napoleon North robi sobie jaja na kilku forach dając zajęcie w identyfikowaniu kilku userom a sam pewnie nieźle się bawi.
Przykładowo jedno ze znalezisk przedstawione do identyfikacji z pytaniem: Od czego może być ta śrubka. Pytam, bo w okolicy gdzie ją znalazłem udało mi się znaleźć guzik i ze trzy łuski."
Po dość poprawnym stylu i braku błędów można sądzić, że nie jest to małolat a ktoś starszy, kto ma z tego niezły ubaw.

C.

Napisano
Co to znaczy ie masz racji"??? Ja nie dochodzę żadnych racji i nie konstruuję żadnej teorii- po prostu konstatuję, że kolega Napoleon W TYM WĄTKU (inne mnie nie interesują, bo ich nie znam) uczynił zwyczajną, pospolitą rzecz- zamieścił fotkę łuski i poprosił o jej identyfikację. Jedyne, co mogli i powinni zrobić pozostali Userzy, to dokonać identyfikacji łuski, lub nie wypowiadać się w ogóle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie