Skocz do zawartości
  • 0

mauser czy mosin?

pudi

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja się nie znam na militarce ale gdybyś wypłukał z ziemi zamek to byłoby lepiej... może krótki Mosin ??
Napisano
Dziękuję za szybki odzew. Jeszcze jedno pytanko. Wiem, że nierealne jest doprowadzić go do stanu świetności ale jak go czyścić żeby go bardziej nie skrzywdzić. Pozdrawiam
Napisano
Elektroliza, autoliza a potem tanina. Pamiętaj też o tym, że mamy coś takiego jak Ustawa o broni i amunicji ;)
Napisano
Zawsze możesz jeszcze postarać się o pozwolenie na broń (spory koszt) http://bip.lublin.kwp.policja.gov.pl/portal/KWL/561/941/Pozwolenie_na_bron_do_celow_kolekcjonerskich.html
Jeszcze tę broń trzeba byłoby pewnie zdeponować i odebrać po uzyskaniu pozwolenia.
Pozostaje jeszcze oczywiście pozbawienie tej broni cech bojowych przez uprawnionego rusznikarza.
Dla mnie - lepiej takich fantów z ziemi nie wyciągać, albo od razu zanieść do muzeum (anonimowo), a nie chwalić się na forum i czekać na wizytę policji. Jak nie masz takich rzeczy w domu, to śpisz spokojnie.
Napisano
Zdjęcia zdjęciami. Nie posiadam tego w domu. Ta pozostałość po manlicherze przez czas spędzony w ziemi samoczynnie została pozbawiona cech bojowych taki naturalny rusznikarz. A pozwolenie na broń posiadam. Pozdr.
Napisano
Nie ma czegoś takiego jak samoczynne pozbawienie cech bojowych, bo nie musiałbyś kasy płacić, a przecież o to chodzi. Żeby zarejestrować taki fant trzeba mieć dowód zakupu i dowód pozbawienia cech bojowych, co też jeszcze sprawdza CLK KGP - oczywiście na Twój koszt, bo wszyscy muszą zarobić na Twojej pasji.
Napisano
Prawo jest u nas jakie jest i nic nam nie da czcze gadanie. Coraz więcej stowarzyszeń jest zarejestrowanych co nie zmienia faktu, że działamy nielegalnie. Samoczynne pozbawienie cech bojowych cóż skoro to co mam nie jest w stanie wystrzelić to raczej pozbawiło się albo zostało pozbawione cech bojowych. Proca jest w tym momencie niebezpieczniejsza niż ten kawałek metalu
Napisano
Na forum straszenie milicją i nachalne porady prawne były czynione wielokrotnie,więc polecam zajrzeć tutaj i nie robić kolejnego bajzlu z wątku na ID - http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=deko&ws=txt&id_forum=all
Napisano
komora wygląda zdrowo,nie stukaj czasem młotkiem nic nie ruszaj tylko zrób elektrolizę i oczyść szczotką powinien być naprawdę ładny sztukas;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie