Skocz do zawartości

Zambrów i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja dokładnie jestem z Poryte-Jabłoń i w mojej miejscowości w lesie stacjonowało 60 Niemców ze służby leśnej . Potem zlikwidowała ich partyzantka , no i potem to Rosjanie mieli tutaj składy jak front zatrzymał się przed Łomża w Wygodzie
  • Odpowiedzi 161
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
także tak zaczynałem jak Ty, nawet z salamandrą :)
spora część poszukiwaczy jako pierwszy wykrywacz miało salamandrę :)
nie poddawaj się, pomimo kopania dużej ilości złomu, z jakimś czasem zmienisz wykrywacz na wyższy poziom :) powodzenia!
Napisano
Pierwszy wykrywacz to ja miałem wojskowy taki słaby że tylko blachy kopałem a to pierwszy sezon z salamandrą może jak bd miał robotę to kupie nowy . Jak ktoś może i ma to podeśle mi mapki na email z mojego rejonu walk . Mieszkam w Poryte-Jabłoń
Napisano
to nie to, żebym się czepiał...
ale Ty masz 15 lat... i kto w Jabłoni tą butelkę Ci sprzedał?!
no chyba, że masz na myśli jakąś fajną, znalezioną przez siebie?
ale cena dobra. nie przepłaciłeś.
mam pytanie...
czy chodziłeś przy dworku Woyczyńskich, albo w okolicach dawnej gorzelni Dzieduszyckich?
tu można coś fajnego trafić!

pozdro!
Napisano
Powiem ci że koło gorzelni i tego pałacku to nic nie ma ale podobna chodziłem z moim sąsiadem tam szukać bo on ukrył skrzynie z fantami jak uciekał ten pan dowiedział sie tego jak był młody od powoźnego tego pana
Napisano
trochę zawile to przedstawiłeś...
część zrozumiałem, części się domyślam.
bez obrazy Młody!
używaj znaków interpunkcyjnych!
łatwiej nam będzie wszystkim...
Napisano

Nie w mojej :> Tylko w wiosce Konopki-Jabłoń wyciągnał pan u siebie na polu podwozie tygrysa i sprzedał za 10 tyś i jakoś piłę . Ja aktualnie wiem gdzie znajduje si zatopiony t-34 to są historie ale prawie każdym o tym mówi że zatonoł tu t-34. Akurat dziś jak szedłem na wykopki do innego lasu to zrobiłem zdjęcie . Jak ktoś chętny wydobyciem to proszę :p Jak ktoś ma to mogę prosić o mapy z mojego terenu .

Napisano

A to grodzisko obronę znajdujące się koło miejscowości Cieciorki były tutaj badania archeologicznę ale i tak udało mi się wydobyć w tamtym roku tam guzik polskiej jazdy konnej z 15 wieku

Napisano
niełam się początki są zawsze nie korekt,dobrą ,,militarkę ciężko trafić,znane tereny są przeoranne,poszukaj wiadomości w starych opracowaniach,tekstach,opowieściach,
jesteś spoko gość -tak trzymaj-pozdrawiam Romek_66

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie