ToMojaPasja123 Napisano 4 Maj 2013 Autor Share Napisano 4 Maj 2013 Ja dokładnie jestem z Poryte-Jabłoń i w mojej miejscowości w lesie stacjonowało 60 Niemców ze służby leśnej . Potem zlikwidowała ich partyzantka , no i potem to Rosjanie mieli tutaj składy jak front zatrzymał się przed Łomża w Wygodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 4 Maj 2013 Share Napisano 4 Maj 2013 także tak zaczynałem jak Ty, nawet z salamandrą :)spora część poszukiwaczy jako pierwszy wykrywacz miało salamandrę :)nie poddawaj się, pomimo kopania dużej ilości złomu, z jakimś czasem zmienisz wykrywacz na wyższy poziom :) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 4 Maj 2013 Autor Share Napisano 4 Maj 2013 Pierwszy wykrywacz to ja miałem wojskowy taki słaby że tylko blachy kopałem a to pierwszy sezon z salamandrą może jak bd miał robotę to kupie nowy . Jak ktoś może i ma to podeśle mi mapki na email z mojego rejonu walk . Mieszkam w Poryte-Jabłoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 Dziś ładna pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 Od dziaduszka zakupiony za butelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 5 Maj 2013 Share Napisano 5 Maj 2013 to nie to, żebym się czepiał...ale Ty masz 15 lat... i kto w Jabłoni tą butelkę Ci sprzedał?! no chyba, że masz na myśli jakąś fajną, znalezioną przez siebie?ale cena dobra. nie przepłaciłeś.mam pytanie...czy chodziłeś przy dworku Woyczyńskich, albo w okolicach dawnej gorzelni Dzieduszyckich? tu można coś fajnego trafić!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 Powiem ci że koło gorzelni i tego pałacku to nic nie ma ale podobna chodziłem z moim sąsiadem tam szukać bo on ukrył skrzynie z fantami jak uciekał ten pan dowiedział sie tego jak był młody od powoźnego tego pana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 Zostało w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 a to co na foto ze sobą zabrałem wybuchły łuski w płomieniach znalazłem resztki spalonych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 5 Maj 2013 Autor Share Napisano 5 Maj 2013 No i ja jak kopie dziś znowu miałem fotografa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 5 Maj 2013 Share Napisano 5 Maj 2013 trochę zawile to przedstawiłeś...część zrozumiałem, części się domyślam.bez obrazy Młody!używaj znaków interpunkcyjnych!łatwiej nam będzie wszystkim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 5 Maj 2013 Share Napisano 5 Maj 2013 A wiesz, że w twojej wiosce były rozbite tygrysy? Popytaj starych ludzi to pewnie coś ci opowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 Nie w mojej :> Tylko w wiosce Konopki-Jabłoń wyciągnał pan u siebie na polu podwozie tygrysa i sprzedał za 10 tyś i jakoś piłę . Ja aktualnie wiem gdzie znajduje si zatopiony t-34 to są historie ale prawie każdym o tym mówi że zatonoł tu t-34. Akurat dziś jak szedłem na wykopki do innego lasu to zrobiłem zdjęcie . Jak ktoś chętny wydobyciem to proszę :p Jak ktoś ma to mogę prosić o mapy z mojego terenu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 A to dziś od dziaduszka zakupione za butelkę Stocka kolejny niestety już resztę sprzedał :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 Droga do boru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 Tutaj lasik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 A to grodzisko obronę znajdujące się koło miejscowości Cieciorki były tutaj badania archeologicznę ale i tak udało mi się wydobyć w tamtym roku tam guzik polskiej jazdy konnej z 15 wieku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 A to fanciki z boru wypadł trwał od godziny 9 do 12;30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 6 Maj 2013 Share Napisano 6 Maj 2013 Witam podziwiam zapał tak trzymaj a będzie tylko lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 6 Maj 2013 Autor Share Napisano 6 Maj 2013 Dzięki tylko po tym że nie wykopuje żadnej fajniejszej military to już mi się niechce tyle biegać no i na baterie tyle idzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 6 Maj 2013 Share Napisano 6 Maj 2013 niełam się początki są zawsze nie korekt,dobrą ,,militarkę ciężko trafić,znane tereny są przeoranne,poszukaj wiadomości w starych opracowaniach,tekstach,opowieściach,jesteś spoko gość -tak trzymaj-pozdrawiam Romek_66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 A to dzisiejsze 2 monetki z wymiany a tak to dziś nic nie wpadło :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sla1971 Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 A moze czas zmienic sprzet i przeleciec stare miejscowki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMojaPasja123 Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Salamandra to dobry sprzęt :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sla1971 Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Wiem ale sa lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.