Skocz do zawartości

Wysyłka na Białoruś przybornikA MAUSER

Tauder

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj sprzedałem taki przybornik .
http://allegro.pl/show_item.php?item=3147371940
Dzisiaj patrze że kupujący jest z Białorusi .
Mam wątpliwości czy zgodne z prawem jest wysyłanie zagranicę takiej pierdołki ,czy to nie aby jaki zabytek?
Toż to sprzęt wojskowy. Może ktoś coś wie czy mogę takie coś wysyłać na Białoruś?

Ludzie generalnie są głupi nie podejrzewam żeby ktoś nie będący w temacie skojarzył że to ma coś wspólnego z uzbrojeniem,a co do zabytkowości to proponuję zapoznać się obowiązującymi od kilku lat nowymi stosunkowo liberalnymi przepisami na temat wywozu zabytków.

Jeżeli jeszcze tego nie wyekspediowałeś to wysyłaj OBOWIĄZKOWO przesyłką wartościową. Listy i paczki polecone zbyt często jeszcze u nich giną"(słaby, albo brak monitoringów na urzędach pocztowych) Na wartość się połakomi tylko samobójca, taki który się pcha na własną prośbę za kratki, a tam z takimi się nie szczypią.
Sporo kupowałem na wschodzie (stare pocztówki i zdjęcia), fakt że to były drobne sumy, ale wiele do mnie nie dotarło. Zerwałem kontakty.
Taki zapakowany przybornik, i jeszcze jak coś w nim grucha to jest kilka skojarzeń - biżuteria, zegarek... itp. A jak dodatkowo pracownik poczty zobaczy że to idzie z zachodu, to se sam dopowiedz..........
Aha on tego wcale niem musi ukraść. Może otworzyć przesyłkę i uszkodzi ją podczas otwierania, zostawi ślady. Mimo że to będzie dla niego badziew, to się po prostu tego pozbędzie (wyrzuci), ale co to za pociecha dla Ciebie.
Pozdrawiam.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie