Tauder Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Wczoraj sprzedałem taki przybornik .http://allegro.pl/show_item.php?item=3147371940Dzisiaj patrze że kupujący jest z Białorusi .Mam wątpliwości czy zgodne z prawem jest wysyłanie zagranicę takiej pierdołki ,czy to nie aby jaki zabytek?Toż to sprzęt wojskowy. Może ktoś coś wie czy mogę takie coś wysyłać na Białoruś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Ludzie generalnie są głupi nie podejrzewam żeby ktoś nie będący w temacie skojarzył że to ma coś wspólnego z uzbrojeniem,a co do zabytkowości to proponuję zapoznać się obowiązującymi od kilku lat nowymi stosunkowo liberalnymi przepisami na temat wywozu zabytków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 http://allegro.pl/help_item.php?item=2854 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Kupujący nie ma flagi informującej, że się via Białoruś rejestrował... A nie ma, po prostu, polskiego adresu?Akurat do Łukaszenki nie wiem, czy bym wysłał... i nie myślę tu akurat o zabytku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Wysyłka tego przybornika nie łamie jakichkolwiek polskich przepisów a co będzie na Białorusi to niechaj się martwi kupujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Poza tym temat Białorusi jest u nas demonizowany,demokratyczny kraj to nie jest ale bylebyś się nie bawił w opozycję i politykę możesz sobie u nich na wiele pozwolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 A jaki problem pójść na pocztę, wysłać paczkę jako Jan Kowalski zamieszkały Mysiekiszki 56.Jak nie dojdzie to zwrócić kupującemu siano. Tylko nie mów mu tego przed odbiorem paczki bo na pewno nie dojdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Ale poco? przecież naszego prawa nie łamie, najwyżej na granicy zarekwirują czy cóś w tym stylu, to nie jego wina, że kupujący mieszka w jednym z rajów na ziemi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 A po co ma się tłumaczyć, że nie wiedział itp? Białoruś nic wspólnego z tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Aaa, bo ty mówisz o wysyłce jako zabytku - ja myślałem o przewiezieniu przez granice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Jeżeli jeszcze tego nie wyekspediowałeś to wysyłaj OBOWIĄZKOWO przesyłką wartościową. Listy i paczki polecone zbyt często jeszcze u nich giną"(słaby, albo brak monitoringów na urzędach pocztowych) Na wartość się połakomi tylko samobójca, taki który się pcha na własną prośbę za kratki, a tam z takimi się nie szczypią.Sporo kupowałem na wschodzie (stare pocztówki i zdjęcia), fakt że to były drobne sumy, ale wiele do mnie nie dotarło. Zerwałem kontakty.Taki zapakowany przybornik, i jeszcze jak coś w nim grucha to jest kilka skojarzeń - biżuteria, zegarek... itp. A jak dodatkowo pracownik poczty zobaczy że to idzie z zachodu, to se sam dopowiedz..........Aha on tego wcale niem musi ukraść. Może otworzyć przesyłkę i uszkodzi ją podczas otwierania, zostawi ślady. Mimo że to będzie dla niego badziew, to się po prostu tego pozbędzie (wyrzuci), ale co to za pociecha dla Ciebie.Pozdrawiam.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.