Skocz do zawartości

Jack Strong "

piotr916

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!Ruszyła realizacja tego film.Jak dla mnie obsada tytułowej roli to strzał w 10". Pierwsze foty z planu : http://film.onet.pl/fotoreportaze/marcin-dorocinski-na-planie-filmu-jack-strong,5400245,13556139,fotoreportaz-maly.html
Napisano
Jak przeżuty został już w polskiej kinematografii Borys Szyc, Piotr Adamczyk i Tomasz Kot, to teraz będziemy wszędzie oglądac Marcina Dorocińskiego. Kiedyś wszędzie był Michał Żebrowski et cetera, et cetera. Życzę tylko filmowcom żeby z dużej chmury nie zrobiła się maleńka mżawka. Historię płk. Kuklińskiego warto opowiedziec umiejętnie, to coś głębiej niż tylko kolejna historia szpiegowska.
Napisano
Witam!To fakt. Dorociński ostatnio - Róża,Obława,ale... w Czasie Honoru go nie było :).Niemniej upieram się,że razem z Robertem Więckiewiczem tworzą duet genialnych aktorów.Mamy tutaj na dodatek niemałe,fizyczne podobieństwo do postaci tytułowej.
  • 8 months later...
Napisano
Pracodawcę? Bez jaj. Wg. Twojej metodologii za zdrajców można by uznać Legiony Piłsudskiego, podchorążych Wysockiego, o takich postaciach jak Zakirow, Marchlewicz, czy nawet Hodysz, nie wspominając.
Napisano
Nie wiem. Nie ja pisałem o zdradzie. Też chciałbym się dowiedzieć.
Moim zdaniem, ewentualnie możemy mówić o zdradzie, biorąc pod uwagę okres do 72 roku, choć i to jest dwuznaczne, bo nie wiadomo, jakie były prawdziwe motywy budowania kariery do tego czasu.
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Ludzie, którzy bez znajomości faktów powtarzają dziś brednie o „zdradzie” Kuklińskiego, uważając postać pułkownika za „kontrowersyjną”, zwykle nie zdają sobie sprawy, że powielają kłamliwe tezy esbeków i rzecznika partii komunistycznej. Ta spuścizna fałszu jest nadal mocno obecna w świadomości Polaków, dzieląc nas podług kryteriów mentalności niewolników.
Napisano
Zacharski był szpiegiem-nielegałem.
Wiliam Bell był jego agentem.

Choć generalnie w potocznym języku te określenia są wymienne. Oficer wywiadu może być nazywany szpiegiem lub agentem wywiadu. Prowadzi on swoją agenturę, w skład której wchodzą informatorzy/agenci/OZI/kontakty operacyjne itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie