climbero Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Wrzucam bo to niestety mój teren. http://radomsko.naszemiasto.pl/galeria/opis/1677131,poszukiwacz-skarbow-ze-strzalkowa-sprzedawal-zabytkowe,galeria,id,t,tm.html#a324268006b40896,1,3,8
gr12 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Super kolejny SUKCES naszej Policji.Niech się za prawdziwych złodziei wezmą.....
SirBadFate Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 emes nie osądzaj gościa po kilku zdaniach prowokatorów i fotce z monetami w kapslach, media z reguły mijają się z prawdą..Kto z ręką na sercu nigdy nie sprzedał/ wymienił tego co mu nie potrzebne i nie zbiera na przedmioty pożądane w kolekcji ?Czy to jakiś grzech? nie rozumiem tego fenomenu wrzucania do jednego worka z etykietą handlarz" tych którzy sporadycznie zrobią to co powyższe..
sebo_sek Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 SirBad - ja nigdy nie sprzedałem i nie wymieniłem. Zgadzam się po części z emesem. Jak był na tyle głupi, że sprzedawał, to sam sobie bidy naklepał. oczywiście kraj chory ale po co samemu pchać im się w łapska?
lukasz998 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 ja też nigdy nie sprzedawałem/kupowałem fantów i nigdy nie zamierzam.
Erih Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Chwila moment, chyba coś przegapiłem ?Odkąd to posiadanie przedmiotów zabytkowych, jak również handel nimi, podpada pod jakiekolwiek paragrafy ? To ja przepraszam, skoro kupiłem hurtem duży zbiór sprzętu foto ( część niewątpliwie zabytkowa) po czym większość sprzedałem/rozdałem/wymieniłem gdyż do niczego mi przydatna nie była, to popełniłem przestępstwo ?Czy też po prostu ktoś się z owcą na głowy zamienił ?
lukasz998 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 zadymy pewnie by nie było gdyby nie ten kanarek
Czlowieksniegu Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Erih (2141 / 14) 2013-01-06 18:08:21Możliwe, że ... tak :-)Skarbowe :-(
belmont Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 lukasz 998-dopóki mamusia daje ci jeść łatwo mówisz,zobaczymy póżniej co napiszesz.
Czlowieksniegu Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Panie i Panowie- dyskusji o handlu było już dość... Idźcie i sobie ich poszukajcie i tam, ewentualnie, bijcie pianę...
Erih Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Yeti, podatek (VAT od marży i od umów cywilno-prawnych) zapłaciłem co do grosza!:-)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:24 06-01-2013
lukasz998 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 belmont- jak ja miałbym za moje fanty sobie kupić jedzenie to bym z głodu padł:)
WykoP2411+ Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Łódzka milicja ma wielu fanów:)http://www.wprost.pl/ar/341160/Kto-podpala-prywatne-auta-lodzkich-policjantow/
VVICIA Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 na podstawie artykułu można stwierdzic że na tym forum prawdopodobnie znajdują się gwałciciele - a gdzie domniemanie niewinności , na podstawie wywodów przedstawicieli policji kazdego z nas można oskarżyc o cokolwiek - nowy model państwa prawa - tylko prawa dla kogo?
SirBadFate Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Sebosek- nie sprzedałeś/nie wymieniłeś.To znaczy ,że nie wolno ? Że to zabronione? Ja sprzedawałem/wymieniałem i będę sprzedawał /wymieniał kiedy tylko najdzie mnie taka ochota. Zresztą Erich ujął to wystarczająco dosadnie..
sebo_sek Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Niestety w myśl ustawy (czyli, że wszystko to zabytek bo decyduje o tym ktoś subiektywnie) sprzedawanie to PASERSTWO, a to już grubsza sprawa. No i fakt, że jegomość się przyznał. To, że ma w chacie fanty i wykrywacz wcale nie znaczy, że znalazł je wykrywaczem, bo to właśnie trzeba udowodnić. Kopałem? Proszę mi powiedzieć kiedy i gdzie i który fant jest z którego dołka. Wtedy działa domniemanie niewinności, chociaż w tym naszym państwie nawet to przechodzi do lamusa.
Erih Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Sebo-sek, nie masz racji. Zabytek mogę sprzedać tak samo jak bułkę kajzerkę. Oczywiście jeżeli jest moją własnością.Cała ta medialna nagonka, tak naprawdę powinna skutkować... lawiną pozwów o zniesławienie w stosunku do odmóżdrzonych pismacząt ze strony dowolnego kolekcjonera czegokolwiek
VanWorden Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Erih - zabytek", cokolwiek to znaczy, sprzedasz łatwiej bo do Kajzerki zawsze się może dopieprzyć Sanepid:))Akcja łodziarzy" oczywiście jak zwykle całkowicie bezsensowna.PozdrawiamVW
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.