Skocz do zawartości

Poszukiwacz zaginionych skarbów ujęty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
emes nie osądzaj gościa po kilku zdaniach prowokatorów i fotce z monetami w kapslach, media z reguły mijają się z prawdą..
Kto z ręką na sercu nigdy nie sprzedał/ wymienił tego co mu nie potrzebne i nie zbiera na przedmioty pożądane w kolekcji ?
Czy to jakiś grzech? nie rozumiem tego fenomenu wrzucania do jednego worka z etykietą handlarz" tych którzy sporadycznie zrobią to co powyższe..

Chwila moment, chyba coś przegapiłem ?
Odkąd to posiadanie przedmiotów zabytkowych, jak również handel nimi, podpada pod jakiekolwiek paragrafy ?
To ja przepraszam, skoro kupiłem hurtem duży zbiór sprzętu foto ( część niewątpliwie zabytkowa) po czym większość sprzedałem/rozdałem/wymieniłem gdyż do niczego mi przydatna nie była, to popełniłem przestępstwo ?
Czy też po prostu ktoś się z owcą na głowy zamienił ?

na podstawie artykułu można stwierdzic że na tym forum prawdopodobnie znajdują się gwałciciele - a gdzie domniemanie niewinności , na podstawie wywodów przedstawicieli policji kazdego z nas można oskarżyc o cokolwiek - nowy model państwa prawa - tylko prawa dla kogo?

Niestety w myśl ustawy (czyli, że wszystko to zabytek bo decyduje o tym ktoś subiektywnie) sprzedawanie to PASERSTWO, a to już grubsza sprawa. No i fakt, że jegomość się przyznał. To, że ma w chacie fanty i wykrywacz wcale nie znaczy, że znalazł je wykrywaczem, bo to właśnie trzeba udowodnić. Kopałem? Proszę mi powiedzieć kiedy i gdzie i który fant jest z którego dołka. Wtedy działa domniemanie niewinności, chociaż w tym naszym państwie nawet to przechodzi do lamusa.

Sebo-sek, nie masz racji. Zabytek mogę sprzedać tak samo jak bułkę kajzerkę. Oczywiście jeżeli jest moją własnością.
Cała ta medialna nagonka, tak naprawdę powinna skutkować... lawiną pozwów o zniesławienie w stosunku do odmóżdrzonych pismacząt ze strony dowolnego kolekcjonera czegokolwiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie