Skocz do zawartości

XP Deus vs E-trac

sebo_sek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Next3 ja miałem tesoro cibolę,vaquero i minelaba x-terrkę.
I wróciłem znowu do cibolki,z którą znajduję więcej drobnicy niż moi koledzy z explorerem pro,tekneticsem t2 czy rutusem argo .Cibolka i Vaquero to super sprzęty tylko brakuje delikatnie w nich wyświetlacza lub identyfikacji tonowej :)Najważniejsze jest dobrze poznać sprzęt :)
Pozdrawiam Camiusss
Napisano
Camiusss, z sentymentem wspominam Vaquero, i gdyby nie brak wyświetlacza, biegłabym z nim do dziś. Niestety chodzę głównie po pobojowiskach i już nie miałem sił wyciągać kulek ołowianych....Vaquero to bardzo dobry sprzęt :-) Gdyby jeszcze była w opcji lekka cewka DD, i najprostszy wyświetlacz, wracam do niego jak do pierwszej miłości :-)
  • 1 month later...
Napisano
Wiem, że to herezja ale czy da się używać zwykłych słuchawek z kablem w Deusie? Wtedy taki zestaw z samym pilotem kosztuje 1k mniej, a bezprzewodowe słuchawki możnaby dokupić później, jak kaska wpadnie...
Napisano
Tak, ale nie w każdym terenie niestety. Są miejsca gdzie Deus bardzo traci - mokra plaża, nietypowa mineralizacja itd.,, a Etrac jedzie z koksem;-)No ale ergonomia Etraca a Deusa to zupełnie inna bajka i temat, jeśli to dla kogoś ważne kryterium oczywiście.

Pozdrawiam

VW
  • 1 year later...
Napisano
Witam muszę odkopać temat bo mam pewne wątpliwości. A mianowicie chodzi mi o to czy deus na wyświetlaczu pokazuje nam informacje o zawartości żelaza i przewodności czy coś podobnego,czy tylko za pomocą dźwięku i identyfikacji cyfrowej możemy rozróżnić czy kopiemy kapsel od piwa czy 5 zł? Pracowałem z deusem tylko na ws4 (bez panela) i między innymi z tym miałem problem... gdzieś wyczytałem że etrac na wyświetlaczu dodatkowo nam pokazuje przewodność i zawartość żelaza w wykrytym fancie dwa oddzielne wskazania. Czy deus ma coś podobnego? Zależy mi na odpowiedzi ponieważ zastanawiam się nad kupnem jednego albo drugiego, mam kilka jeziornych plaż do przeszukiwania i dosyć mam już kopania kapsli potrzebuje jak najwięcej info o potencjalnym fancie od wykrywacza. Pomożecie?...
Napisano
Witaj,
Deus nie posiada ID takiego jak ma E-trac i nigdy miał nie będzie. Wg mnie ID w deusie to jakieś nieporozumienie (moim skromnym zdaniem pracując z Deusem nigdy się nie nauczysz co masz pod cewką - chyba, że zaczniesz wyłapywać mikro drgania w dźwiękach + łączyć te dźwięki z tym co pokazuje ID, ale nadal uważam, że trzeba kopać wszystkie sygnały które pokazują na kolor ;) ...fakt, że z E-trakiem niektóre sygnały można sobie spokojnie darować ;)). Dodatkowo piszesz o przeszukaniu przyjeziornych plaż... Uważam, że z Deusem możesz mieć problem w tych terenach, a inni niech sobie myślą co chcą ;)

..a to co kupisz zdecydujesz sobie sam ;)

Zdrów!
Napisano
A E trac z cewką np. snajperką na takie plaże poradzi sobie? Rozróżni kapsel np. Od 5zł? Bo w deusie na słuchawkach było to dla mnie nie wykonalne...
Napisano
Źle troszkę kombinujesz... no chyba, że czegoś nie wiem :) chodzi o poziom zaśmiecenia terenu na którym będziesz szukał... Jeśli poziom zaśmiecenia jest bardzo wysoki to snajperka będzie odpowiednia 8 i mniej. Jeśli natomiast zaśmiecenie będzie ale małe lub wcale go nie ma to na standardzie 11" spokojnie możesz sobie chodzić. Co do odróżnienia 5zł od kapsla to myślę, że nawet amator który nie miał wcześniej w ręku e-traka odróżni jedno od drugiego :)

Zdrów!
Napisano
dziarson, tak Deus posiada na panelu sterowania podkowę pokazującą obecność metali ferro i nieferromagnetycznych w relacji do głębokości i wielkości. Na plaży nie tylko łatwo wyeliminować lub odróżnić stalowe kapsle ale precyzyjnie rozdzielić wszystkie 8 nominałów monet obiegowych jak również języczki z puszek. W panelu słuchawek oczywiście nie ma podkowy, ale dzięki mocowaniu zegarkowemu mamy ID cyfrowe w zasięgu wzroku.
Napisano
No oto właśnie mi chodziło koledzy:) fakt jest taki ze moje plaże są bardzo zaśmiecone ale i obfite w moniaki nie wiem jak np. biżuteria bo nie znalazłem nic kosztownego chciałbym mieć e trac-a ale cena jest kosmiczna deusa idzie wyrwać taniej ale czy sie sprawdzi na małej cewce? Przepraszam ze tyle pytam chcę mieć pewność
Napisano
Niech ludzie kupują E-traci i sprzedają Deus'y bo nie będę miał czego wyciągać jak tak dalej pójdzie:) Jeżeli ktoś twierdzi, że kapsla nie idzie rozróżnić od pozostałych sygnałów to nawet nie chcę patrzeć na jego testy tym bardziej:)
Napisano
Niech ludzie kupują E-traci i sprzedają Deus'y bo nie będę miał czego wyciągać jak tak dalej pójdzie:) Jeżeli ktoś twierdzi, że kapsla nie idzie rozróżnić od pozostałych sygnałów to nawet nie chcę patrzeć na jego testy tym bardziej:)
Napisano
Pako umiesz czytać? Po pierwsze deus na samych słuchawkach (bez panela) po drugie kapsel i 5 zł daje taki sam sygnał Dźwiękowy. Może id Numeryczne jest inne nie wiem.miałem sterownik na słuchawkach po trzecie umiem rozróżnić kapsel od (pozostałych sygnałów) nie wiem czy masz deusa sądząc po twojej wypowiedzi myśle ze nie, Ale jak będziesz miał okazje to zrób test,zakop kapsle od piwa w różnych Pozycjach i tak samo 5-cio złotówki, jestem pewien ze na samych słuchawkach w terenie nie będziesz w stanie sie Połapać co jest co. Nie twierdze ze deus jest złym detektorem bo tak nie jest ale tylko w pełnej wersji z panelem. Bo wersji lite jest tak: masz otwartego mercedesa ale nie masz kluczyków,niby fajnie ale nie pojedziesz...;)
Napisano
Dziarson czy jak tam Ciebie zwą, owszem mam Deusa i nie śmiałbym wypowiadać się o detektorze nie będąc jego posiadaczem. Uwierz mi czy tego chcesz czy nie, ale tak się składa że na plaży latałem z Deusem i bez problemy na słuch odróżniałem kapsel od piwa od reszty! Jeżeli nie wierzysz, że się da na słuch to widać na ile opanowałeś ten sprzęt :)
Napisano
...a ja nie mając już tego sprzętu jestem pewny Panie pako, że to co uznałeś za kapsla i nie kopałeś, nawet w 80% przypadków mogło być, a nawet było np. monetką której nie wziąłeś :) ..przestałbyś pisać głupoty, że na słuch istnieje możliwość z Deusem uznać kapsel, że to śmieć i nie kopać. Chodząc z Deusem trzeba kopać wszystko co daje na kolor w innym przypadku omijasz potencjalnie cenne cele - wiadomo statystyka mówi, że najwięcej jest śmieci. Reasumując chodząc z Deusem nakopiesz się śmieci po pachy, a między innymi sporo też rzeczy pożądanych. Ta opinia nie jest jedynie moją opinią, a też opinią ludzi którzy chodzą od kilku lat z Deusem i to nie tylko w Polsce, Panie pako. Ponadto z mokrym piachem Deus sobie nie radzi aż tak dobrze. Mimo wszystko nadal uważam, że Deus jest dobrym, specyficznym i futurystycznym sprzętem ale niestety nie za te pieniądze. Oczywiście pozostałych wad tego wykrywacza nie będę tu wymieniał bo i po co.

Pozdrawiam.
Napisano
dlatego wykrywacz wykrywaczem, jaki by nie był ja kopie kazdy kolor. Bo za 2 lata ktoś cos rozkmini i sie okaze ze mase rzeczy pomijałem przez wygode z luki w oprogramowaniu albo słabego punktu sprzętu.
Napisano
Panie XII na słuch idzie odróżnić kapsla od reszty w 85%, te 15% to omyłka. OOOOO na bank pominąłeś pincet groszy i złotówków- krzyczy XII. Tak się składa, że okres w którym chodziłem po plaży był okresem okrzesania i pierw mówiłem kapsel-moniak i kopałem. Efekt był taki jak napisałem 15% omyłki tylko, jeżeli śmiesz to podważać to nie dziwię się bo pewnie Deusa miałeś pół roku i poszedł do żyda. Ja mam niespełna rok i mogę jedno powiedzieć teraz spijam piwo, a nie jak wcześniej pianę. Pisz sobie co chcesz mi to wisi bo nie handluje wykrywaczami, ale powiem Ci jedno tak szybkiego wykrywacza jakim jest Deus i GoldMaxx Power nie widziałem. Ja wchodzę w miejsca gdzie spectry chodził minelaby explorery Xs, Sov GT i co? I wyciągam! Dlaczego? Ponieważ oni spacerowali ze słuchawkami na uszach w których nic nie słyszeli, a ja słyszę wszystko ponad normę. Bammmmmmm...
Napisano
a moze ktos podpowie jaka jest waga Etraca ????.

bo przeszukuje to forum i google i nigdzie nic nie pisza , bo moj EuroAce 350 po 6 h godzinach szukania i kopania rozwala mi miesnie barku i na drugi dzien juz moje miesnie barkowe odmaniaja wspolpracy !!!
dzieki za odpowiedz.
Marek D.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie