dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 witam przerobiłem hełm policyjny m34 n m35 pomalowałem go farbą ral 7009 załatałem wszystkie nie potrzebne dziurki i wywierciłem potrzebne tylko teraz mam pytanie czy farba powinna być matowa czy może się świecić ?na zdj hełm przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 teraz po, duma ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 środek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 9 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2012 i tył :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Wg mnie zniszczony został m34.Można było kupić na alle.. m35 i go odnowić.Teraz po ptakach i zniszczony policyjny.Farba raczej powinna być matowa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Ale dno. M34 są ciekawsze, nigdy takiego nie znalazłem a m35 to od groma jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Racja powinien być matowy troche Wioska"Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Racja...Był fajny hełmik, który został zniszczony i teraz wygląda kiepsko :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 9 Czerwiec 2012 Share Napisano 9 Czerwiec 2012 1-sza sprawa brak wywietrzników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 dimmu66Ty nie rozumiesz cudu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Rozumiem, rozumiem :) :) No cóż!Każdy ma taki jaki sobie wymarzył:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Masz racje każdy inaczej rozumie Cud"przykładem może być cud gospodarczy ielona wyspa" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Przepraszam za trolowanie ale nie mogłem się powstrzymać.... Patrz pkt 1 http://pl.wikipedia.org/wiki/Cud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Już go nie dołujmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAdam1978A Napisano 10 Czerwiec 2012 Share Napisano 10 Czerwiec 2012 Faktycznie cud, mając jeden hełm spieprzył dwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Panowie, stało się – w odczuciu większości kolekcjonerów bezpowrotnie został zniszczony przepięknie zachowany niemiecki hełm policyjny. Jednak nie ma już co dołować kolegi – nie znam motywów Jego działania. Być może zafascynowany działalnością rekonstrukcyjną (tzw. reenactment) pragnął zdobyć w końcu za wszelką cenę hełm WH, żeby uczestniczyć w działalności swojej „grupy odtwarzającej”, a policyjne „barachło” nie wchodziło z zakres Jego zainteresowań… Nie wiem.Pewne jest jednak, że po to istnieje forum, żeby w razie potrzeby poradzić się kolegów, popytać. Daję głowę, że niejeden z użytkowników ofiarowałby koledze pomoc i kto wie, może doszłoby nawet do wymiany skorupy M35, M40, M42 na ładny policyjny M34, zanim ten ładny stał się skorupą… Albo przynajmniej odradzono by kategorycznie zamiar upiększenia oryginału.Koledzy, pytajcie więc w razie wątpliwości. Każdy się uczy przez całe życie.P.S. Miałem 10 lat, gdy zdobyłem pierwszy niemiecki pas. Od razu stwierdziłem, że jest popsuty, bo gładka brązowa skóra była do środka, a czarna, szorstka na zewnątrz. I chyba tylko ręka boska czarna obroniła mnie przed przeszyciem. To jest cud, bo wtedy jeszcze nikt nie marzył o internecie, i doprawdy nie miałem się kogo poradzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 ęka boska czarna"??? Czarna"??? To juz nie cud, a czarcia sprawka, sorry ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 I po co taka przeróbka? Zniszczony M34 i nowo powstały kiepski M35. Trzeba było go sprzedać i sobie kupić m35 jak tak bardzo chciałeś mieć wzór wojskowy. No ale trudno. Masz nauczkę na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Zrobił źle i tyle !Nauczy się... Dajcie już spokój ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 dropek 81 - skąd jesteś? Ja Kielce. Mogę Ci go prysnąć półmatem Ral 9006 (gratis) Cudu nie będzie ale na pewno nie będzie tak raził. Wcześniej pokusił bym się na odtworzenie wywietrzników (np za pomocą podkładek i szpachli)Przynajmnie będzie jako tako wyglądał i jak już M34 został zniszczony tocoś tam z niego wyjdzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 A o wywietrzniku nie zapomniałeś ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 ......pokusił bym się na odtworzenie wywietrzników..... nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Rekoko chyba...Jeśli chce w TYM iść na jakąś imprezę, to niech lepiej sam sobie zrobi zdjęcie, i wstawi do wątku Rekonstrukcyjne dziwadła".Miałem ci ja hełm..... a teraz mam nocnik.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Wiec albo go pomaluj i zrob porzadnie albo zostaw na polke. Tylko go zakryj aby nie bylo wstyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Rokokoko jest dziś spoko :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.