Szarubek Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Witajcie!Muszę wyjaśnić dlaczego ostatnio jakoś mało trolluję, chociaż obiecałem ...Otóż od czasu, jak zostałem szefem technicznym aeroklubu, mój czas pochłania w większości dbanie o stan naszych obiektów latających. Śledzę forum na tyle, na ile mi czas pozwala, ale żeby coś mądrego napisać, należałoby poszperać w źródłach, pomyśleć kilka razy, zanim się napisze słowo, a tu ciągle deficyt czasu. Tym bardziej, że na forum jest Woodhaven, któremu nie dość, że udało się rozciągnąć dobę do 48 godzin, to jeszcze ma dostęp do źródeł, o jakich mi się nawet nie śniło :-)Samolot na zdjęciu to Jak-12A, pochodzący z roku 1960, który przywędrował do nas z lotnictwa sanitarnego (dawne znaki SP-CXU) i po kilku latach stania w hangarze wzniósł się w powietrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Brawo brawo :) I o to chodzi by ratować nie niszczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 ... i wylatał w zeszłym roku jako holówka ponad 80 godzin.Cały Aeroklub Lubelski wylatał w sezonie 2011 na szybowcach prawie 1500 godzin, a na samolotach ponad 800. Dało to prawie 8000 (osiem tysięcy !!!) operacji lotniczych, w tym 6000 startów za wyciągarką.Kto zna specyfikę pracy aeroklubu, nie zaprzeczy, że to trochę jak wesołe miasteczko, w którym odpowiadam za stan techniczny karuzeli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Szmaciane dwupłaty, gwiazdowe motory...Nawet przechodząc obok, nie mogę odmówić sobie tej przyjemności, aby zabębnić palcami po płóciennym pokryciu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 26 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2012 A druga przyczyna - ważniejsza!W listopadzie urodził mi się syn Mikołaj. Dołączył do dwójki moich już nastoletnich dzieci, napełnił cały dom radością i pochłonął resztę mojego wolnego czasu :-)Myślę, że w tej sytuacji jestem usprawiedliwiony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 No to spóźnione ale szczere gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 26 Kwiecień 2012 Share Napisano 26 Kwiecień 2012 Aż mnie się gęba uśmiechnęła:) Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Gratulacje,jesteś usprawiedliwiony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Gratulację i fajnie, że wróciłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Brawo, fajne fotki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTAR Napisano 27 Kwiecień 2012 Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Gratulacje Szarubek i pozdrowienia dla małego Mikołaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Milo mi ze coraz wiekszy odsetek osob zajmujacych sie lotnictwem siedzi w starych gratach - jezeli bedziesz kiedys w rybniku (w aeroklubie) pytaj o willysa - napewno cie do mnie skieruja - zapraszam na moje zlomowisko (niestety poza silnikami tylko auta). Ja tez pisze tylko w ramach wolnego czasu- praca. Co do latania naszego 12 A juz sprzedano- zostal tylko tez juz prywatny gawron bez resursu i moj ulubiony zlin 526 ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Najważniejsze,że tryska z Was zdrowie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Kwiecień 2012 Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Krzysiek ja Szarubka do Rybnika zapraszałem już hektar temu - może teraz skorzysta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 1 Maj 2012 Share Napisano 1 Maj 2012 Wow !!!! Moje gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.