Czlowieksniegu Napisano 22 Marzec 2012 Autor Napisano 22 Marzec 2012 W magazynie firmy kurierskiej z paczki wypadł granat lub coś, co go przypomina. Policja ewakuowała 120 pracowników firmy. Pirotechnicy znaleźli w podejrzanej paczce jeszcze dwa karabiny.Informację o granacie, który wypadł z paczki, policja dostała o siódmej rano. Mundurowi ewakuowali 120 pracowników firmy mieszczącej się przy ulicy Mineralnej, niedaleko lotniska Okęcie w Warszawie. Teren otoczyli policjanci.Na miejsce ściągnięto policyjnych pirotechników z robotem. Specjaliści w tej samej paczce odkryli jeszcze dwa karabiny.- W tej chwili sprawdzamy, co tak naprawdę jest w tej paczce - mówi Maciej Karczyński ze stołecznej policji. Czy jest to prawdziwa broń, czy atrapy.Policja będzie też sprawdzała adresata paczki. Karczyński odmówił podania informacji, do kogo była adresowana paczka i czy jest to firma, czy osoba prywatna.http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11394300,W_firmie_kurierskiej_z_paczki_wypadl_granat__Ewakuowano.html?lokale=wroclaw
Marcin_21_2009 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Wysyłający mógł to lepiej zabezpieczyć.
Daro Shadow Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 nie wiem jak wy ale ja tam widzę 3 karabiny
danielw4 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Przyznać się,który z was wysyłał?haha.I znów rewizja mieszkania
Forcass Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Granatami były same skorupy, a karabiny były zdekowane. Paczka była nadana z Niemiec, a odbiorca mieszka na Litwie, Polska była tylko krajem tranzytowym, ale jak to u nas bywa ,,upadła'' i się ,,sama się otworzyła''...Inna kwestia dotyczy ewakuacji. Czasem wytykamy nadgorliwość mundurowych, którzy przy odkryciu skorodowanego naboju do Mausera ewakuują całe miasto, tutaj sytuacja była odwrotna. Pracuję kilkaset metrów od miejsca akcji, widziałem całe zdarzenie i powiem Wam, że ewakuacja i zabezpieczenie terenu wyglądało w ten sposób, że gdyby było coś większego niż granat i, nie daj Bóg, eksplodowało, to bez ofiar wśród pracowników by się nie obyło.
Marcin_21_2009 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Z tego wynika ze to znalezisko zostanie uznane za niebezpieczne i chyba już nie opuści Polski
ktos451 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 To, źle że u nas zostanie:)Litwini, i tak za nami nie przepadają a teraz jeszcze im eksponaty zabierzemy. ;)
Erih Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Sprawdzą stan prawny, po czem przepakują i odeślą pod właściwy adres z przeprosinami.TVNy i inne pismaczatka miały newsa na jedno dopołudnie..
HUBERTS Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Z moich paczek na poczcie czy w firmach kurierskich,raz w miesiącu coś wypada.Okradanie przesyłek przez pracowników firm dostarczających przesyłki jest niczym nadzwyczajnym w tym kraju.Mam nadzieje że moderator nie pracuje na poczcie, pewnie dostanę za to trzecią żółtą kartę,
greg1 Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Z listu wysłanego z Holandii do Szwajcarii ukradli banknot (EUR o niewielkim nominale). Nie sądzę, aby to zrobili asi", tak więc głowa do góry kol. HUBERTUS:)
HUBERTS Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 Tak to jakaś pociecha,myślałem że tylko w Polsce rzeczy wypadają z przesyłek.Na 10 przesyłek wysłanych z UK do Polski dochodzi 7 nieuszkodzonych,z których nic nie wypadło.
pablo1152 Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 http://www.youtube.com/watch?v=YEIgi9TBPzg&feature=share
krystek_19 Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Jak zwykle- przedmioty kolekcjonerskie a afera na całą Polskę. A swoją drogą to ciekawe jakim cudem wypadł ten granat z tej paczki? I niezłe te automaty. :D Ruskie skorupy a przy nich niemieckie MG. No no . ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.