Dunczyk Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Element naszego hobby ważny bo dodaje kolorytu i stanowi szerszy kontekst, chociaż jest tłem to dobra i tematyczna diorama potrafi zachwycic. Ciekawy jestem Waszych opinii, fotek. Poniżej jedna z moich ulubionych dioram - u-boot przy abrzeżu" gdzieś w Zjednoczonym Królestwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 U-96 z filmu Das Boot"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpg22 Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Oglądałem ich w Beltring.Pojawiają się na tej imprezie już kilka lat, przyznaje kiosk" u-bota w takim miejscu robi wrażenie :)Nie pozostaje nic tylko podziwiać i pogratulować pomysłu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Ciekawi mnie ten szpitalny wózek tuż za szlabanem. Czyżby na wypadek przedawkowania napojów wyskokowych przez któregoś członka załogi? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 A mnie beczki na paliwo wszystkie zwrócone adlerem armijnym w stronę kamer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Ta fotka to tylko ilustracja tematu, zapraszam do rozmowy o Waszych projektach, sposobach realizacji ... temat dioramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Co chcesz, Slajmi, Ordnung muss sein, nie może być tak, żeby każda beczka inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Inna sprawa, czy w ogóle 200 litrowe beczki były tak malowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 ... chyba tylko w filmach wojennych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 To ja coś dorzucę, bo widzę że wszyscy tylko kasztanią i nie dorzucają nowych. Beltring 2008. Co prawda śmigła jakies takie proste, ale poza tym pomysłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Super R51 ! Śmigło lewe jest skrzywione :) To chłopaki pomysł mieli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 6 Marzec 2012 Share Napisano 6 Marzec 2012 Chcąc nie chcąc, dioramy przedstawiające wycinek frontu, czy obozowiska, czy też przeróżnych innych rzeczy są wpisane w nasze rekonstrukcyjne dzieło. O ile jest możliwość zrobienia takiej wystawy. Porządnie zrobiona diorama, nie ulega wątpliwości że angażuje znaczne środki, nie tylko sprzętowe, ale i takie rzeczy które aranżują cały widoczek. Druty kolczaste, koziołki, porozrzucane cegły, ruina budynku w tle, worki z piaskiem, gałęzie, pojazdy błoto... i tak można w nieskończoność. Wymaga to sporej pracy nierzadko kilkudniowej i dużego zaangażowania samych twórców tej dioramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Marzec 2012 Share Napisano 7 Marzec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Mnie się podobała ta diorama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 8 Marzec 2012 Share Napisano 8 Marzec 2012 Najciekawsza diorama jaką widziałem była chyba to Bzura 2007 " (?) o ile dobrze pamiętam . Stanowisko polskiego boforsa . Chłopaki zrobili na mnie wrażenie . Wyglądali jak prawdziwy bojowy odział a nie banda wyciągnięta z magazynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.