Skocz do zawartości

Dioramy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Element naszego hobby ważny bo dodaje kolorytu i stanowi szerszy kontekst, chociaż jest tłem to dobra i tematyczna diorama potrafi zachwycic. Ciekawy jestem Waszych opinii, fotek. Poniżej jedna z moich ulubionych dioram - u-boot przy abrzeżu" gdzieś w Zjednoczonym Królestwie

Napisano
Oglądałem ich w Beltring.
Pojawiają się na tej imprezie już kilka lat, przyznaje kiosk" u-bota w takim miejscu robi wrażenie :)
Nie pozostaje nic tylko podziwiać i pogratulować pomysłu :)
Napisano
Ciekawi mnie ten szpitalny wózek tuż za szlabanem. Czyżby na wypadek przedawkowania napojów wyskokowych przez któregoś członka załogi? :)
Napisano

To ja coś dorzucę, bo widzę że wszyscy tylko kasztanią i nie dorzucają nowych. Beltring 2008. Co prawda śmigła jakies takie proste, ale poza tym pomysłowo.

Napisano
Chcąc nie chcąc, dioramy przedstawiające wycinek frontu, czy obozowiska, czy też przeróżnych innych rzeczy są wpisane w nasze rekonstrukcyjne dzieło. O ile jest możliwość zrobienia takiej wystawy. Porządnie zrobiona diorama, nie ulega wątpliwości że angażuje znaczne środki, nie tylko sprzętowe, ale i takie rzeczy które aranżują cały widoczek. Druty kolczaste, koziołki, porozrzucane cegły, ruina budynku w tle, worki z piaskiem, gałęzie, pojazdy błoto... i tak można w nieskończoność. Wymaga to sporej pracy nierzadko kilkudniowej i dużego zaangażowania samych twórców tej dioramy.
Napisano
Najciekawsza diorama jaką widziałem była chyba to Bzura 2007 " (?) o ile dobrze pamiętam . Stanowisko polskiego boforsa . Chłopaki zrobili na mnie wrażenie . Wyglądali jak prawdziwy bojowy odział a nie banda wyciągnięta z magazynu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie