Skocz do zawartości

Maczek w drodze na Węgry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie wiem czy wszystkie, ale większość zdjęć jest w książce: Pamięć. Polscy uchodźcy na Węgrzech 1939-1946" Autorzy: Grzegorz Łubczyk, Krystyna Łubczyk, Wydawnictwo: Rytm, Rok wydania: 2009, ISBN: 978-83-7399-378-5

Napisano
Panowie! Nie potrafię powiedzieć, czy zdjęcia te były już kiedyś publikowane? Ja w każdym razie widziałem je po raz pierwszy. W piątek byłem w towarzystwie, jeden z obecnych pokazywał scany zdjęć dotyczące motoryzacji. Wśród innych spostrzegłem folder zatytułowany tak jak wątek. Poprosiłem o pokazanie i oczy ....! Nie dopytywałem o pochodzenie ale z tego co zrozumiałem są gdzieś z Warszawy. Ich właściciel udostępnił do zeskanowania większą ilość i wśród nich były i te. Nie byli nimi zainteresowani ale na szczęście zrobili kopie.
Te, które mam są w nieco większej rozdzielczości. Jeśli jest ktoś zainteresowany to dawać namiary. Wyślę, ale powoli.
Napisano
No to ja się zgłaszam! Skany niektórych z tych zdjęć nawet mam, ale proszę o wszystkie, bo a nuż będą lepsze niż moje...
studiopro@op.pl . Proszę o kontakt, to zrobię miejsce na dropboxie i da się wysłać wszystkie naraz...
Napisano

Witam,
Mój dziadek był żołnierzem gen.Maczka. Wśród rodzinnych zdjęć znalazłem to, prezentowane już przeze mnie kiedyś na forum. To zdjęcie też chyba jest zrobione na Węgrzech.

Napisano
Jeżeli to możliwe, skromna prośba o kopie tych skanów w lepszej jakości, mój adres bolas@gazeta.pl, pozdrawiam !
Napisano
http://www.polizei-newsletter.de/documents/Goraca%20jesien_1939.pdf
dobry opis sytuacji z ciekawymi materiałami węgierskimi.
Zdjęcia pewnie gdzieś na przełęczy Jabłonickiej po węg. Tatar.
  • 6 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie