Skocz do zawartości
  • 0

łuski

gromek1

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7,62x54 radzieckie mosin 2 wojenne. One często mają słabe widoczne bicia (przynajmniej te które ja mam) czasem w ogóle nie widoczne.
pozdro
Napisano

Nephilimer zwracam honor,coś mi się pogibało i teraz dopiero widzę,że Twoja wypowiedz była tylko w kontekście dupki" a nie tego nieszczęsnego odłamka.

Na foto przykładowe wykorzystanie takowych do łusek ładunku miotającego.

Napisano
http://www.odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783

Tu masz temat o zmniejszaniu zdjęć, spokojnie, kolega dopiero zaczyna:) moje pierwsze zestawy wyglądały identycznie, ah te czasy.
Napisano
jestem świeży w tym forum przepisze bicia i podam większość ich niema ze względu zaśniedzenia lub sporej rdzy
Napisano
gromek1 masz napisane parę postów wyżej na temat tych szrotów,ogarnij się chłopie...

Obok świecy zapłonowej(Bosch)na zdjęciu jest dupka" od naboju myśliwskiego lub pocisku moździerzowego.Od takowego pocisku jest też odłamek skorupy leżący obok.
Napisano
To małe coś to denko łuski (a nie jakaś dupka:>), być może od naboju kalibru 16 lub 20 (na 12 trochę za małe, na denko łuski naboju do rakietnicy zdecydowanie za małe, a i na fragment pocisku moździerzowego mnie to raczej jednak nie wygląda).

Ogólnie to straszne truposze, ale nie od razu Rzym zbudowano i nie co dzień schabowe na obiad. Czekać na odwilż i w teren:)
Napisano
dzięki za wasze wypowiedzi poczekam do wiosny i pójdę w teren na pewno żucie coś nowego bo mam parę dobrych miejsc których nie miałem zbyt dużo czasu na ich sprawdzenie i wam życzę szczęścia i dużo fantów jeszcze raz dzięki
Napisano
a przykład te nie mają bić" - 7,62x54R,radzieckie II wojenne bimetale.

Ta po spaleniu" - 14,5×114mm http://pl.wikipedia.org/wiki/Nab%C3%B3j_14,5_x_114_mm
Powyżej niej spoczywa germańska padlina stalowych 7,92x57.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie