jacsem Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 Proszę o pomoc co przedstawia i z jakiego wieku? wys 8cm szer 7.5cm
jacsem Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Napisano 6 Styczeń 2012 Nie mogę tego zrobić bo pieczęci już niestety nie posiadam.
Zwłoka Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Figurka przedstawia Mitologicznego Harpia-pół kobieta,pół ptak.Figurka ma swój klimacik i bał bym sie datować.Wiec tego nie zrobie.Pozdro
ramzes0 Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 zgadzam się z kolegą ober8 w ubiegłym wieku i końcówka 19 zainteresowanie mitologią magią i co tam jeszcze, było bardzo duże wówczas tworzono tego typu rzeczy... ktoś napisał kilkaset lat nie wiem czy załóżmy 400 - 300 lat temu tworzono takie figurki z myślą o harpiach wbrew religii i czy oni akurat wiedzieli o niech ale to tylko moja uwaga co do patyny znajdowałem przedmioty z identyczną patyną z przełomu lat 20-30 ubiegłego wieku
jacsem Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 Może ktoś wie do czego to było przymocowane,zawieszone?
drag47 Napisano 4 Styczeń 2012 Napisano 4 Styczeń 2012 Ramzes jesteś pewien? Ta patyna wygląda na o wiele starszą. Być może to tylko taki efekt na fotce ale na moje oko to ma to kilkaset lat.
shadowN Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 to jest klasycystyczne okucie meblowe, na oko 1700-1800 r.W latach `20 i `30 nie wykonywano przedmiotów tak prymitywną techniką..
shadowN Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 @ramzes0:zgadzam się z kolegą ober8 w ubiegłym wieku i końcówka 19 zainteresowanie mitologią magią i co tam jeszcze, było bardzo duże wówczas tworzono tego typu rzeczy... ktoś napisał kilkaset lat nie wiem czy załóżmy 400 - 300 lat temu tworzono takie figurki z myślą o harpiach wbrew religii i czy oni akurat wiedzieli o niech ale to tylko moja uwaga"Klasycyzm (z łac. classicus – doskonały, pierwszorzędny, wzorowy, wyuczony) – styl w muzyce, sztuce, literaturze oraz architekturze odwołujący się do kultury starożytnych Rzymian, Greków oraz Żydów. Styl ten nawiązywał głównie do antyku."http://pl.wikipedia.org/wiki/Klasycyzm
obert8 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Takie figurki byly popularne w latach 20 -39 ubieglego wieku na fali zafascynowania starozytnym egiptem ,babilonia itp Figurka moze byc od mebla ,kalamarza biurkowego ,lampy i ...trumny pzdr
shadowN Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Wykonanie pasuje dla XVIII stulecia (technika wykonania, kształt, dokładniejsze zarysy twarzy itp.)Stawiałbym na klasycystyczny mebel.pozdrawiam.
Zwłoka Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Mitologiczną Harpie...i jedziemy dalej.Pozdro -> C.
jacsem Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Napisano 6 Styczeń 2012 Kilka miesięcy wcześniej nieopodal wykopania tej figurki znalazłem takę pieczęć czy to może być powiązane ze sobą jeżeli chodzi o wiek itp.Pozdrawiam.
jacsem Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 Proszę o pomoc co przedstawia i z jakiego wieku? wys 8cm szer 7.5cm
numi5 Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Odbij w plastelinie i daj wyraźne zdjęcia, pewnie coś zjudaików.
Pytanie
jacsem
Proszę o pomoc co przedstawia i z jakiego wieku? wys 8cm szer 7.5cm
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.