woytas Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 Panowie czy ktoś przerabiał taką sytuację - złożyłem ofertę zakupu - za 1 pln. Nikt po za mną tego czegoś nie chciał kupić więc sprzedający odwołał moją podając jako powód, że sprzedane - akcja się zakończyła z dopiskiem - brak ofert kupna. Koleś po prostu nie zrobił ceny minimalnej i nie chciał sprzedać czegoś wartego 40 zeta za 1 złotówkę.Napisał mi w mailu, że może odwoływać aukcję kiedy mu się podoba... Zgłosiłem cała sprawę do obsługi.Jakie są moje szanse na zakup tego czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 niewielkie,gościu może dostać na all ostrzeżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 Jeżeli powód odwołania jest zgodny z wymaganym w serwisie to nie masz na co liczyć, a jeżeli nie jest zgodny to koleś Moooooże dostanie ostrzeżenie. PS.Hebda, zauważyłem, że przestałeś stosować Wielkie litery tudzież kropki.... bardzo byle jak to wygląda - tak na marginesie.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:04 22-10-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 RogerPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 21:04 22-10-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 To fujowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 22 Październik 2011 Share Napisano 22 Październik 2011 A cóż to było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Październik 2011 Autor Share Napisano 22 Październik 2011 Taki pierduł w stylu aerografu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Co wynikło z tej sprawy?Koleś podał nieregulaminowy powód odwołania oferty .Wiesz czy dostał jakieś ostrzeżenie ?Serwis powiadamia o tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Fakt,że popełnił błąd nie ustalając ceny minimalnej czy większej sumy na starcie aukcji.Ale zrobiłbym dokładnie tak samo,bo za 1 zeta to nawet by mi się nie chciało poczty otwierać...śmiech na sali.Zamiast dziwić się,że ktoś nie daje się zrobić w wała,lepiej się dogadać,na siłę nic tu nie wyciągniesz.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 26 Październik 2011 Share Napisano 26 Październik 2011 Dwa lata temu gościu wystawił 4 piękne opony zimowe z 1 zł nie na aukcji tylko kup teraz. Kliknąłem kup, pojechałem do gościa ( z mojego miasta ) i mówię co jest. Facet w ciężkim szoku, okazało się że jego żona źle wystawiła.Odpuściłem, trzeba być człowiekiem. A chciał z komplet 6 stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Październik 2011 Autor Share Napisano 26 Październik 2011 Czekam na odpowiedź z all.Ja gościa nie chcę wykorzystać - zrobił aukcję trwającą 2 tygodnie, zalicytowałem i koleś w ostatnich godzinach wycofuje moją ofertę. Napisałem do niego maila co się dzieje to dostałem odpowiedź, że może robić co chce i dlatego wycofał.Sprzedawałem kiedyś telefon za 15 zeta - pewien taki wylicytował i przez miesiąc zwodził mnie, że zapłaci itp. W końcu nie zapłacił. A wystarczyło, żeby napisał - sorry chciałbym zrezygnować. A tak po negatywie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Był też taki co musiał za psie grosze oddać swoją ciężarówkę,którą wystawił jego syn i nie było litości bo sąd nakazał wydanie wozu. @woytas,ja uważam że powinieneś to kupić w cenie którą podałeś,nie jest to duża kasa to tym bardziej honorowo powinien towar wydać,jego błąd! Jak gamoń nie zna się na tym to niech nic nie wystawia bo tylko zamęt robi. I co znaczy że nie chce sprzedać? Regulamin przeca obowiązuje.Gdybyś był na jego miejscu to wątpię aby ci to przepuścił.Nie chodzi mi o drapaną darmochę ale o zasady i odpowiedzialność za swoje czyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Październik 2011 Autor Share Napisano 27 Październik 2011 Honor dzisiaj nie jest w modzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110513/PODLASKA/678446631 Artykuł, jakby ktoś nie widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Październik 2011 Autor Share Napisano 27 Październik 2011 Z samochodami się troszkę się pozmieniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Nie tylko z samochodami- kilka działów traktowane jest li tylko jako ogłoszenia bez wiążącej umowy po zakończeniu aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Sąd jedynie uznał , że transakcja sprzedaży ciężarówki została uznana za ważną.Nikt go nie zmusi do wydania towaru.Poza tym :286 paragraf 1 Kodeksu Karnego. Brzmi on następująco: Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd alboWYZYSKANIA BŁĘDUlub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Temat kiedyś wałkowany na forum .Nie wolno wykorzystywać czyjeś pomyłki , niewiedzy , głupoty , braku rozeznania bo mozna wpędzić się w tarapaty od 6 miesięcy do 8 lat. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Paragrafy paragrafami,przede wszystkim rza być człowiekiem" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Październik 2011 Autor Share Napisano 27 Październik 2011 Kurde ja chciałem tylko kupić aerograf....:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andzy Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 apropos:) dzisiaj dotarla do mnie drukarka ze skanerem za 1 zl;p czasami sie udajepzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Woytas teraz nie ma przeproś - od 6 miesięcy do 8 lat.Ale nie bój,wyślemy Ci paczki na święta do paki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.