Skocz do zawartości
  • 0

lufa dubeltówka czy samoróbka??

pepekevo

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
:)
końce lufy" Ci się pomyliły...
http://v038357.home.net.pl/archiw/polowaczka1/2strona/2strona.html
warto pomierzyć wg schematu z linku

niezrozumiałe są ubytki początku gwintu

przekalibrowany km?
Napisano
i jeszcze te linie które wyglądają jak gwint (zdjęcie 2)"

Lutowanie było swojego czasu bardzo popularną w broni myśliwskiej metodą łączenia luf itp elementów.Pozostał ślad po fakturze powierzchni - przylutowanego niegdyś elementu.
Napisano
,,bo nawet to gwintowane nie jest,,:) a czy musi mieć gwint ? lufa to lufa,istotna część broni jakby nie patrzeć. Do góry wołami pisze na zielono czego nie można dawać do id i to powinno być jasne ale to oczywiście nie mój wątek i nie mój problem. Mam nadzieję że kolega pepekevo wybaczy mi tę nadgorliwość:)
Co do samego przedmiotu to poszukałbym pośród ruskiej broni myśliwskiej z epoki,z tego co pamiętam to tam specjalizowano się w jednolufowych strzelbach myśliwskich kal 12 (18,2mm)
Pozdrawiam.
Napisano
chłopaki nie ma po co się kłócić ja tylko zapytałem ja nie posiadam tego wiec nie piszcie co ile mi grozi tak na marginesie nie zbieram mili tarki tylko medale odznaczenia i ryngrafy tyle ode mnie zakańczamy temat pozdrawiam
Napisano
tyfus uczył? to ucz się dalej :) wymiary to podstawa... średnica - 18 mm - średnica otworu?, przewód lufowy gładki czy z gwintem?... wtedy ktoś luuknie zobaczy wymiary i pewnie ci pomoże... a i dokładniejsze fotki szczegółów tak na razie to może być i wiatrówka ;) pozdrawiam
szczurek
Napisano
Dubeltówka ma dwie rury jak sama nazwa wskazuje. Twoja owszem jest lufą która jest istotną częścią broni,jej posiadaníe jest zabronione prawem i grozi 8 lat mamra.
Napisano
karabin to jest wątek dotyczacy ID przedmiotu. Mysle że pepekevo wie co robi. Moderatorzy sa od osądzania czy wolno czy nie. Już pomijam fakt że ciezko jest stwierdzić czy ten kawałek żelaza podchodzi pod ustawe.
Napisano
kolego karabin nie przesadzaj kolega pepekevo nie pyta się o id arsenału tylko o kawałek rury bo nawet to gwintowane nie jest.co do samego przedmiotu to szukaj w rodzajach broni myśliwskiej jednolufowej(gładkolufowej)koniecznie podaj długość bo bez tego to cienko.pozdro czarek100

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie