fuks_ag Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 Witam,Może jednak utworzycie specjalny dział Allegro Great Hits", Allegro weryfikacja i dział morski, a głowny połączycie z aktualnościami newsami i wydarzeniami oraz zlikwidujecie dział Exploration Poland" ?Ułatwi to korzystanie z forum. A na Głównym w temat przyklejony na stałe informację co zrobić w przypadku znalezienia niewybuchów i niewypałów oraz savoir-vivre (kindersztuby, bon tonu, dobrego wychowania) przy zabawie zwanej exporacją z wykrywką. Pozdrawiam.
vis1939 Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=morzeA na zabawę to do piaskownicy...
fuks_ag Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 winoskuję o to aby było widoczne przy wejsciu na forum bez zbędnego szukania, a w temacie każdy ma przeczytać obowiązkowo to przy pierwszym zalogowaniu powinno sie parafkę wstawic po obowiązkowym przeczytaniu:)A kodeks poszukiwacza dokleić na główne forum!
fuks_ag Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 ps. kolega wlaśnie czyta i zaskakuje takimi propozycjami bo nic wiecznie nie trwa, potrzebne zmiany (poczytaj aktualne tematy na głównym Świadomość eksploreszołomów" i na newsach Poszukiwacze skarbów rozkopują lasy. Będą mandaty" i Policja uczy dzieci,temat: niewybuch". A o lesie łąckim o filmiku jako film instruktażowy powinien być również wklejony na stałe.Nie opowiadaj mi po co ludziom głowa bo podobny tekst słyszałem w zarządzie dróg w Przysusze po modernizacji jedej z dróg w Skrzyńsku gdzie domagałem się zainstalowania urządzeń spowalniających prędkość(bezskutecznie jak do tejpory ale nie daję za wygraną) rzeba polegać na świadomości kierowców i zachowaniu ich zdrowego rozsądku przy przejeżdzaniu przez teren zabudowany"- mało który samochód jeździ tam poniżej 70 zazwyczaj grubo powyżej o tirach gdzie jest zakaz powyżej 8t nie wspomnę !!!!
tyfus Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 dobra inaczej ... mówię za siebie :)dlaczego mam każdego nowego Użytkownika Forum traktować jak (nie obrażając) myślącego inaczej, jak niedorozwiniętego ?sam należałem/należę do kilku forów o różnej tematyce - motoryzacyjne, w zależności od tego, jaką padaką jeździłem.Każde z for ma swoje ustalone zasady - trzeba ładnie się przywitać, odpowiednie działy do zadawania pytań i tym podobne. Raz się nie przywitałem, tylko od razu wywaliłem swój problem, a potem na brak odpowiedzi zareagowałem. co się okazało ? spsikali mnie jak skunks Burka, bo jako świeżak" nie dopełniłem obowiązku savoir-vivre.Na naszym Forum nie wymagamy tego, aby nowy się witał i takie tam.Ale zasady dobrego wychowania (jak ktoś tak ma) lub jak kto woli : ogarnięcia się" - wymagają pewnego zachowania, jak wchodzisz do pewnej grupy społecznej powiązanej wspólnym hobby, pasją i zainteresowaniami.No nie włazi się do czyjegoś domu, nie wskakuje w papucie po drodze czyszcząc lodówkę gospodarza z browarka, nie wyrywa mu się pilota z ręki by obejrzeć sobie Modę na sukces" !Wielu owych" zanim się zaloguje, przez długi czas czyta nasze Forum. Jak się zalogują - nie mają z niczym problemów - walą ładne foty, dają właściwe tytuły i zakładają wątki we właściwych działach.Ale są tacy, którzy mają gdzieś czytanie takich głupot jak regulaminy działów, a jak im się zwróci uwagę, to ryczą na Forum, że się ich gnębi i uniemożliwia uprawianie wolności słowa".no chyba coś nie halo.Ja nie będę takim userom podawał informacyjnej papki, jak niemowlaczkowi, prosto do dzióbka - to jego obowiązek jest, aby poznać zasady panujące na Forum, działy i inne.Jak tego nie zrobił - zwraca się mu uwagę, jak nie dociera i dalej lekceważy zasady i prośby ... docenia w odpowiedni sposób.ale gro z tego co napisałem nie dotyczy tylko owych" ... Userzy ze sporym" licznikiem, czasem nie są lepsi ...
fuks_ag Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 Czyli te tematy będą wracać ja bumerang-kto wie na świeżo wałkowane może do kogoś dotrą i się w końcu wyryją w pamięci.A co z pozostałymi tematami marynistycznymi i połączeniami.---------------proszę :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 22:35 17-05-2011
fuks_ag Napisano 17 Maj 2011 Autor Napisano 17 Maj 2011 dzięki, wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć:)To czekam na nowe działy.
Czlowieksniegu Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Fuks- może i Allezło, może i Morze"...Ale może Użytkownicy, tak na początek, będą czytać ze zrozumieniem i stosować się do Regulaminu i zasad panujących na Forum?Dotyczy to zarówno nowych ( mających prawo do pomyłek-błędów-wypaczeń ) Użytkowników, jak i starych wyjadacz.PS Mocny śmietnik w Działach robicie sami- nie te Działy, brak zdjęć ( lub wielkości znaczka pocztowego ), mało rozgarnięte treści i tytuły. Ja się czasami zastanawiam, czy z HP nie należałoby większości tematów do Zsypu wysłać.
jacek1962 Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 O Yeti święte słowa,ale to jest też problem modów.Zanim ukarzecie maluczkiego przeczytajcie własną tfórczość.Jakeś bez winy,pierwszy rzuć kamieniem.Leci już?Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Jacek- Tobie się na serio wydaje, że 16 stron wątków w Zsypie, to radosna twórczość moderatorów? Tobie się wydaje, że z nudów (?) przenosimy n-wątków między Działami? Ty jesteś przekonany, że wiesz co piszesz i wiesz, co moderatorzy 24/24 niemal robią?Błagam Cię, choć doceniam że wyjątkowo czkawki /ha,ha/ nie masz.
mac Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Dział morski prosi się od dłuższego czasu, ale jak grochem o ścianę.
fuks_ag Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 PO przeanalizowaniu -uważam że kodeks poszukiwacza" powinen być jak najbardziej doklejony do forum głównego.A to z tego tytułu, że forum jest popularno-naukowe:)
Czlowieksniegu Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Matko i córko...Zapytam, złośliwie- nie będę ukrywał. A nie jest?
fuks_ag Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Ojcze i synu...bardziej od zgryźliwej odpowiedzi w oczekuję dołączenia tego co powyżej pisałem (w odpowiedzi):w celach edukacyjnych..I kończę temat w oczekiwaniu na efekty moderatorów.Pozdrawiam.
Czlowieksniegu Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 :-(http://www.odkrywca.pl/info-od-administratora-kazdy-ma-przeczytac-ten-watek-obowiazkowo-,635843.html#635843
tyfus Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 fuks_ag - ochłoń człowieku.uważasz, że ktoś zgryźliwie ci odpisuje, a sam co robisz ?rozkazy wydajesz ? polecenia ? żadania ?może fora ci się pogibały ? może poszukaj jakiegoś militarnego forum ?
fuks_ag Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 jestem na kilku. Dalej nie zrozumieliście moich postulatów, dostrzegłem potrzebę -mówię o niej- a wy i tak zrobicie jak wam będzie wygodniej. Czaisz bazę?!PS.Nie o takich efekteach myślałem.
Czlowieksniegu Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 To ja już nie czaję.Prosiłeś o podwieszenie" Przykazań- pokazałem, w którym miejscu na górze strony siedzą.Odnośnie urwiłapek i niespodzianek- stanowisko Forum jest oczywistą oczywistością. Dodatkowo liczymy ( nie tylko my ) na zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy.Dodanie/usunięcie Działów nie leży w możliwościach moderatorów.Ostatnie- moderatorzy, wbrew Twojemu mniemaniu, często słuchają głosu ludu". Co nie zmienia faktu, że zdarza się, że działamy ( i Forum również ) tak jak nam wygodniej :-)Pozdrawiam.
fuks_ag Napisano 18 Maj 2011 Autor Napisano 18 Maj 2011 Ludzie!!!!!!!!!! wreszcie mi wytłumaczyliście łopatologicznie jak się sprawy mają.Chwała wam za to. Uprzejma prośba- zamknijcie temat:)Bez ironii pozdrawiam serdecznie.
jacek1962 Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Yeti-teraz piszę poważnie,jak widzisz ja się reformuję,nie zakładam /staram się/nowych wątków,tylko wszystko pcham do jednego.Z drugiej strony jeśli pewne wątki są za długie to po prostu Wy powinniście je zamknąć i otworzyć cz2 lub autor powinien sam to zrobić.Na koniec sprawa ostatnia i najważniejsza dziś to moja propozycja jak zwykle do odrzucenia,jeżeli wątek jest okazjonalny lub np starszy jak...lat wywalać do kosza.I nieważne czy jest mój czy też twój.Dziś o wszystkim decyduje rynek,nie ma odwiedzin to out.Co do sprawy tematyki morskiej,myślę że sprawa jest Warta uwagi, dlaczego?warto zaglądnąć do prasy militarystycznej.Ale zgadzam się z tobą to decyzja właściciela,ja już proponowałem,,rozparcelujcie książkę film video do poszczególnych działów i nikt na tym nie straci a poszczególne działy zyskają.Jest wiosna czas porządków,na forum też.Ale to tylko propozycja.Pozdrawiam
mac Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Jacek1962. Nie myl forum historycznego z rynkiem !! Stare i długie wątki mogą zawierać coś czego potrzebujesz i możesz uzyskać z wyszukiwarki.
tyfus Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 drugiej strony jeśli pewne wątki są za długie to po prostu Wy powinniście je zamknąć i otworzyć cz2 lub autor powinien sam to zrobić."najczęściej autor sam zakłada drugą część. Nie widzę potrzeby zamykania takich wątków (oprócz tych durnych, bezsensownych itp) - ponieważ jak się pojawią jakieś nowe informacje, to w jaki sposób zostaną dodane ? Na zasadzie nowego wątku ze sznurkiem do starego ? bez sensu, jeszcze większy bajzel się zacznie robić.Na koniec sprawa ostatnia i najważniejsza dziś to moja propozycja jak zwykle do odrzucenia,jeżeli wątek jest okazjonalny lub np starszy jak...lat wywalać do kosza.Dziś o wszystkim decyduje rynek,nie ma odwiedzin to out"Też nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy tak robić.Nikt nie zgłaszał z administracji Forum, że serwer puchnie. Poza tym, forum stanowi bazę informacji i danych potrzebnych do ID i nie tylko - jaki wynik dałaby wyszukiwarka forumowa w przypadku poszukiwań jakiegoś info ?wiele razy już się tak zdarzyło, że został odgrzany kilkuletni wątek - pojawiły się naowe dane i przedmiot został zidentyfikowany (akurat na ID najczęściej się to zdarza).-pozdro-
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.