zancus Napisano 4 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Od 10. marca br. obowiązują nowe przepisy dotyczące broni ale jakoś nie widzę żeby Koledzy je komentowali.Są chętni do wyrażenia swojego zdania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 A co?Już można pepeszkę nosić legalnie?Na ramieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zancus oświeć nas tymi nowymi przepisami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Coś się zmieniło? Nie odczułem tych zmian.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro20 Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 podobno można juz posiadac legalnie replike broni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 jedyna konkretna ustawa którą podpisał prezydent,myślę że będzie respektowana przez władze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Nic z tego, moi Panowie. Sami musicie dotrzeć do zmian. A w brew pozorom zmiany są duże i dla policji niewygodne. Ale sza..., bo się środowisko dowie i będzie kaszana. Do roboty i czytania. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Porzuciłby ktoś literaturkę jak wygląda teraz staranie się o broń jedynie do celów kolekcjonerskich ( nie sprawną) Czytam te wszystkie fora i są jedynie wzmianki o broni sportowej lub kolekcjonerskiej jednak sprawnej a niestety to nie te same pozwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Dno kompletne. Pozwolenia na broń níe uzyska między innymi ten kto popełníł przestępstwo w komunikacji w stanie nietrzeźwości i został za to skazany prawomocnym wyrokiem sądu. Panowie a ilu wśród nas tylko jest takich którzy na rowerku jechali po paru browarkach i zostali na tym przyłapani? A w całej Polsce?Cała masa! Sprytny zapis żeby połowę narodu z marszu bozbawić dostępu do broni.Tak w skrócie,rekonstruktorzy którzy jeździli po browarkach í byli skazani też nie będą mogli mieć broni do celów r.h. bo mowa o broni ogółem w ustawie a raczej o pozwoleniu na nią. I to ma być ta szałowa ustawa? Stara była o niebo lepsza. Kto to napisał? Co ma podchmielony rowerzysta do pistoletu? Taka debílna ustawa jak debile którzy ją skonstruowali i głosowali za nią. Pomijam ciemnote która wybiera takich frajerów. Jaki narodek takie prawo-głupie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Nemo Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Stara za jazde po pijaku czy prowadzenie lodzi po pijaku tez zabierala pozwolenie na bron. Uznajac ze czlowiek ktory narusza prawo nie powinien miec broni.Ja nie jestem milosnikiem Ustaw o BiA, ale w tym wypadku to ja nawet rozumiem. Wyrok nie jest wieczny i z czasem ulega zatarciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 W starej nie widziałem wyszczególnionych przestępstw komunikacyjnych,w tej wyraźnie pisze.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Ktoś kto nie potrafi przeczytać i zrozumieć Ustawy o BiA nie powinien mieć broni. To chyba świadczy o problemach z rozumem takiej osoby.Art. 16. 1. Osoba, która występuje z podaniem o wydanie pozwolenia na broń, jest obowiązana zdać egzamin przed komisją powołaną przez właściwy organ Policji ze znajomości przepisów dotyczących posiadania i używania danej broni oraz z umiejętności posługiwania się tą bronią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Kol. karabin ktoś kto wsiada za kółko po pijaku powinien odpowiadać jak za usiłowanie zabójstwa z zamiarem ewentualnym, także nasze unormowania i tak są w miarę łagodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 @a.korbaczewski .UoBiARozdział 2Zasady i warunki wydawania ,cofania pozwoleń na broń,rejestracji broni oraz dysponowania bronią i amunicją.ART.151. POZWOLENIA NA BROŃ NIE WYDAJE SIĘ OSOBOM:....6)stanowiącym zagrożenie dla siebie,porządku lub bezpieczeństwa publícznego.a) skazanym prawomocnym orzeczeniem sądu za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarboweb) skazanym prawomocnym orzeczeniem sądu za NIEUMYŚLNE przestępstwo:-przeciwko życiu i zdrowiu,-przeciwko BEZPIECZEŃSTWU W KOMUNIKACJI POPEŁNIONE W STANIE NIETRZEŹWOŚCI LUB POD WPŁYWEM ŚRODKA ODURZAJĄCEGO albo gdy sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia.Jak powyższe wskazuje to ty masz problem z rozumem i dokształć się chłopaku zanim następnym razem wyślesz post z dyrdymałami. Gdybyś czytał to byś wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Ekhm....A tak na argumenty a nie cechy osobnicze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 @zabi,masz 100% racji. Nie odbieraj mnie że bronię pijanych kierowców,nic z tych rzeczy. Za moją przyczyną już 2 delikwentów pożegnało się z kwitami.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Yeti,pragnę zauważyć że to @a.korbaczewski rozpoczął temat cech osobniczych-żeby potem nie było.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 swoje słowa kierowałem do tych co nie potrafią przeczytać ustawy i mają głupawe pytania jej dotyczące. Ja wiem co jest w tej ustawie i mam różne wątpliwości ale nie takie, czy osoba która nawalona jeździ rowerem jest osobą odpowiedzialną za swoje czyny. Ja po pijanemu nie robię takich rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 @a.korbaczewski, myślałem że nalatujesz na mnie,tak to odebrałem. Jeślí tak ma się sprawa to przepraszam. Co do pijaństwa to nie popieram jak już wcześniej pisałem jazdy na podwójnym gazie. Sam od dawna jestem wrogiem alkoholu i pijanych kierowców.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Złota myśl na dziś Przy tak szybko rosnących cenach paliwa za niedługo granat będzie tańszy od koktajlu mołotowa. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.