frytek12 Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 Dzisiaj kiedy chodziłem po polu z wykrywką podszedł policjant i zapytał mnie czy mam pozwolenie na chodzenie z wykrywaczem , powiedziałem że pytałem właściciela pola i mi pozwolił ,a on na to że musze mieć zezwolenie ,zapytałem jakie zezwolenie a on że od regionalnego konserwatora zabytków zdziwiłem sie i mówie że nie a on poradził po dobroci żebym sie postarał bo mi będzie musiał zabrać wykrywacz i poszedł.Co o tym mam myśleć czy faktycznie potrzebne jest zez. na chodzenie z wykrywką ?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Bądź łaskaw poszukać na Forum- na samym Głównym jest kilka wątków podobnej tematyce poświęconych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytek12 Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 prosze podaj link bo ja nic nie znalazłem pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 W tle http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=671239#1065940http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=650147#859433http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=653833#860025http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=654237#868592http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=662638#1067162http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=683736#1205165 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664839#987235http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=657346#900016jest informacja.Mam lenia ( mniejszego niż Ty ) i dalej szukać nie będę.PS Na Forum jest szukajka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Policjant był w mundurze?Przedstawił się?Jeśli tak to co on robił na polu?Podaj więcej szczegółów.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajemniczy Daun Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Śmigać z wykrywaczem sobie możesz, inna sprawa jeżeli chodzi o kopanie...:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 kopać też możesz, tylko pamiętaj że szukasz kluczyków od samochodu, albo obrączki ciotki i tego się trzymaj:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 a co zrobić jak już w plecaku jest parę fantów?? prosze pana szukałem tych kluczyków pół metra w ziemi:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 to już mniej fajnie, chociaż nie wiem do końca, czy na terenie prywatnym (pole) mogę zaglądać do plecaka- obstawiałbym że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Powoli się biorą za nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 No cóż , takie prawo i taki nasz kochany kraj.Ja zamierzam zabierać ze sobą kserówkę zaleceń dot. współpracy z poszukiwaczami i przepisy dot. zakazu poszukiwań na stanowiskach archeo... ,a na takich przecież nie będę łazić.Wiem, to może być mało- zobaczy się w praniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Sorki,że piszę na raty- ale jest jeszcze dział: prawo, wyświetla się u góry.Nie będzie lekko, jak przyjdzie co do czego, ale kto powiedział ,że taki kontrolujący będzie miał większą wiedzę? A my jako kraj będący w Unii;dlaczego nie możemy wprowadzić w tej dziedzinie np.prawa angielskiego?W wielu innych tematach politycy i rządzący , wprowadzając regulacje będące po ich myśli - powołują się przecież na prawo w innych , europejskich krajach...To dlaczego tu jest tak ciężko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Dariusz-''To dziki kraj'słowa jednego posła wiodącej partii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 w tym ''dzikim'' kraju jest coś czego nie ma nikt na swiecie - nieogrodzone,ogólnodostępne Lasy Państwowe.Ja pierniczę prawo angielskie, gdzie każde pole jest otoczone murem a jak się go przeskoczy to od razu wylatuje koleś z dubeltówką.nie jest źle, nie marudzić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Trudno Polakom nie marudzić, wszakże to nasza narodowa specjalność.Co to by się działo, gdyby ogrodzili lasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 byłoby w nich mniej smieci:)My i taik przez mur byśmy przeszli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 sza.manNie rozumiemy się?Mnie nie chodzi o grodzenie lasów, lecz stosunek tegoż prawa angielskiego do poszukiwaczy.I faktu ,że jak już coś znajdziesz np. na polu rolnika to macie tego fanta do podziału na dwóch.Owszem państwo ma prawo pierwokupu, ale po cenach rynkowych - a nie wypycha się jakimś iluzorycznym dyplomem itp. I żaden z Was nie odpowiada karnie,chyba ,że lata się nocami po oznaczonych stanowiskach archeo...Ale masz prawo myśleć inaczej - a i ja nie muszę się z Tobą zgadzać.pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Zgadzam się natomiast z Tobą w kwesti lasów.Tego nikt nie ma i oby tak pozostało.Tu ok. masz rację.hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Śmieszy mnie to zachłyśnięcie" angielskim prawem... Po stokroć wolę nasze polskie warunki, gdzie oprócz poszukiwań dochodzi jeszcze ta niezwykle intrygująca nutka działania wbrew prawu. Cudownie jest i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 No cóż kolego Eastlegion, nie bedę tego komentował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 A po cóż komentować?Jest jak jest i trzeba się jakoś odnaleźć w rzeczywistości.Mamy takie hobby a nie inne i trzeba się pogodzić z tym, że jest nielegalne. Ot co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 O faktach nie będę dyskutował tj. takie mamy hobby - to jest fakt. Wkurza mnie natomiast to,że wielu z nas mając więcej niż 17 lat ,może być ganianych po polach przez nadgorliwego stróża porządku publicznego, itp.- patrz początek dyskusji.Dlatego jestem za sensownym uregulowaniem tematu, stąd powoływanie się na Anglię, gdzie byłem - krótko , ale byłem.A to ,że moje chcenie" nic tu nie pomoże - bo jak nasi już coś wymyślą to tylko na gorsze...Eastlegion, ja wolałbym mimo wszystko spokój i skupiennie się- jak powiedziałeś na hobby,na poszukiwaniach-a nie na tym co zawiera drugi człon Twojej wypowiedzi.Powodzenia, mimo wszystko !Darek B-ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saku39 Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Co daje zezwolenie? Trzeba prowadzić rejestr? A co ze znalezionymi drobiazgami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 o, kolega powrócił na to plugawe forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.