aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Pozwolę sobie wrzucić tutaj moje eksperymenty z autolizą.Mile widziane są uwagi i podpowiedzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Zacząłem od magazynka do browninga,był w takim stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Po dwóch dniach moczenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Przejechany szczotą drucianą na wiertarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 j/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 I pomalowany parafiną rozpuszczoną w benzynie ekstrakcyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 j/w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Dla mnie super! Też jestem zwolennikiem tej metody przy zjedzonych rdzą fantach ,gdy szczaw nie daje rady i nie ma perspektywy na uratowanie farby,oksydy czy kalek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 A dzisiaj nastawiłem liściaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Owinięty aluminiowym drutem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Już w kąpieli,teraz trzeba cierpliwie poczekać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Dodam jeszcze że z mojego punktu widzenia autoliza jest lepsza od elektrolizy ponieważ jest mniej kłopotliwa w obsłudze a efekty myślę są takie same.Pozdrawiam C.D.N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 ale czy nie za mało dałeś tego drutu aluminiowego? ktoś kiedyś pisał tutaj aby tych zwojów było bardzo dużo... ale czy to prawda to nie wiem?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Im więcej zwojów, tym szybciej zajdzie proces. A im szybciej, tym mniej dokładnie :)Sam używam autolizy i uważam, że to najlepsza metoda odrdzewiania. Nie rozumiem zwolenników elektrolizy - te wszystkie zasilacze, kable... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Nieźle wyszło tylko zapomniałeś kolego o taninie... Bez tego za jakiś czas i taki Ci to rudy zacznie żreć więc całą autolizę będziesz musiał powtórzyć.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 A tak przy okazji to skąd bierzesz drut aluminiowy? Również chciałbym wsadzić kilka rzeczy w autolizę ale jakoś nie mogę znaleźć nigdzie aluminiowego drutu. Czy ten się nada http://allegro.pl/kolorowy-drut-aluminiowy-aluminium-sr-2mm-dl-5m-i1480301663.html ? Ma 2 mm średnicy więc może był by ok?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Nie musi być drut. Mogą być paski aluminium albo folia spożywcza z tym , że foli dużo wychodzi. Moja mała podpowiedź (może się komuś przyda)- ja używam jako naczynia(?) rury PCV zaślepionej na końcu. Mam 3 o różnych średnicach-pozwala to zaoszczędzić na krecie. PANOWIE ZACZYNAJĄCY PRZYGODĘ Z AUTOLIZĄ!PAMIĘTAJCIE !ROZTWÓR GWAŁTOWNIE REAGUJE (UWAGA NA OCZY I SKÓRĘ) ORAZ WYDZIELA SIĘ WODÓR! Proponuję poczytać najpierw wątki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 A ten drut z Allegro za drogo. Lepiej Kolego Marcin 1984 kup blachę allu w markecie budowlanym. Taką do 1mm. Potem nożyczkami na paski. Łatwo się tnie, owija,na dużo starczy i tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 No z tą folią to raczej bez sensu bo sam kiedyś zużyłem 3 rolki na 1 małego fanta a efekt mizerny (rozpuściła się po kilkunastu minutach). Zakombinuję coś z tą blachą jak radzisz. Dzięki.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Od alu zdecydowanie lepszy jest cynk. Udać się trzeba do skupu złomu i kupić blache cynkową, tylko nie mylić z blachą ocynkowaną. Blache cynkową jeszcze łatwiej tnie się od alu. Reszta procedury taka sama. Elektroliza jest szybsza i to jej główna zaleta.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Autoliza też nie wymaga w zasadzie długiego moczenia. Wymierny efekt dla maga takiego jak w poście można uzyskać w ciągu godziny pod warunkiem użycia gorącej wody w kąpieli. Nie mówię tu o wrzątku, bo wtedy cała zawartość tanku wypłynie(wykipi w zadziwiającym tempie) a i krzywdę można zrobić sobie takim eksperymentem bo pryska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 Efekt końcowy operacji liściak" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro75 Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 Ocenę pozostawię szanownym kolegom i koleżankom.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.