sigis3 Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Tylko małe drobne ale. Stek pomówień, niedomówień i tendencyjnie dobranych i przedstawionych faktów trudno uznać za merytoryczny głos w jakiejkolwiek dyskusji. Też chciałbym, żeby dyskusja na forum Odkrywcy była na odpowiednim poziomie. Niestety, coraz bardziej to wszystko płynie w stronę logiki Radia Maryja, a argumenty" ad personam przemawiają chyba tylko do jego sympatykow.. Może czas zamknąć wątek, jeszcze chwila, a będzie nadawał się tylko do dołka.http://pl.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 A ja złośliwie ( sam przyznam ), ale zgodnie ze stosowaną logiką, zapytam.Dante- jak Ty masz sumienie współpracownika SB cytować? :-)PS Dante- a Ty masz jakąś informację, że Centralna Komisja ds Tytułów Naukowych nadała Nowakowi przedrostek prof.?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:57 06-03-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Proponuję nie brnąć w oceny dorobku J.R.Nowaka. Już samo użycie takiego argumentu jest wystarczająco żenujące, a ludzi myślących to tylko obraża, o czym tu dalej dyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Po tych latach spędzonych na forum "Odkrywcy i dyskusjach z niektórymi userami, całkowicie zgadzam się z Panem Profesorem. Tu i teraz, nienawiść niektórych jest porażająca. Az strach pomyśleć, co potrafiliby zrobić w czasach wojny..."Święte słowa AKMS.Zapomniałeś tylko o kolekcjonerach wzajemnie się pod...jących! Trochę siedziałem za granicą w warunkach stresu,zagrożenia i stwierdzam w 100% że Polacy to mendy,szuje i pod...acze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Obiegając od tematu???:)http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090411/REPORTAZ/204465726 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz.01 Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Lekko Im w tych czasach nie było... (donosicielstwo i kolaboracja) - co jest prawą tak oczywistą,że nawet szkoda o tym dyskutować!I nie ma co krytykować autora tych słów, że bał się bardziej Polaków, którzy z zawiści czy też z chęci zysku donosili Niemcom na rodaków... tak było i tak się ludzie wówczas zachowywali (napewno nie wszyscy-to też prawda).A teraz ,choć nie ma nad nami okupanta - czy jest lepiej?Nie donosimy na siebie do różnych instytucji, w różnych zamiarach, a niekiedy tylko dlatego aby popatrzeć jak blizniemu powinęła się noga ?Tacy już my Polacy jesteśmy ... i też nie wszyscy-oczywiście! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Kolego dariusz.01 jeśli jeszcze mógł byś wymienić tych jak to napisałeś iewszystkich", pnieważ twój przedmówca marcjew kategorycznie stwierdził, że jednak wszyscy i to w 100%... Nie wiem czy wlicza w to siebie i swą rodzinę i czy jest lub czuje się Polakiem???Jeśli masz jakieś niezbite dowody, że jednak trafiały się uczciwe wyjątki w polskim społeczeństwie, to zamieść je na forum inaczej nikt ci nie uwierzy. Jak na razie bez rzetelnych dowodów popierających twoją ryzykowną tezę, że i tacy się zdarzali pachnie to pisowskim, rydzykowym, prawdziwo- patriotycznym, szowinistycznym bełkotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Wychodząc od szczegółu do ogółu, uprzejmie donoszę, że nie donoszę ( moja rodzina też ). Może awansem, ale śmiem twierdzić, że Ty również nie strzelasz z ucha" ( no, może czasem jakiś mały donosik ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Yeti więcej konkretów: do kogo wypowiedź, o czym wypowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Takie zamieszanie między Marcjewem a Dariuszem, odpowiadając na Twoje pytanie.Tyle, że co to wszystko ( tak od trzech dni ) ma wspólnego ze wspomnieniami" Bartoszewskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 To może ja coś w ten deseń ,, wszędzie są ludzie i ludziska'' a czasami trafiają się zwierzęta Yeti te animalsy to nie do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Wiem ze sie powtarzam ale....Ludzie byli w wiekszosci normalni. W danej sytuacji zachowali sie tak jak mozna przypuszczac. Byly oczywiscie wyjatki w ta i druga strone. I nie ma zupelnie po co temu zaprzeczac. Ale za dana sytuacje, za system ktory nie tylko ze nie karal za przestepstwa lecz wrecz przeciwnie za nie wynagradzal i entuzjastycznie w nich wspoldzialal, odpowiedzialna jest wladza i tylko wladza. A wladza nie byla ani suwerennie polska ani zydowska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 Ciekawe czy Czechów też się czepiają jak nas ostatnio...http://www.ina.fr/histoire-et-conflits/seconde-guerre-mondiale/video/AFE85000924/les-funerailles-du-general-des-ss-heydrich.fr.htmlMałe uroczystości poparcia w Pradze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 ˝Pamiętajcie, drogie dziatki, Nie żartować z ojca, matki, Bo paraliż postępowy Najzacniejsze trafia głowy.˝ tak mi się przypomniało na okoliczność, z T.B.Zeleńskiego,a szkoda bo Pan Bartoszewski był kiedyś niegłupim człowiekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 W mojej miejscowości zaraz po wojnie wyszła dość nieprzyjemna sprawa: Pewna rodzina w czasie okupacji zamordowała swoją chorą umysłowo córkę mająca 20 parę lat. Spytacie dlaczego? Przecież opiekowano się nią przez długi czas i nikomu jej ułomność nie przeszkadzała. Odpowiedź jest prosta: Rodzina owa zajmowała się nielegalnym ubojem świń i jej członkowie obawiali się, że ich siostra i córka może powiedzieć to... nie, nie Niemcom, których tam widywano bardzo rzadko ale sąsiadom, Polakom...Cała ta powyższa dyskusja choć jałowa jest jednak ciekawa ze względu na możliwość zapoznania się (nie ostatni raz) z poglądami i stanem umysłu Polaków. Obrazuje też mądrość ludową: Słowo wróbelkiem wylata, a powraca wołem", które to powiedzenie niestety pozostanie na zawsze aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 I racja Korowiow z jednym ale. Nie robmy z siebie jakiegos narodu wybranego w ta czy w tamta strone. Zapoznajemy sie nie z pogladami i stanem umyslowym Polakow lecz po prostu ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 8 Marzec 2011 Autor Share Napisano 8 Marzec 2011 korowiow;))) zajmowali się ubojem świń... przemysłowo? Musieli być bogaci.... Nie wiem jak była upośledzona ofiara- ale jeśli umysłowo to pewnie by jej nikt nie uwierzył... Jeśli zajmowali się jak piszesz ubojem to chyba chcieli na tym zarobić więc nie tylko córka wiedziała... Już pisałeś, że w kwietniu przez lód po rzece uciekali Niemcy przed Polakami...Niedługo napiszesz coś o polskich przywarach i polskiej historii na podstawie braci Grimm.Daj sobie na wstrzymanie i nie ośmieszaj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 Dawno temu von Moltke wyrazil opinie o naszym narodzie , z czym z perspektywy czasu i odleglosci calkowicie sie zgadzam, Martianie , ksiego madrosci wiesz o co mi chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Zalewa mnie czerwona, jak ktos cytuje wrogow Polski i Polakow - np: Bismarcka - ze stwierdzeniem, ze mial racje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 A nie mial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Marian, byłeś, widziałeś?Zapewne tak skoro wypowiadasz się z taką pewnością, o fakcie który opisałem i znasz te wydarzenia z pewnością lepiej od ich uczestników.Mesdames et Messieurs!Toczącym spory na powyższy i podobne tematy nie chodzi o fakty, nie o to co się powiedziało ale KTO to powiedział i to właśnie powoduje narodowe bicie piany przez prawdziwych Polaków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 9 Marzec 2011 Autor Share Napisano 9 Marzec 2011 Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą." Widocznie Bismarck miał na myśli, że w Polsce są ludzie takiego pokroju jak cairo i krowi...Krowi ja stosuję logikę której w twoim myśleniu zupełnie brak... Widać Polacy już przed wojną się bali donosów bo podobne historię się zdarzały... W innych państwach również. Rozumie, że niestrudzenie i heroicznie z zapałem niezrównanym chcesz dyskredytować i oczerniać naród polski, ale jak na razie to się kompromitujesz... Wsiestań się wydurniać z tym francuskim i stwierdzeniami o prawdziwych Polakach, bo bull shity wstawiasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Marian, ech Marian :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Panie i Panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 cairo ale Ci się dostało za Moltkego :)Dziwne bo pozytywnie powołuje się na niego zalecając zapoznanie się z jego książką O Polsce" gwiazda naszego firmamentu naukowego prof. dr hab. Jerzy Robert Nowak. Dla wnikliwych link:http://www.rodaknet.com/rp_nowak_czytelnia_alarm_dla_polski3.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.