bjar_1 Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Bo czwórek na świecie jest tak na pułk pancerny SS".LOL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Tyle że ratowanie zabytków chyba jest obowiązkiem muzeum i rzeszy innych ludzi a nie społeczeństwa. Do tego zostały powołane takie instytucje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 cyt Jacek 1962 (Panowie a ile dacie ze swojej kieszeni na renowację tego ,,zabytku,,.) wydaje mi sie ,że ja płacę wystarczajaco duzo podatków tych ukrytych i tych pobieranych co miesiąc od kazdego zrobionego grosza ! dlaczego mam dokładac z wlasnej kieszeni jeszcze raz do tego co juz dołozyłem - moze nalezało by sie skupić na tym w jaki sposób te pieniądze którymi dysponuje muzeum są wydawane (kiedys kolega ktory pracuje w takim gniocie zwanym muzeum opowiadał ,że zakupiomo za prawie 12 tyś 2 komplety alu felg do samochodu osobowego na stan muzeum - mimo że muzeum nie miało na stanie samochodu osobowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Może dyrektor miał....Jacek nie mieszka w Polsce dlatego nasza rzeczywistość zna tylko z opowiadań (nie całkiem prawdziwą). Co zresztą można wywnioskować po ostatnich jego postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Nie tylko w tym wątku zresztą.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollaff Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 To po jakiego czorta istnieją te placówki skoro nic w nich nie mozna zrobić??? Jacek wspomniał o Rosi, Stugu, Lufciku - można??? tam jakoś dali rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Jacek1962 , - ja bardzo chętnie wesprę to Muzeum, nie ma problemu, na renowację Sztuga też się dorzuciłem. Ale tam była tak inicjatywa, była oficjalna zbiórka, remont trwał !Ale MOB dotychczas z taką prośbą nie wystąpił (?) i o rozpoczęciu remontu nie słychać. Czekam tylko oficjalnej informacji na ich stronie o zbiórce i jest OK. Nie będę jednak im ciężko zarobionych pieniędzy na siłe wpychał, jak nie mam gwarancji na co pójdą ! Może za 5 lat nadal nie ruszą z robotą ? Zapraszam do zabrania głosu reprezentantów MOB. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Temat wałkowany na forum nie raz.. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=652965#854312 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Inna sprawa że poinformujesz muzeum gdzie jest np pancerny wrak i ci nawet nie podziękuja. Albo nie ma kasy na wyciagnięcie. Dlatego też wielu z poszukiwaczy wogóle nie informuje muzeów że coś gdzieś jest bo istnieje ryzyko, zaginięcia tego co siedzi w ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Znalazłem jeszcze jedną fotkę z D... strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollaff Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 a ja mam taka fotke, to chyba ta sama blacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Jak widać na załączonych obrazkach... na drugim zdjęciu nie ma lewego mocowania koła napinającego... Za to na drugim wyżej jest hak, a na pierwszym nie ma go. Bardzo dziwne troszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaki Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Myślałem, że mam zdjęcie z tylną blachą w swoich zasobach ale niestety nie mam. Jak zawinę do muzeum to specjalnie zrobię i wstawię. Mocowania kół napinających gąsienice to repliki. Nie wiem czy tej blachy nie zamontowano bardziej z tego powodu żeby dzieciaki odwiedzające muzeum nie skakały po czołgu niż z prac rekonstrukcyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek-stg Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Te elementy najzwyczajniej w świecie byly w trakcie renowacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 Witam . Temat powraca jak bumerang . Tylu osobom na forum nie jest obojętny los tych ( przyznaję ) nieco zapomnianych eksponatów .Bardzo krzepiąca wiadomość . W takim razie może zorganizujcie się , skontaktujcie z muzeum ... kto wie może przyjmą waszą pomoc ?Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Dziś z kolegą vis1939 wybraliśmy się na wycieczkę do MOB.Tył 4ki na dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 No i trzeba uczciwie i obiektywnie przyznać że coś się w MOB dzieje.Nowe budynki,teren trochę uporządkowali.Ale jeszcze sporo do zrobienia.Tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Cieszy oko , że coś drgnęło z panzerem, ale można by było przykryć jakimś brezentem , bo szkoda pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Pomijając cóż poeta miał na myśli,instalując tą płytę do reszty kadłuba,która wygląda gorzej niż po wydobyciu i nie doczekała się nawet namiastki konserwacji - jest postęp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Tutaj już niedługo będzie można z powodzeniem zbierać grzyby i borówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Panowie, a może by tak wystosować odpowiednie pismo do dyrekcji MOB,w kilka osób zebrać się w ciepły dzień, kupić farbę itp i chociaż powierzchownie zakonserwować tego stuga.Zawsze to by było coś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.