bjar_1 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Bo czwórek na świecie jest tak na pułk pancerny SS".LOL.
Slajmi130 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Tyle że ratowanie zabytków chyba jest obowiązkiem muzeum i rzeszy innych ludzi a nie społeczeństwa. Do tego zostały powołane takie instytucje.
Radek.s Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 cyt Jacek 1962 (Panowie a ile dacie ze swojej kieszeni na renowację tego ,,zabytku,,.) wydaje mi sie ,że ja płacę wystarczajaco duzo podatków tych ukrytych i tych pobieranych co miesiąc od kazdego zrobionego grosza ! dlaczego mam dokładac z wlasnej kieszeni jeszcze raz do tego co juz dołozyłem - moze nalezało by sie skupić na tym w jaki sposób te pieniądze którymi dysponuje muzeum są wydawane (kiedys kolega ktory pracuje w takim gniocie zwanym muzeum opowiadał ,że zakupiomo za prawie 12 tyś 2 komplety alu felg do samochodu osobowego na stan muzeum - mimo że muzeum nie miało na stanie samochodu osobowego)
woytas Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Może dyrektor miał....Jacek nie mieszka w Polsce dlatego nasza rzeczywistość zna tylko z opowiadań (nie całkiem prawdziwą). Co zresztą można wywnioskować po ostatnich jego postach.
ollaff Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 To po jakiego czorta istnieją te placówki skoro nic w nich nie mozna zrobić??? Jacek wspomniał o Rosi, Stugu, Lufciku - można??? tam jakoś dali rade.
skyluke Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Jacek1962 , - ja bardzo chętnie wesprę to Muzeum, nie ma problemu, na renowację Sztuga też się dorzuciłem. Ale tam była tak inicjatywa, była oficjalna zbiórka, remont trwał !Ale MOB dotychczas z taką prośbą nie wystąpił (?) i o rozpoczęciu remontu nie słychać. Czekam tylko oficjalnej informacji na ich stronie o zbiórce i jest OK. Nie będę jednak im ciężko zarobionych pieniędzy na siłe wpychał, jak nie mam gwarancji na co pójdą ! Może za 5 lat nadal nie ruszą z robotą ? Zapraszam do zabrania głosu reprezentantów MOB. ??
Nadwojciech Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Temat wałkowany na forum nie raz.. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=652965#854312
Slajmi130 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Inna sprawa że poinformujesz muzeum gdzie jest np pancerny wrak i ci nawet nie podziękuja. Albo nie ma kasy na wyciagnięcie. Dlatego też wielu z poszukiwaczy wogóle nie informuje muzeów że coś gdzieś jest bo istnieje ryzyko, zaginięcia tego co siedzi w ziemi.
Nadwojciech Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Znalazłem jeszcze jedną fotkę z D... strony.
Cronos Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Jak widać na załączonych obrazkach... na drugim zdjęciu nie ma lewego mocowania koła napinającego... Za to na drugim wyżej jest hak, a na pierwszym nie ma go. Bardzo dziwne troszkę.
khaki Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Myślałem, że mam zdjęcie z tylną blachą w swoich zasobach ale niestety nie mam. Jak zawinę do muzeum to specjalnie zrobię i wstawię. Mocowania kół napinających gąsienice to repliki. Nie wiem czy tej blachy nie zamontowano bardziej z tego powodu żeby dzieciaki odwiedzające muzeum nie skakały po czołgu niż z prac rekonstrukcyjnych.
piotrek-stg Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Te elementy najzwyczajniej w świecie byly w trakcie renowacji.
satron1200 Napisano 2 Marzec 2011 Napisano 2 Marzec 2011 Witam . Temat powraca jak bumerang . Tylu osobom na forum nie jest obojętny los tych ( przyznaję ) nieco zapomnianych eksponatów .Bardzo krzepiąca wiadomość . W takim razie może zorganizujcie się , skontaktujcie z muzeum ... kto wie może przyjmą waszą pomoc ?Pozdrawiam .
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Dziś z kolegą vis1939 wybraliśmy się na wycieczkę do MOB.Tył 4ki na dziś.
Nadwojciech Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 No i trzeba uczciwie i obiektywnie przyznać że coś się w MOB dzieje.Nowe budynki,teren trochę uporządkowali.Ale jeszcze sporo do zrobienia.Tak trzymać.
zyg-zag Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Cieszy oko , że coś drgnęło z panzerem, ale można by było przykryć jakimś brezentem , bo szkoda pracy.
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Pomijając cóż poeta miał na myśli,instalując tą płytę do reszty kadłuba,która wygląda gorzej niż po wydobyciu i nie doczekała się nawet namiastki konserwacji - jest postęp...
vis1939 Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Tutaj już niedługo będzie można z powodzeniem zbierać grzyby i borówki.
Thomson. Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Panowie, a może by tak wystosować odpowiednie pismo do dyrekcji MOB,w kilka osób zebrać się w ciepły dzień, kupić farbę itp i chociaż powierzchownie zakonserwować tego stuga.Zawsze to by było coś. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.