Skocz do zawartości

Panzer IV z MOB co z nim dalej sie dzieje?

Razzzz85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
cyt Jacek 1962 (Panowie a ile dacie ze swojej kieszeni na renowację tego ,,zabytku,,.)
wydaje mi sie ,że ja płacę wystarczajaco duzo podatków tych ukrytych i tych pobieranych co miesiąc od kazdego zrobionego grosza ! dlaczego mam dokładac z wlasnej kieszeni jeszcze raz do tego co juz dołozyłem - moze nalezało by sie skupić na tym w jaki sposób te pieniądze którymi dysponuje muzeum są wydawane
(kiedys kolega ktory pracuje w takim gniocie zwanym muzeum opowiadał ,że zakupiomo za prawie 12 tyś 2 komplety alu felg do samochodu osobowego na stan muzeum - mimo że muzeum nie miało na stanie samochodu osobowego)

Jacek1962 , - ja bardzo chętnie wesprę to Muzeum, nie ma problemu, na renowację Sztuga też się dorzuciłem.
Ale tam była tak inicjatywa, była oficjalna zbiórka, remont trwał !
Ale MOB dotychczas z taką prośbą nie wystąpił (?) i o rozpoczęciu remontu nie słychać. Czekam tylko oficjalnej informacji na ich stronie o zbiórce i jest OK.
Nie będę jednak im ciężko zarobionych pieniędzy na siłe wpychał, jak nie mam gwarancji na co pójdą ! Może za 5 lat nadal nie ruszą z robotą ?

Zapraszam do zabrania głosu reprezentantów MOB. ??

Inna sprawa że poinformujesz muzeum gdzie jest np pancerny wrak i ci nawet nie podziękuja. Albo nie ma kasy na wyciagnięcie. Dlatego też wielu z poszukiwaczy wogóle nie informuje muzeów że coś gdzieś jest bo istnieje ryzyko, zaginięcia tego co siedzi w ziemi.

Myślałem, że mam zdjęcie z tylną blachą w swoich zasobach ale niestety nie mam. Jak zawinę do muzeum to specjalnie zrobię i wstawię. Mocowania kół napinających gąsienice to repliki.
Nie wiem czy tej blachy nie zamontowano bardziej z tego powodu żeby dzieciaki odwiedzające muzeum nie skakały po czołgu niż z prac rekonstrukcyjnych.

Witam . Temat powraca jak bumerang . Tylu osobom na forum nie jest obojętny los tych ( przyznaję ) nieco zapomnianych eksponatów .Bardzo krzepiąca wiadomość . W takim razie może zorganizujcie się , skontaktujcie z muzeum ... kto wie może przyjmą waszą pomoc ?

Pozdrawiam .

• 2 weeks later...
Panowie, a może by tak wystosować odpowiednie pismo do dyrekcji MOB,w kilka osób zebrać się w ciepły dzień, kupić farbę itp i chociaż powierzchownie zakonserwować tego stuga.
Zawsze to by było coś.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie