Skocz do zawartości

Wrocławskie T-34 rozpoczęły strzelanie

wilcz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No to ladnie :D hehe przeroslo moje najsmielsze oczekiwania. Osobiscie wolalem je przed emontem".

Swoja droga nie chce zrobic off topa ale ciekawi mnie bo bedac tam kiedys zauwazylem ze temu dolnemu odpada jakby dolna płyta" przez bardzo dlugi okres czasu podparta byla jakims klockiem". Nie chce tutaj siać bajek i herezji ale kiedys w jakiejs gazecia przypuszczalnie Wieczorze Wroc.. przeczytalem ze owe T34 umieszczono tam w kawalkach a wszystko klejono w calosc za pomoca jakichs klejow czy zywicy dokonca nie pamietam więc nie chce tworzyc wiecej bajek dookola tych czołgów jedyne co sprawia ze troszke w to wierze to to ze naprawde dlugi czas dolna plyta byla podparta ale nie na tyle by nie bylo przeswitu. Czy ktorys z panow ma na ten temat informacje?

Jeden podobno mial bardzo ciekawy szlak bojowy od kurska az po niemieckie breslau a jeszcze w innym albo w tym samym w epoce PRL dzialala jakas radiostacjka podziemia. Ile w tym prawdy ? cChyba sie nie doqwiemy natomiast odnosnie tego klejenia jezeli nie zasmiece rto prosze o weryfikacje.
Napisano
A mi sie to jakos tam podoba, przynajmniej efekt niesamowity jak na tym foto, wszedzie szaro snieg, a tu dwa zielence i jeszcze z ogniem:).
A co do odpadajacej plyty -pewno nie naprawili, widze ze tego z prawej co mial otwarty wlaz kierowcy nadal ma otwarty, wiec tylko je pomalowali nic nie robili chyba, i plyta pewno nadal wisi. Z drugiej strony to ciekawie mial ten co od spodu malowal, ciasno, farba w oczy i jeszcze zagrozenie ze tyle rozpadajacej stali nad nim wisi, podziwiam.
A to cos w lufie to z drewna? I chyba jest tylko wetkniete. Pozdrawiam.
Napisano

Na uzasadnienie mojej opini dam 2 zdjecia. Niestety na nich nie widac tego co bylo widac na zywo z bliska. Zdjecia sa ze znanej chyba wszystkim strony hydralu. Czolg po lewej stronie. Z czasem z tego co widze po zdjeciach usterke chyba usunieto. Moze z tym klejeniem to bzdury ale jeszeli robil to spawacz to tez sie nie popisal bo watpie ze fabrycznie spawana plta tak by odchodzila

Napisano
Mam nadzieje ze widac odchodzaca czesc dolnej plyty tak jak bylo to widac na zywo i nie chodzi tu o dolny wlaz ktorego brakuje w czolgu po prawej stronie.
Napisano
Dopiero latem bede we Wroclawiu wiec to zobacze, a tak patrzac na fotki to raczej nie zostalo to zrobione, chyba nadal jest tam ten kolek podpierajacy dolna plyte. Tak jak pisalem nie zrobiono za wiele poza pomalowaniem. Widze ze klapa kierowcy uchylona byla w czolgu po prawej i nadal jest w takiej samej pozycji po emoncie", a w lewym wizjer jeden w tej klapie byl uchylony i nadal jest, wiec wnioskuje ze tylko pomalowano eksponaty i nic wiecej. A to ze byly w kawalkach, nie wiem niech osadza eksperci, ale jak tam kiedys bylem to doszlem do podobnego wnioku ze sa to czolgi z roznych poskladane. Braki w gasienicach, rozne kola, i wiele detali z roznych maszyn, wiec chyba to byl jakis demobil kiedys i z wrakow cztery poskladano i takie skorupki sobie stoja do dzis. Ale i tak sa fajne.
Napisano
stolyca zDolnego Śląska - miasto cudów wszelakich
aż się chyba przespaceruje zobaczyć te kwiaty paproci zanim znikną w mrokach historii :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie