mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 To może być bardzo pouczające dla wszystkich krzykaczy, którzy nie jeden raz lansowali twierdzenia o wyższości zachodniej tzw. wielkoprzemysłowej produkcji detektorów metali.Proszę wywołać Google Mapy. Wgrać sobie plugin do oglądania widoków i posprawdzać jak wyglądają siedziby gigantów" w produkcji światowej detektorystyki. Zwróćcie uwagę ile to firmowych i pracowniczych samochodów stoi na parkingach obok firmy. Zapewne nie raz zdziwicie się, bo widać pusty plac lub szczere pole. Naprawdę godną siedzibę ma tylko firma Garrett. Po tym co zobaczyłem, przestałem mieć kompleksy. Nasza najstarsza firma ARMAND pod względem siedziby i lokalizacji spokojnie plasuje się w środku światowej ligi. Ciekaw jestem Waszych wrażeń z googlowej wycieczki. PozdrawiamMrand
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Może miast wysyłać i zmuszać do działania, sam się pochwalisz :-)
mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Nie będzie żadnego chwalenia się, bo gdzież by tam. Jednak gdy człowiek duszy rupę, zwykle szerzej owierają mu się oczy. Mimo wszystko zachęcam.Mrand
karabin Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 A co ma pusty parking/pełny do wykrywacza??? Na ten przykład zapodam koledze takie coś. Budynki ZUS-u to wille a kasa pustkami świeci. Budynki,parkingi itp.o niczym nie świadczą.Dodam że nie mam zagranycznej wykrywki.pzdr.
mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Jeśli twoja odpowiedź o znaczeniu tego czy owego odnosi się wprost do mnie, to czuję się bardzo podniesiony na duchu :) Jednak nie to miałem na myśli. Zwóć uwagę jak bardzo świat wirtualny różni się od rzeczywistego, a detektory fizycznie wytwarza się jednak w świecie realnym.Mrand
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Taa...Znam potężną fabrykę, z pięknymi wielkimi halami, flotą służbowych aut, która od miesięcy nie płaci składek ZUS i przeciągają wszelkie płatności dla dostawców surowców. I z tej samej branży znam człowieka, który zatrudnia parę osób, jeździ średniej klasy samochodem osobowym, najładniejszy to ma magazyn, ale powyższą fabrykę od niechcenia by mógł kupić i nie bardzo zauważył by ruch na koncie ( ale mu się nie chce :-)I o czym to ma świadczyć?PS A i jedni, i drugi opierają się coraz mocniej na współpracy i surowcowej, i w gotowym wyrobie na Chinach...
Maćko Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Właśnie...podejrzewam że fabryki MD są NAJokazalsze..i pewnie wielki parking na rowery jest.Pozdro
Maćko Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 ps.ZUS-jak sama nazwa wskazuje to Zakład Utylizacji Szmalcu.
beaviso Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 No i Maćko celnie podsumował temat. Zresztą w rodzinnym kraju MD-ków masowo wytwarza się wiele komponentów, które dopiero w cywilizowanych krajach składane są do kupy - ale w niekoniecznie dużych obiektach, z niewielkimi magazynami, do tego parę biur do obsługi administracyjnej i dla inżynierow R&D. Wiele nie trzeba. To biznes niszowy.Garrett opiera wolumen produkcji głównie na masówce z serii ACE. Taki First Texas produkuje tanie i masowe modele (ex-Bounty Hunter) również poza swoimi macierzystymi obiektami - w Chinach (jak to zgrabnie ujął Dave Johnson - overseas"), a rzadsze i wyższe modele schodzą w taśm w USA, choć w oparciu o podzespoły montowane w Meksyku...M.
aro75 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 hehehe parking wyznacznikiem firmy dobre.A pod firmą Armand ile jest samochodów no i jakiej marki ?tak z ciekawości pytam bo wykrywacz chcę zmienić ;-)P.S Jestem posiadaczem polskiego wykrywacza znanej firmy ale teraz wiem że zrobiłem błąd bo przed kupnem nie sprawdziłem ile samochodów jest zaparkowanych na firmowym parkingu ;-)
mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Spodziewałem się trochę lżejszego podejścia do tematu, ale u nas jak to u nas, wszystko idzie starym utartym torem.Mrand
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Jakie ciężkie podejście?Ciekawe, czy parking pod fabryką Opla lub Fiata dowodzi, że są to najlepsze na świecie auta, a takie np Lamborgini to złom, bo pracownicy nie jeżdżą?Ja rozumiem Twój tok rozumowania, ale jakoś PR nie wyszedł.
VanWorden Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Ja też tak nie jestem do końca przekonany tym, że wielkość przekłada się na jakość. Może i fabryczki i biura są niewielkie, ale za to matketing i reklama potężne, a to w dzisiejszych czasach wydaje się być najważniejsze;-)Sam miałem przyjemność zwiedzać niedużą fabrykę firmy White's w Szkocji, za to z przemiłą załogą:http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer4/fabrykaWS.htmlPozdrawiamVW
mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Ja cofam ten sęk! Ja cofam wszystkie sęki na świecie!"Mrand
Motyk Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgadzam się z Mrandem.Wiele osób narzeka, że polskie wykrywacze są wytwarzane w gażach", a nie tak jak te zachodnie, we wielkich super fabrykach. A tu dupa, okazuje się że u nas wcale nie jest gorzej.Pozdrawiam, Motyk.
pawel888 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 No to ja proponuję zajrzeć w okolicę miejsca gdzie produkowany jest wykrywacz HS-3.Obejrzeć ile i jakie samochody stoją :)<pozdro
OGNISTY Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Witam.Wezcie pod uwage, ze niektore firmy pracuja na zasadzie kooperacji czyli wiekszosc podzespolow produkuje sie u partnerow a we wlasnej siedzibie elementy sa jedynie skladane i wcale nie potrzeba ogromnych przestrzeni aby funkcjonowac na wysokim poziomie.Wracam wlasnie z fabryki minelaba w Bandon gdyz chcialem kupic cewke do mojego quattro lecz okazalo sie, ze nie majatej o ktora mi chodzilo wiec kupilem sobie nowe sluchawki :)
pytajnick Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 ja też nie wiem do czego mrand zmierzałeś swoim postem , więc moze wytłumacz jak chłopu na miedzy" - bez urazy !Od kilku lat jestem użytkownikiem PI Nowaka - wiadomo gdzie ,jak i z czego produkowany :) jednak go cały czas mam i to nie tylko z sentymentu :) A to ze mam takze Spectre zamiast np MIDASA(z całym szacunkiem dla MIDASA ) czyni ze mnie krzykacza" lansującego Whitesa ??? Nie !Myśl techniczna i jakość wykonania zawsze się sama obroni bez względu na to gdzie jest wykonana !Powiem krótko .... mój wykrywacz może być wyprodukowany nawet w stodole , byle miał doskonałe parametry i był solidnie zrobiony z dobrej jakosci materiałów :)pozdropytajnick
madmax78 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Moim zdaniem konkluzja jest taka....że liczy się efekt końcowy.
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Inaczej- nie jest ważny pędzel, ważne jak się maluje.
karpik Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Ja też inaczej- o so choziii?Próby reklamy wykrywaczy tej firmy przez samego producenta i sporej ilości klonów jest żałosna i śmieszna za razem. Jest tak odkąd tu piszę. Czas może zatrudnić kogoś ogarniętego od reklamy.
mrand Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Ludzie drodzy. Ja po stokroć cofam ten sęk! Ja po stokroć cofam wszystkie sęki na świecie! Ja z góry cofam także wszystkie psy pogrzebane, jajniki, dupelki i bulgoty rasy nordyckiej i każdej innej! Wymiękłem.Mrand to nie ARMAND (którego przy okazji pozdrawiam).
karpik Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Ja również lubię stare kabarety:)Nowe też. Nie zrozumiałem przesłania, żartu??Siedziba w ercie jest:http://img94.imageshack.us/img94/8656/armando.pngJest inna, nowa? Chetnie zobacze zdjecia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.