Skocz do zawartości

Marzenie ściętej głowy

gronowianin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no kamerka termowizyjna albo georadar fajne maszynki ale nie na moją kieszeń niestety
też myślę że po deusie minelab i tesoro wyskoczy albo z nowymi wykrywaczami albo załadują starą elektronikę do nowej obudowy

ja to bym chciał
lekkość Deusa
wyważenie F75
stabilność tesoro
cewka explorera
możliwości etraca, V3

i będzie gitara
jak się ukaże biorę w ciemno
Napisano
VanWorden, owszem - nowość w Tesoro będzie na bank - ale na bank Burikiny Faso z siedzibą w Wagadugu :D Nawet nasz jedyny dealer Tesoro zainteresował się bardziej XP, nie wiadomo czy z nudów, czy raczej z braku perspektyw na rozwojowy biznes. Zagraniczne forum Findmall, subforum Tesoro, przypomina już bardziej sektę ludzi chwalących legendarny serwis (tym z USA to dobrze) i ogólnie znane własności sprzętu, ale coraz częściej pojawiają się niecierpliwe a nawet zdeczko ironiczne głosy, przemieszane z domysłami na temat wycofania się jednego z braci Gifford z biznesu i rzekomych tarapatach finansowych...

M.
Napisano
Nie podobają mi się wciąganie mnie w jakieś niepotrzebne dywagacje, Deusa używam, bo wg. mnie jest to najlepszy wykrywacz od 1992 roku. Kto używał kiedykolwiek Tesoro to wie, że te wykrywacze są nieśmiertelne, i że nawet bardzo stare modele są bardziej skuteczne niż produkowana obecnie tandeta, znikająca po jednym dwóch sezonach (z małymi wyjątkami). Czy będzie kiedykolwiek nowy model, to może odpowiedzieć tylko jasnowidz z Człuchowa.
Napisano
No Raned...A jaka to tandeta???
Np.Witek (XLT,MXT,MXT Traker itd.)
Np.Maniek(seria x-terra,Suweren,Explorer SE..itd)
Np.Taniutka seria Ace,Gti 2500...
Np.Czy nawet Fisher F 75 czy tansze F 70czy F 5.

No pytam Raned które to takie tandety?
Zawsze reklama z Twojej strony,brak uszanowania dla uzytkowników innych sprzędów duzo lepszych od Tesoro etc.
Zawsze armand i zawsze Raned.
Ale ja dobrze wiem ze takie sprzęty jak np.XLT same się obronią.I powiem szczerze ze nawet i tesoraka bym kupił do sprawdzenia czy mi podpasuje,ale niestety osoba głównego przedstawiciela,bardzo mnie do tego zniechęca.

A nawiązując do tematu wątku to przychylam sie do zdania Von-a
Napisano
Jurek.S widać, nie zrozumiałeś, chodzi o wykrywacze, które są coraz gorzej wykonywane i z coraz gorszych materiałów, w porównaniu z tym jak się produkowało np. kilkanaścia lat temu.
Napisano
Wykrywacze są z coraz gorszych materiałów, bo są coraz tańsze. A są coraz tańsze bo, jak w każdej branży przemysłowej produkującej sprzęt dla ludu, trwa coraz bardziej zacięta wojna o zyski i o przetrwanie. Istnieje światowa religia biznesowa, której wyznawcy kierują się myślą naczelną, ze MUSZĄ rosnąć. A że rynek nie zawsze rośnie, więc ktoś musi umrzeć raz na jakiś czas. Gorsze i tańsze wypiera lepsze i droższe, bo nie da się rosnąć w biznesowym tego słowa znaczeniu, produkując sprzęt który doceni wybrana mała część i tak stosunkowo nielicznej klienteli.
Tak jest i będzie w dającej się przewidzieć przyszłości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie