maku955 Napisano 15 Luty 2011 Share Napisano 15 Luty 2011 Jawor, dolny śląsk, dzisiaj byłem na polu ,powiem tak pierwsze centymetry lekko przymrożone, ale da rade kopać, nie wiem jak w lesie, ale jutro się wybieram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 15 Luty 2011 Autor Share Napisano 15 Luty 2011 Styk województw opolskiego,śląskiego i łódzkiego rankiem o godz 7.00 było-12stopni. W lesie można kopać tam gdzie mchy,reszta odpada.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 15 Luty 2011 Share Napisano 15 Luty 2011 Byłem w niedzielę w lesie: na drogach i gołej ziemi nie szło nawet saperki wbić. Natomiast tam gdzie ściółka, było dosyć mięko. Planuję jutro uderzyć w las więc zdam świeżą relacje z warunków w Puszczy Kozienickiej.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Przedwczoraj byłem na łące i polu ziemia tak zmarznięta,że trzeba ją odłupywać po kawałku przez co zarysowałem saperką całkiem fajną łuskę :((( na razie z kopaniem dam sobie spokój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiecznie_szukający Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Przynajmniej jest hardcorowo:D ja tam dziś zrobiłem parę dołków, które a jakże zasypałem pózniej. Ziemia w okolicach Pajęczna też jak kamien twarda,ale najbardziej to dokucza ten okropnie zimny wiatr. To jest moje hobby, to jest moja pasja, wiater czy ulewa rzecz mi to nie straszna!. Jest jeszcze jeden wielki minus takiej pogody zimnej-baterie szybciej padaj na mrozie:D Pozdrowionka dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Ja tam się z domu na razie nie ruszam....próbowałem niedawno pospacerować ze swoją lubą i oto efekt...jeszcze nie doszła do siebie...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Ja jutro jadę saperkę pogiąć:) Ma ktoś optymistyczne wieści ws meteo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Zaraz idę na pola, więc życzcie mi powodzenia, bo podobno beton. Ale w domu się siedzieć nie chcę :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Nakopał coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Ja kopałem przy -9, po kilkudniowym przymrozku dochodzącym do -20 stopni, takiej ziemi, a raczej betonu nigdy w życiu nie widziałem, ale walczyłem i swoje zgarnełem ;), wrócę tam za kilka tygodni, a może dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eeddii80 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 witamja bylem wczoraj pod gdanskiem,po pol godziny sie poddalem,polamana saperka i tylko jeden groszek.no nic trzeba poczekac jeszcze tydzien no to aby do wiosny.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Wielkopolska Ziemia jak kamień mimo że słoneczko świeci.Co chwilę strojenie do gruntu 'jeszcze z tydzień i odpuści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Okolice Lubina 4cm do 5cm puściło poniżej betonek nawet w trawie nie wszędzie szło kopac, jedna moneta i łyżeczka:) 1godzinka pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Witam kolegę Weteran-39 gdzie w Wielkopolsce stroisz do gruntu i co przede wszystkim?Ja wczoraj byłem koło Fortu 1A i też stroiłem TM 808 nowy nabytek ale o wbiciu łopaty nie ma mowy!Jeszcze trochę.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Marzec 2011 Autor Share Napisano 3 Marzec 2011 Wczoraj widziałem elektryków jakj kopali jakiś kabel a raczej rąbali ziemię ,lżej mieli po przekopaniu pół metrowej warstwy zmarzniętej na kamień ziemi. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Dokładnie dziś był u mnie w robocie (wielkopolska) znajomy geodeta, musiał jakiś słupek wkopać na środku pola 30cm zmarznięta ziemia ale mówił że w trawie jest ok i da się niby kopać!za tydzień już będzie ok!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Znalazłem tylko 2 łuski od mośka i medalik. Ziemia za twarda do kopania. Mogłem wziąć kilof :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Dziś mam wolny dzień słoneczko wstało, piję kawkę palę papieroska i czekam :) jak słoneczko pojawi się w lewym górnym rogu okna w pokoju ruszam w teren. Jedno pytanie do szanownych poszukiwaczy, kupował ktoś ciuchy z demobilu Bundweswery - linku nie podaję żeby nie robić reklamy, fajne bluzy i spodnie, ocieplane kurtki za grosze. Mam polskie moro, ale coś mi nie podchodzi, materiał sztywny, od sierpnia już się powycierał w newralgicznych miejscach :)- lewe kolano hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Kupiłem ostatnio plecak w/w formacji za 8zł. na bazarze. Wydaje się solidny. Dziś po raz pierwszy przeładowuję graty i po południu ruszam w teren - połamać saperkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Jak szybko pojechałem tak i wróciłem szybko z terenu, nie idzie wkuć się w ziemię - teren leśny, na polu tak samo. Dosłownie szlag mnie trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 a to mnie dobiło, http://wiadomosci.wp.pl/gid,13190286,title,Wraca-snieg-i-mroz-bedzie-18-stopni-zobacz-prognoze,galeria.htmltrzeba poszukać strychy do ekploracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 no na pomorzu to samo. bylem w terenie doslownie 1.5 godziny, ziemia jak beton, za zwykla luska od mausera kopalem prawie 30min ! pleca az mokre byly a konsekwencja teraz to katar:/ nic tylko czekac mam nadzieje ze suonko wyjdzie na weekend. teraz tylko pozostaje ewentualne szykowanie nowych miejscowek i tak jak kolega morfeusz mowi szperanie po strychach.zdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Mnie boli gardło, łuski co wykopałem pocięte przez saperkę i boląca ręka od kucia - po ostatnim wyjściu na pole :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Na kujawach ziemia skała. Kułem dziesięć minut glebę saperką żeby wyciągnąć stare łożysko na 10cm w ziemi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 wie może ktoś co z dolnym śląskiem? okolice legnicy, mianowicie Jawor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.