Skocz do zawartości

Zima a poszukiwania

karabin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 338
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Byłem w niedzielę w lesie: na drogach i gołej ziemi nie szło nawet saperki wbić. Natomiast tam gdzie ściółka, było dosyć mięko. Planuję jutro uderzyć w las więc zdam świeżą relacje z warunków w Puszczy Kozienickiej.
pozdrawiam

Przedwczoraj byłem na łące i polu ziemia tak zmarznięta,że trzeba ją odłupywać po kawałku przez co zarysowałem saperką całkiem fajną łuskę :((( na razie z kopaniem dam sobie spokój...

Przynajmniej jest hardcorowo:D ja tam dziś zrobiłem parę dołków, które a jakże zasypałem pózniej. Ziemia w okolicach Pajęczna też jak kamien twarda,ale najbardziej to dokucza ten okropnie zimny wiatr. To jest moje hobby, to jest moja pasja, wiater czy ulewa rzecz mi to nie straszna!. Jest jeszcze jeden wielki minus takiej pogody zimnej-baterie szybciej padaj na mrozie:D Pozdrowionka dla wszystkich.

Ja kopałem przy -9, po kilkudniowym przymrozku dochodzącym do -20 stopni, takiej ziemi, a raczej betonu nigdy w życiu nie widziałem, ale walczyłem i swoje zgarnełem ;), wrócę tam za kilka tygodni, a może dni.

Dokładnie dziś był u mnie w robocie (wielkopolska) znajomy geodeta, musiał jakiś słupek wkopać na środku pola 30cm zmarznięta ziemia ale mówił że w trawie jest ok i da się niby kopać!

za tydzień już będzie ok!

pozdro!

Dziś mam wolny dzień słoneczko wstało, piję kawkę palę papieroska i czekam :) jak słoneczko pojawi się w lewym górnym rogu okna w pokoju ruszam w teren.
Jedno pytanie do szanownych poszukiwaczy, kupował ktoś ciuchy z demobilu Bundweswery - linku nie podaję żeby nie robić reklamy, fajne bluzy i spodnie, ocieplane kurtki za grosze. Mam polskie moro, ale coś mi nie podchodzi, materiał sztywny, od sierpnia już się powycierał w newralgicznych miejscach :)- lewe kolano hehe.

no na pomorzu to samo. bylem w terenie doslownie 1.5 godziny, ziemia jak beton, za zwykla luska od mausera kopalem prawie 30min ! pleca az mokre byly a konsekwencja teraz to katar:/
nic tylko czekac mam nadzieje ze suonko wyjdzie na weekend. teraz tylko pozostaje ewentualne szykowanie nowych miejscowek i tak jak kolega morfeusz mowi szperanie po strychach.
zdrow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie