Skocz do zawartości

producent

patton12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie. W jakim kraju zostały wyprodukowane wykrywacze garrett i fisher??? Planuje zakup jednego z nich, ale nie chce, żeby był to chiński wykrywacz.
Napisano
Odnośnie Fishera to wcześniejsze modele są oczywiście amerykańskie, natomiast modele sprzed samego bankructwa były produkowane w ChRL. Po przejęciu przez First Texas to podzespoły niektórych wykrywaczy są są montowane w Meksyku w Juarez a wykrywacze składane w El Passo USA. Taka jest oficjalna wersja a jak jest naprawdę kto to wie.
Co do Garretta to się nie będę wypowiadał, bo nie mam pełnej wiedzy, ale jakieś związki z Chinami też są i nie jest to tylko żółty kolor.
Napisano
A ja tylko dodam, że z tego co wiem to w UK w tej chwili produkowana jest wyłącznie część podzespołów wykrywaczy C-scope (część również w CHRL);-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Nie wszystko co china = dziadostwo.
Fisher czy garrett nawet jak by byly chinskie(chociaz niesą) to nic o nich nie znaczy. Oba wykrwacze sa dobre, wmiare niezawodne i to jest najwaznejsze.
Pzdr okop
Napisano
Patton- nie rozpędzaj się używając określenia szajstwo".

Współpracuję z kilkoma importerami z Chin- w kontenerach jest to co Polacy chcą za psie pieniądze kupować, nie pamiętając że jakość idzie w parze z ceną.

Za rozsądne ( co nie znaczy duże ) pieniądze nie ma problemu z wyrobami na dobrym lub bardzo dobrym poziomie.
Napisano
Takie czasy.
Omijając temat, że sam się czasem zastanawiam, czy nie jestem zrobiony w chinach trzeba przyznać, że robią też dobre rzeczy dla gigantów.
Często nie zdajemy sobie z tego sprawy.
Pracownicy, produkcja chińska ale KJ-ot wymagający i rzadko chiński.
Napisano
Między innymi przez to wole sobie coś wykopać jak kupić w ciemno na allegro. Miałem szczęście, że prababka pochowała różne ciekawe rzeczy. Mam dopiero 14 lat także powinienem jeszcze nie jedno znaleźć.
Napisano
Co najmniej 95% elektroniki elektroniki użytkowej, do jakiej należą amatorskie (czyli dostępne dla zwykłego odbiorcy) wykrywacze metali, jest produkowane w Chinach lub gdzieś obok. Albo na poziomie finalnym, albo na poziomie podzespołów, albo na poziomie podstawowych materiałów. Jeśli coś jest robione w większych ilościach a nie jest napisane made in PRC" to znaczy, że tylko ostateczny montaż miał miejsce gdzie indziej. Czyli zwykle przykręcenie kilku śrubek i włożenie do pudełka, może jakieś elementy mechaniczne.
Napisano
kilka dni temu w mojej firmie na zlom poszlo kilkaset przekaznikow, wylacznikow itp made in nrd o raz cccp - wszystko z przelomu lat 70/80. sluzylo dobrze i nadal moglo to robic.
Ale te komputery...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie