patton12 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Mam pytanie. W jakim kraju zostały wyprodukowane wykrywacze garrett i fisher??? Planuje zakup jednego z nich, ale nie chce, żeby był to chiński wykrywacz.
matireli Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 USA albo Wielka Brytania kupuj śmiało to dobre sprzęty a ni żadne md z chinpozdr mati
patton12 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Z tym md to moja wina bo najpierw kupiłem, a dopiero potem oglądałem opinie na jego temat.
matireli Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Nie ty jeden tak zrobiłes ja też Ale nie jeden z poszukiwaczy w taki głupi sposób zaczynał hehe
Raned Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Odnośnie Fishera to wcześniejsze modele są oczywiście amerykańskie, natomiast modele sprzed samego bankructwa były produkowane w ChRL. Po przejęciu przez First Texas to podzespoły niektórych wykrywaczy są są montowane w Meksyku w Juarez a wykrywacze składane w El Passo USA. Taka jest oficjalna wersja a jak jest naprawdę kto to wie.Co do Garretta to się nie będę wypowiadał, bo nie mam pełnej wiedzy, ale jakieś związki z Chinami też są i nie jest to tylko żółty kolor.
VanWorden Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 A ja tylko dodam, że z tego co wiem to w UK w tej chwili produkowana jest wyłącznie część podzespołów wykrywaczy C-scope (część również w CHRL);-)PozdrawiamVW
patton12 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 A fisher f2 może być made in china???
Ziemianka Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Nie wszystko co china = dziadostwo.Fisher czy garrett nawet jak by byly chinskie(chociaz niesą) to nic o nich nie znaczy. Oba wykrwacze sa dobre, wmiare niezawodne i to jest najwaznejsze.Pzdr okop
patton12 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Kupiłem sobie model do sklejania- chiny, kupiłem wykrywacz chiny, kupiłem piórnik-chiny; gdzie tego szajstwa nie ma!!!???
Czlowieksniegu Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Patton- nie rozpędzaj się używając określenia szajstwo". Współpracuję z kilkoma importerami z Chin- w kontenerach jest to co Polacy chcą za psie pieniądze kupować, nie pamiętając że jakość idzie w parze z ceną. Za rozsądne ( co nie znaczy duże ) pieniądze nie ma problemu z wyrobami na dobrym lub bardzo dobrym poziomie.
karpik Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Takie czasy. Omijając temat, że sam się czasem zastanawiam, czy nie jestem zrobiony w chinach trzeba przyznać, że robią też dobre rzeczy dla gigantów. Często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Pracownicy, produkcja chińska ale KJ-ot wymagający i rzadko chiński.
patton12 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 Między innymi przez to wole sobie coś wykopać jak kupić w ciemno na allegro. Miałem szczęście, że prababka pochowała różne ciekawe rzeczy. Mam dopiero 14 lat także powinienem jeszcze nie jedno znaleźć.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Co najmniej 95% elektroniki elektroniki użytkowej, do jakiej należą amatorskie (czyli dostępne dla zwykłego odbiorcy) wykrywacze metali, jest produkowane w Chinach lub gdzieś obok. Albo na poziomie finalnym, albo na poziomie podzespołów, albo na poziomie podstawowych materiałów. Jeśli coś jest robione w większych ilościach a nie jest napisane made in PRC" to znaczy, że tylko ostateczny montaż miał miejsce gdzie indziej. Czyli zwykle przykręcenie kilku śrubek i włożenie do pudełka, może jakieś elementy mechaniczne.
woytas Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 kilka dni temu w mojej firmie na zlom poszlo kilkaset przekaznikow, wylacznikow itp made in nrd o raz cccp - wszystko z przelomu lat 70/80. sluzylo dobrze i nadal moglo to robic. Ale te komputery...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.