Skocz do zawartości

Anders zadebiutował na poligonie

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kolego erwin1 wszystkie twoje materiały są z roku 2010. Teraz mamy 2012. Na dzień dzisiejszy Anders to po prostu bezwładna skorupa bez silnika.
Podaj linka do filmu z tego roku to porozmawiamy dalej,
Napisano
Jest Rosomak o podobnej wadze i co? musi być na gąsienicach,a następny będzie na poduszce powietrznej.
I dla tego mam już patrona ten dowódca lotnictwa co siedział w kabinie pilotów Tu-154 pod Smoleńskiem byłby godnym patronem.
Ja już tu pisałem Armia powinna mnie i Wam jako podatnikom wyjaśnić na co idą moje i Wasze pieniądze.
Bo jeśli nie to nie będzie zabawek i trzeba sie będzie rozglądnąć za inną robotą.
Pozdrawiam

Kolego Jacku wszyscy zajmują się w tym wątku szczegółami technicznymi a Ty pierniczysz o patronach :)
Jak dojrzejemy na wyprawę na Moskwę to zobaczysz czołgi Żółkiewski,Gosiewski,Chodkiewicz,Tarnowski.A Rosomaka zastąpi Lisowczyk :)

Ps Ty już chyba powinieneś z Brytolami pogadać by Cię przeszkolili- może na jakimś muzealnym T34/85 będziesz stanowił nasz ostatni odwód pod Londynem:)
Napisano
Mirass specjalnie dla ciebie napisałem do Bumaru i czekam na odpowiedź ;)) Jak coś mi przyślą to tu dam , aby zamknąć buzie niedowiarkom!
Napisano
HUBERTUS
Jest Rosomak o podobnej wadze i co?"
Bez przesady, Rosomak i Anders nie maja podobnej masy. Ten ostatni jest o połowę cięższy.
Napisano
jacek1962 (1745 / 54)
2011-09-17 23:49:43-
Jest Rosomak o podobnej wadze i co? musi być na gąsienicach,a następny będzie na poduszce powietrznej.
I dla tego mam już patrona ten dowódca lotnictwa co siedział w kabinie pilotów Tu-154 pod Smoleńskiem byłby godnym patronem.
Ja już tu pisałem Armia powinna mnie i Wam jako podatnikom wyjaśnić na co idą moje i Wasze pieniądze.
Bo jeśli nie to nie będzie zabawek i trzeba sie będzie rozglądnąć za inną robotą.
Pozdrawiam"
Napisano
erwinie-ja się na tym nie znam,ale Ci fachowcy głupoty piszą,jak otworzą drugi tom czołgów lekkich Hunnicutta czy też historię rozwoju Bradleya ,tam to jest i jest tego dużo.
Zamiast wyrzucać pieniądze na to barachło którego nikt na świecie nie ma /oczywiście cywilizowany/bo co mają polinezyjczycy w Polinezji to nie wiem ale prawddopodobnie coś z AMX-13.
Wg mnie dopasowano projekt do kasy,na tyle starczyło więc takie coś jest.Mnie to przypomina,, sny o potędze,, czyli te 16 naddżwiękowych szkolno-bojowych samolotów z radarem fazowym i tą tajemniczą bombą,a miał być ten koreański szmelc.
Ludziska to Wam pisałem, to są marzenia,, ściętej głowy,,bez szans na realizację.
To co kupimy musi być standaryzowane ze sprzętem NATO.
Bo jak napadnie na nasz kraj Armia Sudanu Południowego to przez brak amerykańskiego łożyska połowa wozów będzie niesprawna.
Dla mnie logiczny był by Rosomak z armatą.Ale ja się na tym nie znam.
Gdyby to odemnie zależało ja bym gadał z Giermańcami.
Oni mają masę sprzętu niepotrzebnego, o jakości milion razy przekraczającej tego naszego Andersa.
Oni dla nas sprzęt trzymają i innym go nie sprzedadzą.
Mamy szansę na Leopardy 5-te i Mardery.
Ale mamy tylko szansę bo na przekazanie tego sprzętu musi być klimat polityczny.Bo na ten sprzęt dał pieniądze podatnik niemiecki.
Oni nam podarują,jeśli my zakończymy,, szczekać,,na nich i wykorzystywać już dany sprzęt przeciwko nim.
Nasi ,,Patrioci,,powinni zrozumieć że dzisiejsi Niemcy nie są winni II Wojnie Światowej,jak i ja nie jestem winny grzechom mojego dziadka.
I okrzyki ,,Oni zabili nam ....są po prostu żenujące.
Giermańcy mają wsio,samoloty szkolne,transportowe bojowe-przechowane w doskonałym stanie.
Ale dadzą?
A po co?
Zaraz wlezie na to ze dwóch nawiedzonych ,,Patriotów,,jeden będzie machał flagą a drugi będzie krzyczał że przyjdą i zabiorą ziemię,i niszczą naszą wysokiego lotu produkcję.
Tak więc będzie Anders a reszta na rowery bo na forsę czekają:emeryci,nauczyciele,urzędnicy,policjanci,administracja ,służba graniczna no i Ci najważniejsi Służba Zdrowia.
Tych ostatnich nie zadowoliłby nawet cały budżet.
Koledzy to już pisałem Leopard w chwili powstania i do dziś
jest czołgiem spełniającym wszystkie wymagania bojowe
Abrams czy Merkava to tylko część licencyjnych niemieckich podzespołów.
Po te czołgi jest kolejka,Niemcy odmówiły sprzedaży Leopardów Kanadyjczykom chociaż na misję do Afganistanu im je wypożyczyły.Ale Kanada musi je oddać,i kupi wozy w Holandii.
Niemcy mają, ale czy nam przekażom wątpię.
Koledzy od ponad 10 lat obserwuję działania Rządu Niemiec.
Robi co może aby nam pomóc.
A my tą wyciągniętą rękę, gryziemy jak przysłowiowe wściekłe psy.
Bo Oni.....wpiszcie sobie co chcecie bo Co Niemcy nam zrobili to Wie każdy nowonarodzony obywatel naszego kraju.
Panowie bez marzeń nie będzie Andersa,nie będzie samolotu bo po prostu nie ma pieniędzy.I przed następnymi wyborami nie będzie.
Bo aby kupić sprzęt wojskowy musi dojść do porozumienia między Rządem i Opozycją,dokładnie jak w Niemczech co do upustu na cenę tych naszych 128 Leopardów.
Koledzy dostaliśmy Migi za jedno Euro ja dzś /teraz/daję 1000 funtów za egz bez aparatury siłowników bebechów.
Ministrze wojny zarobisz na mnie?
Ja mu zrobię dach i będę miał drugi najpiękniejszy samolot bojowy,drugi bo SU bardziej mi się podoba no ten 27.
Napisano
Rozbawiłeś mnie, pisząc że się na tym nie znasz, ale wg Ciebie to głupoty.
Poczytaj np o bwp Puma, może być na wiki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Puma_%28BWP%29
Jak dla Ciebie Niemcy to egzotyczny kraj, no to nie wiem co mam dalej pisać...
Napisano
MarkuA ja się naprawdę na tym nie znam,to co piszę to znalazłem w tutejszych czyli UK publikacjach.
Kiedy tu jesteś bezrobotny/ale jak mawia mój kumpel lepiej być bezrobotnym w UK niż górnikiem w Polsce,bo pochodzi ze Śląska/idziesz do księgarni bo byt masz zapewniony i wybierasz tysiące tytułów które bierzesz do ręki siadasz w wygodnym fotelu,jak masz ochotę przynosisz sobie kawę i czytasz.Tam piszą Amerykanie ,Francuzi ,Niemcy.Generałowie ,politycy i analitycy militarni.
Jak sobie poczytasz to wtedy tą Pumą czy innymi nowinkami głowy sobie zawracał nie będziesz.
To są projekty rozwojowe,bo przemysł musi istnieć.
Podobnie jest z czołgami przemysł jest w stanie wyprodukować Leoparda który będzie deklasował wszystko co istnieje.
Tylko po co,klienci biorą na pniu wszystko z magazynu.
Cała reaktywacja polega na naniesieniu nowej farby.
Te czołgi są od Chile po Singapur w Europie tylko Brytowie ,Francuzi i Włosi nie i państwa byłego UW poza Polską.
Reszta jeżdzi Leopardami /nawet Austria/
Kanada trzyma się tego czołgu a jak już pisałem Hunnicutt w swojej książce pisze że Leopard spełniał wszystkie wymogi,problem był jeden ,cena.Był dla USA za drogi.
Marku w te nowatorskie pojazdy nikt nie wchodzi,no może Ruscy.
Bo problem jest jeden,jak to armia ma użyć.
Do Afgana najpierw wysyłano samochody teraz jadą czołgi.
Te wypożyczone przez Niemcy pojazdy to były najnowsze modele
ze wzmocnionym podwoziem.Niemcy je wycofali ze swoich pierwszorzutowych jednostek.
Bo tak się robi dla sojusznika.
Ale im ich nie sprzedadzą i basta.
Napisano

Koledzy mnie nie wierzcie,to napisał niemiecki oficer broni pancernej,tu jest wszystko co można napisać o tym czołgu
679 zdjęć prawie wszystkie kolor plany i szkice 320 stron o Leopardzie II w Bundeswerze,i ....

Napisano

747 zdjęc kolorowych różnice pomiędzy wersjami narodowymi a niemieckimi amunicja armaty przekroje 296 stron obydwie książki stare nie są ,bo 2009.
Jeśli interesuje Was rozwój techniki pancernej to tam zobaczycie.
Po co wszyscy kupują Leoparda?
Bo do dziś nic nie istnieje lepszego jak czołg.
Po co my pchamy się w Andersa?
Bo my lubimy wyrzucać pieniądze w błoto.
To że inni,już się na tym spażyli to nic,to takie romantyczne ,pierwszy na świecie,tak jak i ten szkolno-bojowy naddżwiękowy,
fly by wire,radar fazowy plus bomba typu nie pamiętam.
Bo my ,,kulturnyj narod,my giermańca nie boimsa,wpieriod,wpieriod,wpieriod.
Panowie tu na zgniłym zachodzie nie znalazłem żadnego artykułu który by forsował tego typu platformy.
Ani to pies,ani wydra.To po prostu Anders-nasza nowa tajna broń na .... ./wroga/Bangladesz?
Pozdrawiam

Napisano
Woytas wracam bo co miałem napisać to napisałem,a że nie wszystkim to się podoba,trudno.Takie jest życie.
Koledzy ,kiedy wyszła sprawa z nowym samolotem szkolnym,to napisałem.Okazało się że miałem rację,z Andersem będzie podobnie,padnie jak śliwka w kompot.
Zostaną nam rowery typu tandem,albo combo z angielska.
Te są ekologiczne tanie w użyciu i politycznie słusznie.
Ja już taki combo sobie kupiłem/ oczywiście model, mam tylko jeden problem,jest oznaczony nieprawomyślnymi znakami/ja mu więc zrobię zdjęcie z boku i będzie dobrze.
Zapraszam jutro zainteresowanych do ,,pojedynków,,a jak dobrze pójdzie to nie będzie to koniec.
Napisano
Ja wolałbym aby dopracowali naszą wierzę ze 120mm armatą ale i z tą prezentuje się groźnie ;))-http://www.altair.com.pl/start-8089
Napisano
Masz rację miało być:w naszą wieżę 120mm" ;)!
Jak szanowni modowie zechcą to poprawią, chociaż ostatnio prosiłem o zmianę imienia Hipci" na Hipcia" i nic cisz jak by to forum nie miało nadzoru???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie