Skocz do zawartości

XP Deus - odpowiem na pytania.

Raned

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W Polsce jest przynajmniej 6 Deusów, wliczając w to mój własny. Innych wykrywaczy XP jest przynajmniej kilkadziesiąt. W przyszłym tygodniu nowych właścicieli znajdzie kolejnych 5 Deusów.
Napisano
Po pierwsze, dzięki za rozpoczęcie wątku. Wiele osób czekało na jakiekolwiek informacje na temat tego ciekawego wykrywacza i dziwi mnie ten olbrzymi sceptycyzm ze strony niektórych forumowiczów. Po drugie, mam pytanie czy możnaby przedstawić porównanie e-trac'a z deusem, w końcu to podobna półka cenowa.
Napisano
moze jakiś filmik w Polskim wykonaniu. Widziałem ten wykrywacz jak pracuje w syfnej BRETOŃskiej glebie .Ciekawi mnie jak on zachowuje sie i co potrafi w kolskim piasku .
Napisano
no ja też chętnie zobaczył bym takie zestawienie z etrackiem

przeglądając zachodnie fora to nawet w Rosji nie ma problemu aby przedstawiciel deusa na kraj wypożyczył wykrywacz do testów a u nas kiepsko z relacjami
myślę że skoro proscan podjął się testów na łamach gazety i wyszło to bez problemowo a nawet ciekawie to i mógłby się podjąć testów nowego XP
Napisano
A ja poproszę o air test [zajmie ci to 5 minut] na włączonej dyskryminacji.Czy deus zobaczy felgę alu,miskę alu lub prodiż alu z 50 cm?
Proszę o rzetelną odpowiedż i pzdr.
Napisano
W Internecie są setki filmów z Deusem, pisałem, że ja filmów nie będę robił bo to dziedzina zupełnie mi obca. Nie będę porównywał z E-Trackiem, bo zaraz rozpętałoby się piekło, byłoby to samo co w przypadku Spectry V3. Nie znam także takiej osoby w Polsce, która potrafiłaby wykonać obiektywny i rzetelny test jakiegokolwiek wykrywacza.
Deus posiada bardzo wiele regulacji, które mogą mieć wpływ na wykrywanie dużych przedmiotów aluminiowych, jakkolwiek aby zaspokoić banderasa wykonałem pięciominutowy test i aluminiową miskę o średnicy 218 mm wykrywa w powietrzu na ok 70 - 80 cm w trybie dynamicznym z włączoną dyskryminacją na standartowej cewce 22,5 cm. Jestem pewien, że można byłoby uzyskać jeszcze lepszy wynik, gdyby pogrzebać w regulacjach.
Napisano
Przecież jest to oczywiste, że zasięg będzie znacznie większy. Oczywiście nie mam przedmiotów aluminiowych o tej wielkości, nie dajmy się zwariować!
Napisano
Może nie takie oczywiste,zrób test to pogadamy,80 % wykrywaczy z tego forum na włączonej dyskryminacji w dynamiku nie widzi felgi alu z 40 cm,żaden wstyd.
pzdr.
Poprostu chcę się dowiedzieć,do jakich zadań jest przeznaczony ten wykrywacz.
Napisano
Banderas, wg Ciebie jakiemu skarbowi" [siekańce aluminiowe?:)] odpowiada felga aluminiowa, że się tak napaliłeś na tę informację?

Dygresja. Już żaden wstyd" że zachodnie wykrywacze nie wykrywają dużego koloru, tylko dlatego, że są markowe" i z za granicy.
Jakie jeszcze następne ograniczenie techniczne przełkną" polscy poszukiwacze jako niewolnicy marek"? Bo już dawno przełknęli tzw osłonki na rozpadające się sondy. Może wykrywacze bez dźwięku ? :) Mnie nie chodzi o typowe uszkodzenia eksploatacyjne, mnie chodzi o nowe STANDARDY, narzucane przez firmy ograniczające możliwości pracy wykrywacza.
Napisano
Odpowiem i wezmę udział w dyskusji na temat wykrywacza XP Deus i proszę nie wciągać mnie w dyskusje na temat wyższości jednych wykrywaczy nad drugimi, ani w poszukiwania wykrywaczem felg aluminiowych. Nie jestem zwolennikiem testów nie związanych z rzeczywistą pracą w terenie. Niewiele znam wykrywaczy, które nie wykrywają aluminiowych dużych przedmiotów i z pewnością nie jest to Deus (ani Tesoro).
Napisano
armand-nie upieram się konkretnie przy feldze,misce czy prodiżu,chodzi mi ogólnie o ogromną masę koloru ,może być i garnek z pięcioma tysiącami boratynek.

Ten żaden wstyd" wyrwałeś z kontekstu [oczywiście na swoje potrzeby] i zmieniłeś sens.
Żaden wstyd czyli jeśli nie widzi np. felgi z 40 cm na podanym wyżej ustawieniu,to znaczy, że sprzęt stworzony do poszukiwania kolorowej drobnicy wyszuka drobne monety,cieniutkie sreberka i tzw łepek od szpilki

Raned-test o który cię prosiłem jak najbardziej jest związany z rzeczywistą pracą w terenie.
Wynik takiego testu XP deus powiedział, by mi czy mam styczność ze sprzętem typowym na drobnicę,koszącym najmniejszy kolorek, ale jednocześnie pomijający garnek z 10 kilogramami monet na 40 cm.
Test taki powiedział by mi jak duże jest przesunięcie fazowe xp deus.

Wiesz zapewne ,że mała moneta zawiera się w przedziale +40 do +60 , jak jest większa to w + 70 jak.....itd.Więc teraz mi powiedz co pokaże deus przy ogromnym kolorze,nie mieszczącym się w + 99.
[nie dotyczy żelaza]
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
Jestem tu nowy i jestem świeżym posiadaczem XP DEUS , poprzednio chodziłem z wykrywaczem Minelab Sowereign GT ,
i muszę wam powiedzieć że Deus jest rewelacyjnym sprzętem
choć testy przeprowadzałem w powietrzu bo warunki nie pozwalają żeby wyjść w teren.
Duże przedmioty jak prodiż przy odpowiednich ustawieniach sygnalizuje od 0cm do ponad 100cm i sygnalizuje na skali cyfrowej 99 , przy równoczesnym sygnalizowaniu monet.
Więc można ustawić by szukać monetki i przy okazji nie omijać skarbów mniejszej i większej wielkości.
Jeżeli będziecie chcieli więcej opinii , to jak zejdzie śnieg
rozpocznę testy w terenie.
Pozdrawiam
Napisano
hehe review już dawno robił testy deusa
dla poszukiwaczy a na swojej stronie ma testy innych wykrywek
a u nas oprócz wewnętrznych niesnasek dowiesz się tyle co ci
dystrybutor na kraj napisze
Napisano
Tak jak pisałem są naprawdę setki, może rozmaitych, mniej lub bardziej udanych prezentacji Deusa na YouTubie, każdy może obejrzeć i jeżeli np. język francuski może stanowić jakąś barierę, to już angielski każdy mieszkanies UE powinien znać. Nikt więc nie jest zdany na dystrybutora na kraj.
Proponuję trzymać się wątku o Deusie i nie zamieszczać zdjęć sprzętu science fiction.
Napisano
Miesiąc temu byłem chory. Leżałem sobie przed TV, nudziłem się bo musiałem wypoczywać". A że nie za bardzo mogłem czytać, więc pół dnia przeglądałem filmy na YT. Na marginesie - TV z wbudowanym internetem to super sprawa. Widziałem chyba kilkadziesiąt filmów tylko na temat Deusa. I żaden z nich nie pokazał NIC, dzięki czemu mógłbym sobie jako user powiedzieć o - to jest to, trzeba będzie się zastanowić nad kupnem". Filmy z udziałem konstruktora to zwykłe prezentacje. Nic ciekawego. Z kolei filmy użytkowników, to nieudolne testy niepoprawnie przeprowadzone, czasami wręcz bezmyślnie. ŻADNYCH wiarygodnych informacji, że Deus jest od czegoś lepszy. A ja chce ZOBACZYĆ, nie wystarczy mi UWIERZYĆ :)

P.S. Stacho, powstrzymaj się przed wypowiadaniem opinii zanim nie przyjdzie wiosna i nie wyjdziesz w teren z Deusem i Sovereignem jednocześnie. Najlepiej w trudny teren, do którego wymyślono Sovereigna. W powietrzu to sobie można... bąka puścić ;)
  • 1 month later...
Napisano
nowa większa cewka już wyszła
jak ma się to do powiększenia osiągów deusa
i na jakiej zasadzie przy 2 cewkach można zrobić z jednego wykrywacza dwa?

dlaczego ładowarka samochodowa czy awaryjna na baterie jest opcją a nie standardem
jakie są ceny tych opcji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie