Skocz do zawartości

Tegoroczna bida

R51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
R51 ma racje...W lasach tłoczno...
Ale musze Cię pocieszyć że 3/4 tych zawodników to sezonowcy".Pójdzie taki 2 razy do lasu,nic nie znajdzie,burdelu przy okazji narobi i ...odkłada wykrywacz na amen.Tym się cieszmy :)

Pzdr.
Zwierz
Napisano
Zwierzu tak możemy się pocieszać lecz niestety liczba nas wzrasta. A i jest na forach wielu dobrych wujków którzy zachęcają kogo mogą.
Napisano
Mam chrapkę na takie lebele jak twoje, od dawna.Polskie bicia mają??Może pokazał byś fotki po wyjęciu, wszak lebele w pochwach na forum często nie goszczą.Pzdr
Napisano
Nie taka znowu bida. W dzisiejszych czasach to całkiem zgrabne fanty :)

Nasze rejony czy Mierzeja (obstawiam to drugie:))

Pozdrawiam z Torunia.
Napisano
Lebele wiążą się z historią miejsca, bo stanowiły uzbrojenie konwojentów pędzących jeńców. Jeńcy rozlokowani byli w końskich" ziemiankach, przez co poszukiwacze pogardliwie ominęli ten teren. Zaczęło mi coś switać, kiedy posypały się manierki i menażki wszystkich możliwych armii, potem guziki- belgijskie, polskie a nawet litewskie (konwojenci?), ciekawe były okucia od brytyjskiego webingu kiedy znalazłem blachę - stalagówkę z Olsztynka byłem już pewien. Co ciekawe wszędzie walały się szmaty mundurowe niemieckie (sporo guzików i strzepów materiału)- czyżby w strachu przed niewolą konwojenci zrzucali swoje ciuszki i przebierali się w cywilne ciuchy (albo nawet jenieckie?).
Napisano
Korpusówka to owszem ta czwóreczka 58 pp. Obok na zdjęciu ledwo widoczny guzik hallerowski". Trafił się jeszcze okaleczony orzełek. Było też sporo polskich łusek i guzików a także maści śnieg tatrzański" i kałamarzy. Wszystko to ukop ze śmietnika na tyłach wrzesniowych koszar (dziś rośnie tam las).
Napisano

Znalezione przy szczątkach jakiegoś SKDFZeta, chyba kierowca miał już dosyć kipów na podłodze pojazdu i wykonał taki gadżet...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie